sâmbătă, 2 decembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 16-17 turcesti, rezumat




Mireasa din Istanbul, ep. 16-17 turcesti, rezumatFaruk vorbește cu Emir care este foarte supărat pe maică-sa și care la un moment dat scapă de lângă el și e cât pe ce să fie lovit de o mașină. Până la urmă Faruk reușește să-l convingă pe băiat că trebuie să meargă mai întâi la mama lui. Însă ajuns acasă, se supără pe amândoi și se încuie în camera lui. Sureyya pleacă răvășită la conac și, cu toate că Dilara a rugat-o să țină secretul, îi și spune lui Sanem că Adem este un Boran. Cu toate acestea, Sanem va avea o ocazie și mai mare să fie uluită, pentru că îl aude întâmplător pe Faruk spunându-i Esmei că va trebui ca Emir să afle că e tatăl lui.

Sureyya și Ipek se află la spital, la control, în același timp. Însă, pe când Ipek află că va avea o fetiță sănătoasă, copilul Sureyyei este deja mort în pântece. Sureyyei i se face rău și aproape că nici nu conștientizează că i se face imediat avortul. La conac se pregătește o masă bogată în cinstea fetiței lui Fikret, iar Esma este fericită, însă nu are vești despre nora ei. Sanem e plecată la școală, la Dilara, și nu poate să tacă din gură, ci îi dezvăluie că Emir e fiul lui Faruk, considerând că acesta și-a bătut joc de nepoata ei. Sanem află abia spre seară ce s-a întâmplat, exact înainte să vină Faruk și Sureyya de la spital și, când îl găsește doar pe el, îi spune între patru ochi că după ce va trece durerea, o să-l judece pentru ceea ce a făcut.

Zilele trec. Murat face exerciții de mers, Bade ia examen după examen, însă Sureyya nu-și revine din depresie, stă în pat privind în gol, nu prea mănâncă și nu comunică cu nimeni. Când într-un sfârșit cere pâine prăjită, fetele de la bucătărie se bucură de parcă cine știe ce ar fi cerut. Sanem găsește momentul să stea de vorbă cu Faruk, dar acesta îi pune în vedere să nu cumva să scoată ea vreo vorbă, că nu știe multe lucruri, și că el îi va spune totul soției sale, pentru că așa este normal. Însă timpul trece și este tot mai greu pentru Faruk să găsească momentul potrivit unei asemenea destăinuiri. Vine Ziua Tatălui și îl însoțește pe Emir la jocurile organizate cu această ocazie, făcându-i o mare bucurie copilului. În ziua comemorării lui Fevzi, Fikret se duce la mormânt, îl găsește pe Adem acolo și află și el adevărul despre fratele lui vitreg.

Sureyya îi dă hăinuțele pregătite pentru copil lui Ipek, apoi mai găsește un teanc și îl duce în camera ei pe când Ipek nu era acolo. Sureyya vede pe jos o bucată din poza lui Faruk cu Begum, ruptă, și culege toate bucățile din coșul de gunoi apoi le pune la loc. Dându-și seama de tot adevărul, începe să plângă amar... Își face în grabă bagajele, lasă inelul de cununie peste poză, pe pat, și pe oglindă lipește un bilet pe care scrie doar că a plecat. Când Faruk intră în cameră și vede toate astea, avionul, cu Sureyya la bord, decolează.....

SFÂRȘITUL  SEZONULUI  ÎNTÂI

Mireasa din Istanbul, ep. 16-17 turcesti, rezumatTrec câteva luni. La conac este o stare de tensiune nemărturisită. Faruk a lăsat toate baltă, pare să fi îmbătrânit brusc, nici nu se mai bărbierește, ci doar o caută, disperat, pe Sureyya, cu toate că Esma susține că n-ar mai primi-o acasă dacă ar reveni. Mai mult, Esma păstrează o relație bună cu Begum și îi sugerează că ar trebui să se mărite cu Faruk, pentru că Emir să aibă parte de o familie adevărată. Adem e plecat în Libia cu afaceri înainte de nunta cu Dilara, iar Boranii nu mai știu nimic de el. Kiymet s-a certat cu soțul ei și cu Boranii din cauza că a ținut secret atâția ani faptul că avea o soră care trăise cu Fevzi și avea un fiu, și acum este singură, iar Esma îi interzice să mai intre la ei în casă și lui Ipek s-o vadă. Sanem nu se simte bine la conac, mai ales că nimeni nu știe nimic despre nepoata ei și de la ea nu au vești de nici un fel. Murat a depășit starea de pareză temporară, este refăcut și gelos pe noua viață a lui Bade, care se ține de carte și învață alături de un prieten de la școală, pe aplicațiile video ale rețelelor de socializare. Akif nu mai are altă treabă decât să o caute pe Sureyya prin toate mijloacele.

