duminică, 27 ianuarie 2019

Ce alimente naturale ai nevoie zilnic ca sa fii sanatos

Ce alimente naturale ai nevoie zilnic ca sa fii sanatos

În ziua de azi se bate multă monedă pe hrana sănătoasă, pe diete vegane sau paleo, potrivite fiecărui tip uman. Însă este greu să ne adaptăm unei diete o viață întreagă. Numai cine n-a încercat nu știe cum este. Cu toate astea, unele alimente, naturale, neprocesate și cu cât mai puține chimicale în ele, ar trebui să mâncăm zilnic, sau cât de des posibil, pentru ca organismul să aibă parte constant de o alimentație de foarte bună calitate.

1. Ouă

Consumul unui ou pe zi este suficient pentru a vă ajuta corpul să evite un accident vascular cerebral. Vorbim despre oul de găină de țară, care din fericire se găsește încă în piețele de pe la noi. Beneficiile lor ​​nu se termină aici - ouăle sunt o sursă valoroasă de proteine, de vitamine din grupul B pentru ochi și de grăsimi sănătoase pentru articulații. Și nu, un ou pe zi nu-ți va mări colesterolul.

2. Cafea

O cafea bună pe zi puteți savura fără niciun pic de vinovăție, deoarece beneficiile unei cantități moderate de cofeină zilnică sunt numeroase. Mai multe studii au arătat că o cafea zilnic vă ajută să reduceți șansele de a vă provoca leziuni hepatice, riscul de a face Alzheimer și Parkinson este scăzut și chiar vă poate îmbunătăți performanțele în sala de gimnastică. Însă o cafea bună e aceea măcinată de dv., când știți destul de exact ce puneți la fiert în ibric. Nu știu cât este de adevărat sau nu, dar umblă zvonul că această cafea gata măcinată din comerț conține tot felul de aditivi care numai cafea nu sunt.

3. Avocado

Un foarte bun adjuvant împotriva colesterolului este fructul de avocado, pentru aceia care preferă gustul acestui fruct. Da, avocado s-a dovedit că ajută la reducerea nivelurilor așa-numitului LDL, colesterol rău, la îmbunătățirea funcției creierului și la reducerea afecțiunilor articulare cum ar fi artrita.

4. Proteine din carne

Consumând carne de la pui de casă, ouă sau pește - la fiecare masă, dați corpului dvs. cea mai bună șansă de a se reface. Nu numai că proteinele din surse sănătoase sunt foarte termogene (generează căldură), ceea ce înseamnă că corpul dvs. se ard calorii suplimentare, dar carnea albă, mai ales din surse bio, este o hrană indispensabilă datorită anumitor aminoacizi pe care organismul nu-i poate sintetiza din altceva.

5. Fructe de pădure

Este indicat să mănânci două porții de fructe pe zi, și corpul tău va fi dotat cu o armură împotriva îmbătrânirii. Acest lucru se datorează faptului că fructele de pădure sunt extrem de bogate în antioxidanți, care încetinesc deteriorarea celulelor și împiedică bolile degenerative să se instaleze.

6. Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi cum sunt spanacul, urzicile, salata verde, pătrunjelul, broccoli și altele sunt niște excelenți nutrienți pentru organism. Deoarece sunt pline de flavonoide, ele permit corpului să fie mai eficient la înlăturarea inflamațiilor și ajută să vă recuperați mai repede după boli. În plus, cu cât veți mânca mai multe frunze verzi, cu atât veți pierde mai rapid în greutate și cu atât mai bună va fi sănătatea dumneavoastră.

7. O banană

În dieta tradițională occidentală, oamenii consumă adesea cantități enorme de sodiu dar foarte puțin potasiu. În mod ideal, raportul dintre aceste două ar trebui să fie 1:2 pentru a permite corpului dumneavoastră să regleze tensiunea arterială. Pentru a rectifica acest lucru, mâncați o banană pe zi. Restabilind nivelul adecvat de potasiu sistemul circulator se va autoregla. Pe de altă parte, veți oferi organismului o doză zilnică suplimentară de fibre, care, de asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL dăunător.

Voi câte din aceste alimente consumați zilnic?



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











4 comentarii:

  1. Foarte bune sugestiile tale :) eu mai ciugulesc legume si fructe pentru că îi prepar celui mic dar chiar trebuie sa mănânc si eu mult mai sănătos!🤩

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred că trece o zi fără să mănânc o banană. Sincer, credeam că exagerez că mănânc în fiecare zi, dar mă bucur să aflu că nu este deloc așa, din contra este recomandat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac fructele de padure, dar nu sunt tocmai la indemana mea si nu le consum prea des. Poate ca le consum o data pe luna sau ceva de genul. Nici banana nu mamanc foarte des. Am auzit ca ingrasa si incerc sa o evit si sa o mananc destul de rar

    RăspundețiȘtergere
  4. Avocado si legume cu frunze des nu prea connsum, pentru ca nu ma atrag. Nici cu bananele nu prea ma impac, dar restul le consum destul de des. :D

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.