duminică, 1 octombrie 2017

Kosem episodul 33 turcesc rezumat
Kosem episodul 33 turcesc rezumatDupă ce Farya este trimisă de la palat, trăsura ei e oprită pe drum şi ea este atacată şi ameninţată, ca urmare a urzelilor lui Ayse, favorita lui Murat, care nu suportă ca sultanul să fie atras de o altă femeie. Sultanul află întâmplător că prinţesa nu mai este la Topkapî şi se apucă s-o caute în afara palatului. Farya, însă, este în mâinile oamenilor papei, dar pe drum se luptă cu ei şi scapă cu fuga. Margaret se întâlneşte cu sultanul şi îi spune ce s-a întâmplat, dar şi că prinţesa e de negăsit. Farya, ca să scape de tot de urmăritorii ei, s-a ascuns după nişte lăzi cu marfă, mai apoi cerând ajutorul unui paşă care o adăposteşte într-o încăpere, însă acesta este membru al unei reţele secrete de spionaj şi caută s-o omoare pe prinţesă. Pe când era în spatele ei, pregăteşte o frânghie cu care s-o sugrume. Murat şi oamenii lui se luptă cu oamenii papei şi în ultimul moment, sultanul o găseşte pe prinţesă în camera unde era cât pe ce să fie omorâtă. Farya este adusă din nou la palat, spre disperarea lui Ayse. Murat o ceartă pe maică-sa pentru că trimis-o pe prinţesă din palat fără ştirea lui, acuzând-o de trădare.

Kosem episodul 33 turcesc rezumatÎnsă jocurile de putere dintre Murat şi Kosem nu se opresc aici. Kosem va continua să uneltească pentru ca să preia puterea, dar în aşa fel încât să-l în depărteze de la tron pe Murat, şi să-l urce pe Baiazid. Ca să facă de aşa manieră încât Murat să nu-şi dea seama cu ce are de-a face, Kosem aranjează lucrurile să nu pară că revoltele ienicerilor sunt manevrate de ea. La palat, Farya se împrieteneşte cu Atike, care l-a ajutat pe sultan s-o găsească, şi cadîna ar vrea ca prinţesa s-o înveţe să mânuiască sabia. În acest timp, Kosem, care doar voise s-o îndepărteze pe Farya, dar nu s-o elimine fizic, o cheamă pe Ayse în apartamentele sale şi o plesneşte pentru îndrăzneala de a pune urmăritori pe urmele prinţesei şi de a încerca să fie ucisă. Chiar în această situaţie, Ayse se aruncă la picioarele sultanei şi o roagă să nu cumva să-i spună lui Murat, pentru că ar executa-o. Kosem nu se lasă înduplecată, dar pentru că micul Ahmet, nepotul ei, intră în cameră, amână momentul confruntării cu Murat.

Kosem episodul 33 turcesc rezumatPrinţesa, într-una din convorbirile sale cu sultanul, care vine să vadă de sănătatea ei - a fost rănită de oamenii papei - îl roagă pe acesta să o contacteze pe mama ei. Murat trimite oameni în Bosnia s-o găsească. După aceea se duce să-şi vadă fiul, şi află de la el că Ayse a fost lovită de Kosem. Când prinţesa are o întrevedere cu sultana Valide, ea îşi exprimă speranţa că cei care au uneltit împotriva ei vor fi pedepsiţi, dar Kosem îi aminteşte că uciderea unui cardinal nu poate rămâne fără consecinţe şi că trebuia să se gândească la asta de la bun început. În ciuda acestor replici, Ayse va fi aspru dojenită de Ahmet şi i se va promite răsplată pentru faptele sale. Kosem, când află despre ceea ce are de gând Murat, îl sfătuieşte s-o ierte pe favorită şi să dea totul uitării, pentru că Ayse a fost doar geloasă pe Farye. Sultanul nici nu vrea să audă de iertare, însă Kosem stăruie şi îl întreabă cum se vor descurca copiii lui fără mamă la o vârstă aşa de fragedă, apoi îl roagă să se gândească bine ce face, că nu e uşor să execuţi o favorită. După aceea îi distrage atenţia vorbindu-i despre cei care au furat bijuteriile lui Ester.

Sinan, care a fost trimis de sultan s-o caute pe mama prinţesei Farya, îl informează pe Cornelius, şeful lui din reţeaua de spioni, despre acest lucru, iar Cornelius îl pune să transmită mai departe regelui Istvan să demareze ceea ce ştie că are de făcut. Istvan este fratele regelui ucis al Ungariei şi a uneltit împotriva lui considerând că tronul îi aparține de drept. Kosem o vede pe Ayse şi îi spune că sultanul s-a răzgândit, că o lasă în viaţă, dar că totuşi o pedepseşte prin aceea că nu vrea s-o mai vadă niciodată. Drept urmare, în loc să se potolească şi să se bucure că este vie, Ayse va dori să-l vadă pe sultan, deşi cea mai apropiată dintre servitoare o sfătuieşte să nu facă asta.

Kosem episodul 33 turcesc rezumatIstvan ajunge la mama Faryei şi o ţine ostatică. Între timp o femeie mesager ajunge la prinţesă şi o înştiinţează că mama ei este în mâinile lui Istvan. De fapt, această uneltire a fost pusă la cale de Sinan şi de şeful lui, Cornelius. Dar Murad e pregătit de război contra lui Istvan şi Kosem va fi informată despre acest fapt, ca şi despre ordinul de execuţie emis pe numele lui, datorat unei scrisori insultătoare pe care a trimis-o sultanului. Kosem este de acord cu decizia fiului ei, dar consideră că este preferabil să nu meargă el personal, pentru că s-ar putea să fie atras într-o capcană.

Finalul episodului 33 din serialul Kosem, îi surprinde din nou pe mamă şi fiu discutând despre lupta lor pentru putere. Murat îi reproşează lui Kosem că nu vrea să-şi înceteze influenţa şi îi spune că, de fapt, ea îşi trage puterea de la el, chiar de când era copil. Kosem se întristează şi îi răspunde că nu ar putea exista unul fără celălalt. În tot acest timp o femeie îmbrăcată bărbăteşte, acoperită pe faţă până la ochi, pătrunde pe furiş în palat şi pune în patul sultanului capul unui porc...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!a fost: Kosem, 31 turcesc                                     urmează: Kosem, 34 turcesc

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.