miercuri, 16 ianuarie 2019

Identitati furate de Douglas Kennedy. Recenzie



Identitati furate de Douglas Kennedy. RecenzieTitlu - Identități furate
Titlul original - The big picture (apărută prima dată în 1997)
Autor - Douglas Kennedy
Traducerea - Mihaela Simona Mărculescu
Editura - Orizonturi+Sirius
Colecția - Literatură universală
Preţ - 13 lei, 408 pagini
Anul apariţiei - neprecizat
ISBN - 973-9342-51-5
Gen - aventura, crimă, thriller
Comercializată pe Libris

Acest prim roman de Douglas Kennedy tradus la noi, este un best seller internațional de mare și neașteptat succes. Se spune despre autor că poate rivaliza cu celebrul John Grisham. Eu nu am citit nimic de John Grisham, dar voi, cei care ați răsfoit cărțile lui, poate aveți o părere deja formată și puteți opina în cunoștință de cauză.
Dar să vedem ce ne propune Douglas Kennedy în cartea sa, care se poate achiziționa și online de pe site-ul libris.ro

[Atenție! Urmează spoilere!]
Ben Bradford este un avocat de pe Wall Street, care trăiește o viață confortabilă în Connecticut, cu soția și doi copii mici, dar se pare că se îndreaptă destul de devreme spre criza de la 40 de ani. El și-a dorit de mic copil să fie fotograf, are o colecție valoroasă de aparate foto vechi și rare, totuși simte că viața îl îndepărtează de la această dorință a sa.

Din amintirile lui Ben aflăm că de mic dorea să fie fotograf, dar atât la presiunile tatălui său cât și datorită neșansei, a trebuit să facă ceva ce nu-i plăcea deloc. În trecutul lui Ben există o femeie care i-a influențat cumva destinul. Kate Brymer fusese prietena lui în facultate și, la un moment dat, decid să petreacă un an la Paris. Ea își găsește rapid un loc de muncă, iar apoi îl părăsește pe Ben pentru șeful ei. Astfel, singur și fără loc de muncă, el trebuie să se întoarcă în țară și să accepte, învins, drumul de viață trasat de tatăl său.

Beth, soția lui, este o scriitoare frustrată, care se înstrăinează din ce în ce mai mult de el. Apoi Ben descoperă că ea are un amant, în mod ironic, un alt fotograf eșuat, și acceptă o confruntare cu bărbatul, Gary Summers, pe care Ben, în furia lui acumulată în timp, îl omoară. Ben caută să-și ascundă cu atenție crima, dispare și apoi preia identitatea victimei, încercând să-și construiască din detalii o moarte, aparent, accidentală și apoi să-și facă o nouă viață, necunoscută, într-un loc îndepărtat. În cazul lui Ben, aceasta are loc într-un oraș mic din Montana, iar viața lui este bogată în ironii ale sorții, de exemplu tardivul său succes ca fotograf. Iar până la urmă, va trebui să dispară din nou. [Aici se termină spoilerele!]

Cartea este convingătoare, plină de sensuri, de similitudini cu, probabil, multe dintre propriile noastre vieți. Romanul Identități furate abordează problematici delicate cum ar fi căsătoria și divorțul, identitatea, crima, pasiunea, visele, responsabilitatea și durerea. Fiecare dintre aceste teme lasă impresii de durată asupra cititorului și rezonează cu acesta.

Douglas Kennedy s-a născut la New York în 1955, ca fiu al unui broker de bursă. I-a plăcut să studieze istoria și, conform propriilor spuse, a considerat că acest hobby l-a făcut un bun romancier. La 22 de ani se mută la Dublin, unde învățase un an la Universitatea Trinity College și, după un scurt ocol prin teatru, a început să scrie și să publice cărți. Prima sa carte, o povestire despre călătoriile sale în Egipt, se numește Beyond the Pyramids/Dincolo de piramide. Kennedy este autorul a douăsprezece romane, printre care se numără și best seller-ul Identități furate.

Mai mult de 14 milioane de copii ale romanelor sale au fost vândute în întreaga lume, iar opera sa a fost tradusă în douăzeci și două de limbi. Cărțile lui Kennedy au adesea acțiunea în Europa. În noiembrie 2009, a primit primul "Mare Premiu al ziarului Figaro", acordat în Franța, pentru popularitatea romanelor sale.


Pentru alte recenziil
vă rog accesați pagina Recenzii cărți.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin












13 comentarii:

  1. Daca a fost atat de vanduta, inseamna ca merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant subiect. Imi place acest gen de carti si mi-as dori sa o citesc pe aceasta. Poate in viitor se va afla pe noptiera mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Subiectul e mai mult decat interesant chiar daca aceasta carte e plina de oameni frustrati care au renuntat la visurile lor la un moment dat si acum regreta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa se intelege? :) de fapt este facuta radiografia unei crime perfecte: ce face un om ca sa-si acopere o crima si sa scape basma curata....

      Ștergere
  4. Pare interesanta cartea. Mi-o trec si eu pe lista ca tot cautam carti din aceasta categorie. Multumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa recunosc ca nu prea e pe gustul meu, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi plac cartile de aventura dar o sa cam stea la coada, am un teanc de alta natura acum!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie chiar imi place subiectul si am pus cartea pe " must read".

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi ma atrage atat titlul cat si prezentarea facuta de tine cred ca o sa treaca ceva timp pana o s-o citesc datorita teancului de carti pe care l-am acumulat in urma reducerilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tentant subiectul! N-am citit inca aceasta carte!

    RăspundețiȘtergere
  10. O carte cu un subiect destul de interesant! M-ai facut extrem de curioasa, asa ca imi voi comanda si eu cartea. Si tot de la Libris. Sunt MEGA fan LIBRIS!

    RăspundețiȘtergere
  11. Crime si identitati noi zici? Sigur ar fi pe placul meu. Chiar sunt curioasa, mai ales ca autorul e comparat cu Grisham, care mie imi place maxim.

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am citit cartea dar recenzia ta mi-a palcut tare mult!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.