duminică, 23 februarie 2020

Psihoterapia individuală - află cauza problemelor tale și a stilului nesănătos de viață

Psihoterapia individuală - află cauza problemelor tale și a stilului nesănătos de viață

Când suntem copii ne dorim să devenim adulți, iar apoi dorința e în sens invers. Dacă perioada copilăriei este despre joacă, despre lipsa responsabilităților, liniște și de cele mai multe ori o lume roz, viața de adult e departe de așa ceva. Cei mai mulți din cei ajunși la maturitate ar da orice pentru a retrăi copilăria, mai ales că problemele și grijile actuale sunt deseori copleșitoare. Unele gânduri, sarcini de îndeplinit, stări și situații devin mai mult decât credem că putem suporta. Este vorba aceea care zice că nimănui nu ii e dat mai mult decât poate duce. Și dacă este așa, atunci poate că percepția și atitudinea noastră asupra lucrurilor, a diverselor situații cu care ne confruntăm, sunt cele care au nevoie de un refresh.

Realitatea este că nu se va schimba nimic ca prin minune în viața noastră dacă nu vine din interiorul nostru dorința de a fi așa. Dacă am încercat tot felul de variante și rezultatul a fost un eșec, chiar dacă păreau promițătoare, nu e cazul să renunțăm. Astăzi, spre deosebire de trecut, avem la dispoziție serviciile de psihoterapie individuală adulți, pe care le putem privi oricând ca pe o porție binevenită de ajutor. Psihoterapeutul nu trebuie privit ca un medic care analizează simptomele și stabilește tranșant un diagnostic, ci mai degrabă ca o voce interioară, care ne ghidează, care ne ajută să ajungem la limanul dorit, care pentru mulți dintre noi pare destul de dificil de atins.

Psihoterapia - timp pentru tine


O abordare corectă este de a privi acest sector de servicii ca pe o posibilitate excelentă de a reflecta la propria persoană, la viață personală, pentru a înțelege care sunt problemele cu care te confrunți și cauza lor, pentru a le aborda diferit.

Zi de zi avem de-a face cu tot felul de situații incomode poate, stresante, nedorite, atât la locul de muncă, dar și acasă sau în societate. Ideea de a frecventa cabinetul unui psihoterapeut devine mai acceptabilă atunci când înțelegem că de fapt investim în bunăstarea noastră, în sănătatea psihică, ce are impact imediat și asupra celei fizice. Astfel de servicii profesionale sunt oferite în centre de specialitate, precum este și Psihart. Poți află de pe site-ul psihart.ro în ce constă de fapt psihoterapia individuală.

Să fim sinceri, prea puțini dintre noi sunt obișnuiți cu astfel de terapie. Mulți refuză să ajungă la cabinetul unui specialist în psihoterapie pentru că se gândesc la ce vor zice ceilalți. Mai puțin ar trebui să ne preocupe asta și mai mult sănătatea proprie, pe care cei din jur nu ne-o pot redă, la fel cum nici în redobândirea liniștii interioare, a armoniei în relația cu familia, cu societatea, nu au vreo putere.

O ședință de psihoterapie este despre o călătorie empatică despre emoții și trăiri, despre viață, frustrări, sentimente, nemulțumiri, neajunsuri. Vorbim despre un proces terapeutic, învățăm să ne acceptăm necondiționat, să ne iubim, să fim mai buni și mai blânzi cu noi înșine.

Tu ai folosit vreodată serviciile unui psiholog?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet










9 comentarii:

  1. Desi societatea din Romania vede terepia ca pe un subiect tabu, eu zic ca este minunata, mai ales daca ai anumite probleme si vrei sa le rezolvi intr-o maniera pozitiva. Cunosc persoane care s-au schimbat in bine datoritap sihoterapiei. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o idee buna pentru a putea reflecta mai bine asupra propriei persoane, a vietii, problemelor de tot felul si mai ales a cauzei si modului diferit in care trebuiesc abordate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cei care nu se mai regasesc cred ca este o solutie care sa-i ajute sa-si depaseasca probelemele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am folosit serviciile unui psiholog sau psihoterapeut, dar mi-ar placea sa incerc sa discut unele aspecte din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost o singura data la psiholog si mi a placut mult, ma gandesc serios sa sa ma mai duc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am fost pana acum la psiholog, dar mi-ar placea mai mult asa ca si experienta. Sunt o persoana destul de puternica si optimista in general.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am folosit dar ma bate gândul, se pare ca am rămas cu ceva traume din copilărie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Știu ca sm fost la psiholog prin perioada liceului, în rest nu am avut nevoie. Acum încă as vrea sa merg pentru a-mi pune unele gânduri în ordine și pentru a cere câteva sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Intr-adevar, exista momente in viata fiecaruia cand are nevoie de psihoterapie. Este gresit sa credem ca noi nu avem nevoie, ca suntem puternici, samd. Uneori este bine sa ne acceptam vulnerabilitatile!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.