vineri, 28 iulie 2017

Ai inceput diversificarea mancarii bebelusului? Ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca




Ai inceput diversificarea mancarii bebelusului? Ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca


Sosirea pe lume a micuţului aduce un moment de fericire, greu de reprodus în cuvinte. Bucuriile vin însă la pachet cu problemele şi grijile, astfel încât părinţii recunosc că lipsa experienţei îşi va spune cuvântul în primele luni, dar treptat devin adevăraţi specialişti. Cel mai dorit moment de aceştia apare cam pe la vârsta de 4-5 luni, când bebe nu mai bea non-stop doar lăptic cu biberonul sau de la sânul mamei, ci începe să îşi diversifice hrana, începând să guste bucăţele de legume şi fructe.

Diversificarea trebuie să fie însă un succes, iar bebe îndemnat să încerce orice aliment. Chiar dacă la început îl poate refuza, cu voinţă din partea mamei şi cu câteva accesorii utile, bebeluşul va fi pregătit să mănânce cu plăcere absolut orice, chiar şi legumele.

Ai inceput diversificarea mancarii bebelusului? Ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca


Iată care sunt accesoriile necesare unei mămici:


1. Linguriţele şi bolurile pentru bebe sunt aşezate, în sfârşit, pe dulapul din bucătărie. Foarte des se întâmplă însă ca bebe să refuze să mănânce cu linguriţa şi să împingă nervos bolul cu mâncare. Învăţat să sugă lăptic din biberon, acesta va prefera în continuare această metodă de a se hrăni, din acest motiv mămica trebuie să îşi procure inclusiv biberoane potrivite pentru supă şi cereale;
2. Scaunul de masă este obligatoriu pentru bebe, mai ales pentru că îi oferă posibilitatea de a petrece momente frumoase alături de familie (micul dejun, prânzul, cina, mesele de duminică), click aici pentru a găsi o gamă variată de produse. Părinţii pot opta pentru scaune din plastic, cu picioare de metal, din lemn sau portabile, care se ataşează de masă;

Ai inceput diversificarea mancarii bebelusului? Ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca


3. Baveţica rămâne un accesoriu util pentru ca mămică să poată feri hainele bebeluşului pe cât posibil (unele alimente, fructe, legume, sunt vestite prin faptul că pătează foarte tare, iar petele nu pot fi scoase cu niciun truc), dar şi pentru ca micuţul să nu stea ud în zona pieptului o perioadă prea lungă de timp;
4. Cănuţa cu pai sau cu cioc din plastic/silicon nu poate lipsi din dulapul cu accesorii pentru mesele bebeluşului. Uşor de ţinut în mână, chiar şi de micuţ, prezintă următoarele avantaje: se poate bea prin ea mai uşor, lichidul din interior se varsă mai greu, îmbunătăţeşte coordonarea mişcării de la mâna la gură, în bucătărie nu se face mare mizerie;
5. Legumele şi fructele sunt foarte sănătoase pentru toţi oamenii, dar de la vârstă de 4-5 luni bebeluşul începe să le guste încântat de noutate. Un blender şi un storcător de fructe devin cele mai bune prietene din bucătărie ale părinţilor. Nu mai este nevoie ca mama să opteze pentru piureurile de legume sau fructe din borcănaşele vândute în comerţ, ci le poate face fără niciun fel de probleme chiar la ea acasă;
6. Pentru stocarea hranei bebeluşului sunt necesare diferite recipiente care protejează calitatea mâncării, o pot transporta în caz de nevoie, menţionându-se pe ea data la care a fost preparată. Vasele, care nu conţin BPA şi pot fi sterilizate, devin perfecte pentru o mămică responsabilă.

Ai inceput diversificarea mancarii bebelusului? Ce accesorii nu trebuie sa-ti lipseasca


În concluzie, diversificarea alimentaţiei la bebeluşi poate fi un succes dacă mama se implică cu adevărat în acest proces, inclusiv achiziţionând toate accesoriile necesare acestei noi perioade din viaţa copilului său.







18 comentarii:

  1. Cred ca le este foarte util mamicilor articolul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce m-as fi bucurat sa gasesc articolul tau acum multi ani cand am avut nevoie! mamicile e astazi sunt niste norocoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca mai trebuie si un blender si un storcator de fructe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce vremuri :) De mult apuse :)) Si bine ca s-au dus ca tare mai e complicat. Atunci cand ai un copil mofturos la mancare cu a fost, si este al meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am avut copii, dar acum, cand vad la nepoata mea cam cum este, zau ca nu stiu daca m-as fi descurcat, mai ales ca ai mei nu m-ar fi putut ajuta sa-i cresc!

      Ștergere
  5. noi am trecut de faza aceasta, am crescut :)...fara multe mofturi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahhh!, Ce usurare cred ca este, sa scoti copilul din scutece, cum se zice!

      Ștergere
  6. Oh, da ...trebuie o multime de lucruri cand incepi diversificarea. Cele mai utile mi s-au parut linguritele termosensibile care ma ajutau sa imi dau seama daca mancarea era prea fierbinte ori prea rece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stiam ca exista asa ceva, chiar ca nu mai este asa greu sa cresti un copil in ziua de azi.

      Ștergere
  7. La primul copil eram asa nerabdatoare sa incepem diversificarea, dar la al doilea nu prea mai eram pentru ca stiam cate imi trebuiesc :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca daca aveam atatea informatii si reguli acum 30 de ani, m-as cam fi speriat sa mai aduc pe lume un copil. Insa, s-au schimbat multe de acum 30 de ani, pericolele sunt mult mai mari in ziua de azi. Mi se pare o responsabilitate uriasa in ziua de azi sa aduci pe lume un copil,referindu-ma la sanatatea lui, cate se pot intampla. Inainte parca nu erau atat de multe pericole.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am doar un pisic, dar am prietene ce au copii si sunt in aceasta faza

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca e destul de complicat, dar si placut totodata sa ajungi la faza asta. Dar ai nevoie de multa rabdare...

    RăspundețiȘtergere
  11. Multe chestii mi-am mai cumparat si eu cand am inceput diversificarea celui mic..Ba una ba alta.... o multime de chestii trebuincioase :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am fost farte stresata cu putin timp inaintea diversificarii. Imi faceam fel si fel de scenarii in cap. Ma si gandeam ca nu va vrea copilul sa manance si va fi o intreaga bataie de cap. Bine macar ca grijile au fost nefondate

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.