Dar Sureyya nu e ușor de găsit. Se află la Praga, și-a schimbat pieptănătura și numele, și lucrează într-un restaurant ziua, apoi seara merge, alături de alți muzicanți, să cânte pe stradă. Uneori are angajamente și cântă la diverse evenimente și în cluburi, dar fără permis de muncă îi este mai greu să se descurce. Locuiește cu o prietenă nouă, de la serviciu, într-un apartament cu chirie. Într-o zi își aduce aminte că este ziua lui Sanem și o sună de pe telefonul colegei de cameră ca să-i ureze la mulți ani. Sanem este foarte bucuroasă că, în sfârșit, o vede, că e bine și îi merge destul de bine acolo unde se află. După ce stau puțin de vorbă, Sureyya o roagă pe mătușa ei să nu spună la nimeni că a contactat-o. Dar Sanem nu poate să se bucure singură de acest lucru și o cheamă pe Dilara la o întrevedere să-i împărtășească și ei noutatea. Un tip, pus pe urmele celor două de către Akif, le fotografiază pe neobservate și îi spune acestuia că precis bucuria lor se datorează faptului că au dat de Sureyya într-un fel sau în altul.

Akif se duce la Sanem și găsește ocazia de a-i cotrobăi prin geantă, găsind în telefon numărul de pe care sunase nepoata ei. Bucuros că a descoperit locul unde s-a refugiat tânăra, merge să-l anunțe pe Faruk, iar el dă de veste familiei. În afară de Esma și de Ipek, toată lumea se bucură enorm și speră ca ea să revină la Bursa adusă de soțul ei. A doua zi Akif și Faruk se află în Praga și caută mai întâi pe străzi, el intuind că soția lui probabil cântă pe unde poate. Când o întâlnește, prima oară, în restaurantul unde este chelneriță, Sureyya fuge literalmente cu bicicleta, fără să stea de vorbă cu Faruk, în care nu mai are încredere și pe care nu vrea să-l mai vadă vreodată. Akif este cel care o determină să-l asculte pe soțul ei, să vadă ce are de spus și, pentru că iubirea dintre ei este încă puternică, Sureyya rămâne peste noapte la hotel cu Faruk, lucrurile părând, pentru moment, să se îndrepte și ei să se împace. Către dimineață, vede că Faruk primește un mesaj de la Begum, care, încurajată de Esma, îi trimisese o poză cu ea și Emir, spunându-i că băiatul abia așteaptă să-l revadă. Gelozia și nesiguranța pun din nou stăpânire pe Sureyya, și ea pleacă iarăși, lăsându-i soțului ei o scrisoare unde, printre altele, îi spune că o să-i accepte divorțul, că nu poate să aibă încredere în el.

In acest timp, Adem revine din Libia și se pregătește de nuntă cu Dilara. Esma se duce la o companie de avocatură despre care a aflat că este colaboratoare cu Adem, ca să stea de vorbă cu patronul și să afle mai multe despre acest fiu vitreg al ei. Acolo, surpriză, pe lângă faptul că acel avocat se află cu treburi la Ankara, ia la cunoștință că Garip, pe care ea îl cunoștea foarte bine, este patronul acelei firme și e dezamăgită de acest lucru, ca și cum Garip ar fi trădat Boranii. Pe de altă parte, Kiymet se întâlnește la un ceai cu Ipek și, discutând despre Reyhan și Adem, afirmă că ea nu crede că Adem este într-adevăr fiul lui Fevzi, pentru că Reyhan n-ar fi fost fidelă acestuia.

Mireasa din Istanbul, ep. 16-17 turcesti, rezumatLa Praga, Faruk se trezește și o caută pe Sureyya prin apartamentul de hotel, apoi găsește scrisoarea ei. Se duce din nou la ea la restaurant și ies în oraș într-un loc unde sunt doar ei doi. Faruk îi spune că o iubește enorm, îi povestește totul despre relația cu Begum din trecut, însă îi spune că el nu poate să mai continue așa, hărțuit, și că dacă ea asta vrea, va divorța cum ajunge în țară și îi va trimite actele să le semneze. Sureyya este uluită să audă asa ceva, pentru că ea nu și-a dorit cu adevărat să se despartă, dar nici nu și-a dat seama cât de mult a forțat nota și că a întrecut măsura. Ba, mai mult, această decizie a lui Faruk vine să-i alimenteze bănuiala că el mai are sentimente pentru Begum. Faruk pleacă în timp ce ea rămâne fără cuvinte urmărindu-l din priviri....

Tot în episodul 17 turcesc din serialul Mireasa din Istanbul, Osman își face o amică, din întâmplare. Pe când se ducea cu Esma la firma de avocatură, o tânără dă cu cafeaua peste el și așa, se cunosc și el îi ia numărul de telefon...



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!






a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 14-15 tr                       urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 18-19 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








2 comentarii:

  1. De ce nu ai mai facut rezumate la acest serial?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut, dar le voi publica atunci cand incepe sezonul doi la noi. Chiar unul dintre rezumate l-am publicat fara sa vreau (in loc doar sa salvez postarea ca nefinalizata), la sfarsitul lui ianuarie... nu e terminat, dar il voi completa cand va fi cazul. Inteleg nerabdarea unor cititori, dar nici mie nu-mi face placere sa-mi vad munca furata, pe alte site-uri sau pe grupuri si pagini de facebook.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.