joi, 4 iunie 2020

Cât costă un implant dentar și care este prețul corect?

Cât costă un implant dentar și care este prețul corect?

Când ai un dinte lipsă, există mai multe opțiuni de înlocuire a acestuia. Una dintre cele mai frecvente opțiuni pe termen lung este implantul dentar. Este cel mai natural și de lungă durată. Cu toate acestea, un implant dentar vine cu o cheltuială suplimentară și aș vrea să vă ajut să înțelegeți cât costă un implant dentar și care este prețul corect?

De ce costă un implant dentar?


Fiecare pacient are nevoi diferite de îngrijire a sănătății. Pe baza nevoilor dvs., implantul poate să aibă un preț diferit chiar și pentru un singur dinte. Un implant constă dintr-un șurub de titan (implantul propriu-zis) care este inserat în os. Acesta este ușor, rezistent și va dura mai mult decât alte materiale dentare. Șurubul va fuziona cu maxilarul în aproximativ 3-6 luni. Acest proces este numit osteointegrare și ajută implantul să rămână puternic și stabil ani de zile.

A doua parte a implantului este coroana de porțelan care va arăta ca un dinte obișnuit și va acoperi stâlpul de titan. Coroana va fi realizată la comandă pentru a se potrivi cu dimensiunea și forma dintelui lipsă, astfel încât să se îmbine armonios cu restul zâmbetului tău. Însă această operațiune se face de către tehnicianul dentar care lucrează în echipă cu medicul stomatolog. Un tehnician dentar bun, de asemenea, costă.

În cele din urmă, obținerea unui implant dentar este considerată o procedură chirurgicală. Există mai mulți nervi care trebuie eliminați pentru a evita complicațiile. Prin urmare, este nevoie de pregătire, studiu și experiență specifice pentru a plasa corect implantul. Este nevoie de atenție și de instalare precisă pentru a vă asigura că lucrările sunt îndeplinite suficient încât să dureze toată viața. În cazul în care un implant nu este plasat în mod corespunzător, puteți simți disconfort, durere, dureri de cap și amețeli.

Ce risc dacă nu-mi înlocuiesc dintele lipsă?


Lipsa unui dinte poate cauza probleme de masticație, ceea ce va genera o digestie dificilă, iar în timp aceasta poate duce la reflux acid. Dar poate cel mai important este că dinții din jurul celui lipsă se vor deplasa către spațiul gol afectând toată cavitatea bucală, în final. Exact ca scândurile dintr-un gard. Dacă lipsește una, sau mai multe, până la urmă tot gardul va cădea. La fel și cu dinții. Și probabil că nu veți vedea de la o zi la alta aceste modificări, dar în ani vă asigur că se vede chiar foarte bine.

Ce face ca implanturile dentare să fie superioare altor opțiuni de înlocuire a dinților?


Implanturile dentare sunt permanente și arată și funcționează ca un dinte natural mai mult decât ​​orice altă opțiune. În timp ce o punte dentară sau o proteză parțială costă mai puțin, ele nu vor dura pentru totdeauna și, în cele din urmă, trebuie să fie înlocuite. Și având în vedere că o punte dentară necesită ca dinții adiacenți să fie piliți, acesta poate fi un lucru pe care nu doriți să îl faceți pentru dinți perfect sănătoși. Protezele parțiale mobile sunt mai puțin costisitoare, dar trebuie curățate după fiecare masă. În plus, o proteză poate genera dificultăți de adaptare.

Într-adevăr, decizia de a alege un implant este importantă. Doar costul este suficient pentru a te face să gândești bine la această opțiune înainte de a te hotărî. Stabilește-ți bugetul și analizează opțiunile. O soluție ieftină nu va fi niciodată de durată și periodic vei mai cheltui niște bani pe aceeași operațiune. Dacă te decizi pentru un implant dentar prețul corect este în funcție de materialul ales, de experiența echipei stomatologice, de garanția oferită de producător pentru ceea ce va folosi medicul în cazul tău. Până la urmă, e vorba despre tine și de sănătatea ta. Gândește-te bine ce alegi!



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








5 comentarii:

  1. Off! Am probleme cu dantura si voi alege implanturile cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Of...deja sunt la al patrulea implant! Pe de alta parte multumesc inzecit stiintei ca a avansat la acest nivel incat sa avem dinti care sa para ai nostri!

    RăspundețiȘtergere
  3. N am avut pana acum niciunul si sincer nici nu prea imi doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vine vorba de implanturi dentare recomandam cu incredere clinica Dental Premier din Bucuresti!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.