vineri, 18 octombrie 2019

Protejeaza-ti locuinta cand pleci in vacanta

Protejeaza-ti locuinta cand pleci in vacanta

Și nu este vorba doar despre a fi plecat în vacanță. Nu. Știu ce înseamnă să locuiești singur, chiar dacă stai la bloc și ai vecini pensionari care știu tot ce mișcă prin cartier și nu numai. Iar dacă locuiești la casă, lucrurile chiar pot lua o turnură neplăcută dacă nu îți iei măsuri de siguranță.

Indiferent dacă ești la birou, într-o călătorie de afaceri sau într-o vacanță la tropice, vrei să fii liniștit știind că totul este în siguranță acasă. Este posibil să deții chiar și o casă de vacanță pe care vrei să o asiguri atunci când nu stă nimeni acolo. Indiferent de situație, poți lua măsuri pentru a păstra casa în siguranță cât ești plecat. Protejarea locuinței atunci când nu ești acasă este foarte importantă și din experiența mea (dar nu numai) vă pot împărtăși cam ce este de făcut în acest caz.

Pune totul sub cheie


Încuie toate ușile și ferestrele înainte de a pleca, inclusiv ușile către curte sau garaj. Dacă pleci pentru o perioadă lungă de timp și ai un deschizător automat la ușa garajului, dezactivează-l. Lucrurile de valoare ascunde-le într-un dulap încuiat sau du-le în altă parte dacă este posibil. Poate ai un beci, o boxă ori două sau un alt loc, în afara locuinței, unde poți lăsa mai în siguranță lucrurile pe care nu vrei să le pierzi la o adică: bijuterii, tablouri, obiecte de artă, etc. Dar dacă ai multe astfel de obiecte în casă, un beci nu reprezintă soluția cea mai bună așa că va trebui să apelezi la alte soluții potrivite.

Folosește sisteme de alarmă


Dacă ai un sistem de securitate, asigură-te că este setat de fiecare dată când ieși din casă. Informează-ți compania de securitate despre zilele în care vei fi plecat în perioade lungi de timp. Dacă nu ai un asemenea sistem de alarmă, ar fi momentul să-ți cumperi unul. O alarmă pentru locuințe este esențială dacă locuiești într-o zonă cu oameni de diferite condiții sociale, dacă stai la parter și, firește, dacă ai obiecte de valoare de apărat. Există o gamă largă de sisteme de alarmă de unde să alegi, unele permit chiar vizualizarea video în direct de pe telefon, astfel încât știi ce se întâmplă în timp real. Poate că e o investiție relativ costisitoare, dar te asigur că merită liniștea ta sufletească!

Protejeaza-ti locuinta cand pleci in vacanta


Lasă impresia corectă


Hoții nu se vor apropia de casa care pare locuită. Așa că încearcă să lași jaluzelele sau perdelele așa cum le păstrezi de obicei. Dacă în mod normal sunt deschise, va fi un semn că ești plecat când vor fi închise brusc zile la rând. Dacă ai posibilitatea, setează lumina, radioul sau televizorul pe cronometru pentru a da impresia că oamenii vin și pleacă. Păstrează iluzia că cineva este acasă. O altă modalitate de a alunga potențialii jefuitori este să lași aparatul de aer condiționat pornit. Un compresor liniștit într-o zi caldă este un semn sigur că nu este nimeni acasă. Iar dacă acest lucru este dificil de făcut în mod automat atunci:

Vorbește cu vecinul de încredere


Roagă un prieten sau un vecin de încredere să vină să verifice casa de două ori pe zi. Să ude florile, să aerisească, să ia corespondența de la cutia poștală, să dea cu aspiratorul înainte să vii, chiar să stea o oră-două de fiecare dată așa încât cineva din afară să nu-și dea seama că tu ești, în fapt, plecat de acasă. Problema este să găsești acea persoană de încredere, care să nu-ți cotrobăie curios prin lucruri, să nu "împrumute" ceva de la tine ca și cum ar fi dreptul lui, ori să-ți verifice laptopul - apropo! cred că dacă lași acasă laptopul, ar trebui să-ți parolezi contul de user în așa fel încât persoana de încredere să nu-ți acceseze fișierele și conturile de socializare. Ca măsură de precauție, cel puțin. Și pentru că tot veni vorba de rețelele de socializare, e în regulă să pui poze din vacanța ta, dar numai după ce ai revenit deja acasă.

Protejeaza-ti locuinta cand pleci in vacanta


Securizează-ți ferestrele


Dacă locuiești la parter sau la casă, o metodă foarte întâlnită pe la noi este montarea de grilaje metalice la ferestre. Metoda asta e un pic costisitoare, dar este eficientă. Desigur, dacă poți suporta ideea. Unele persoane au senzația că se află la închisoare cu acele gratii. Cred că depinde și de modelul de grilaj ales. Eu zic că m-aș simți mai sigură în orice moment, și când plec pe o perioadă mai lungă, și când merg doar la o petrecere cu prietenii.

Așa că protejarea locuinței este întotdeauna importantă ca să fii relaxat în privința securității în timp ce ești departe. Utilizează aceste tactici inteligente și bucură-te de timpul petrecut oriunde te-ai afla.




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin










7 comentarii:

  1. In ziua de astazi chiar ca trebuei sa iti pui alarme si sa-sti pui totul sub cheie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru sfaturi. In agitatia placarii, parca uita de aceste lucruri foarte importante

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte importantă este protejarea locuinței atunci când lipsim de acasă. Noi nu avem alarme, dar avem un vecin care se mai uită.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune aceste sfaturi. Cam greu cu vecinii de incredere 😂

    RăspundețiȘtergere
  5. Momentan stau cu soacra si alarma noastra este ea.Dupa ce nu va mai fi,trebuie sa ma gandesc si eu al diferite metode

    RăspundețiȘtergere
  6. La noi in bloc vecinii sunt cel mai bun sistem de alarma. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi avem sistem de alarma si doresc sa pun si niste camere controlabile prin net, asa cred ca e mai sigur.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.