sâmbătă, 11 iulie 2020

Cum alegi un scaun de birou confortabil

Cum alegi un scaun de birou confortabil

Până mai zilele trecute am avut un scaun de birou la masa mea de lucru, unul din acela pe cadru metalic, tapisat, pe albastru a fost al meu, fără brațe, de care se găsesc uneori și în școli, și în sălile de așteptare sau în birouri. Îl aveam de prin 2008 și acum, în pandemie, de când stau acasă și predau online, săracul scaun a cedat și și-a dat obștescul sfârșit, deși dacă știam pe cineva cu un aparat de sudură se putea repara cu mult succes. Totuși de ceva vreme cochetam cu ideea de a-mi cumpăra un scaun din categoria de scaune pentru birou ceva mai rezistent și mai confortabil decât ceea ce aveam. Vreau un scaun de birou directorial, dar mai înainte de asta cred că ar trebui să mă ghidez după anumite criterii când îl cumpăr.

Găsirea celor mai bune scaune de birou care se încadrează în bugetul pe care îl aveți la dispoziție în momentul respectiv reprezintă o investiție în sănătatea dumneavoastră, mai ales dacă este folosit mai multe ore zilnic. Ce elemente este de preferat să aibă un astfel de scaun ca să vă ușureze munca?

1. Să aibă spătar complet

Scaunele de birou trebuie să fie confortabile și să aibă spătarul complet, eventual cu mai multe poziții reglabile, inclusiv suport lombar, înălțime și setări pentru înclinare.

2. Corpul să fie îndoit la unghiuri de 90 de grade

Un scaun de birou nu este potrivit dacă unghiurile șoldurilor, genunchilor și gleznelor nu sunt la 90 de grade. Dacă șoldurile nu sunt la un unghi drept când stați pe el, atunci scaunul este prea înalt sau prea scurt. Același lucru este valabil și pentru genunchi și glezne. În mod ideal, toate articulațiile tale ar trebui să rămână la 90 de grade.

Cum alegi un scaun de birou confortabil3. Tapițeria de stofă

Tapițeria unui scaun de birou trebuie să fie confortabilă la atingere, mai ales dacă veți sta pe ea toată ziua. Nu doriți să fie nici abrazivă, nici să provoace mâncărime sau supra-încălzirea corpului și transpirație, nici să fie un material cu potențial alergen. Din punctul meu de vedere, cea mai bună tapițerie este aceea din stofă din fibră naturală, pe cât posibil.

4. Scaunul de birou ar trebui să fie reglabil

Un scaun de birou bun trebuie să fie reglabil în toate direcțiile. Acest lucru este necesar pentru o postură adecvată când stai toată ziua să lucrezi la calculator. Reglarea nu trebuie să necesite instrumente sofisticate, ci să fie ușor reglabile.

5. Să te poată susține

Dincolo de gradul de confort al scaunului, un element important de care trebuie ținut cont este greutatea pe care o suportă și pentru care a fost testat. Multe scaune rezistă la 70-80 kg, dar dacă ești o persoană cu greutate, asigură-te că vei cumpăra scaunul potrivit pentru tine.

6. Să aibă sprijin pentru brațe

Unele persoane trec cu vederea dacă un scaun de birou are sau nu brațe, dar cineva care lucrează mult la birou are nevoie să stea pe un scaun care să ofere flexibilitate și suport pentru antebrațe, adică să aibă cotiere îndeajuns de late pentru ca mâna să se poată relaxa.

Ținând cont de aceste criterii de alegere ale unui scaun eu mi-am îndreptat atenția către unul din gama de scaune birou de la inegal.ro, solid, rezistent, cu spătar plin, cu cotiere, reglabil. Am ales culoarea bej pentru tapițerie, care nu este din stofă, însă știu că la acest gen de scaune directoriale nu se folosește tapițerie din material textil.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet







9 comentarii:

  1. Si mie imi plac scaunele cu spatar intreg, sa ma pot rezema cand iau o mica pauza. Si sa fie reglabil si confortabil - lucruri importante atunci cand alegi un scaun de birou. EU cel putin asa l-am ales pe al meu. Iar in final, pretul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un scaun directorial mi-aș dori si eu, să mă scufund cu totul în el! Foarte bune criteriile, voi ține cont de ele atunci când îmi voi schimba scaunul de birou.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu folosesc un scaun cu spatar inalt. Nu are insa sprijin pentru brate. Cred ca ma voi inspira din articolul tau petru o noua achizitie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar sunt niste criterii importante, eu de multe ori nu folosesc scaun de birou si observ cum apar dureri de spate dupa mai multe ore.

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte importanta calitatea scaunului ! Pun si eu mare accent pe asta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Super articol! Multumim pentru info! Eu nu am nici scaun de birou, nici birou, dar vrem sa ne amenajat un colt de lucru 😊

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie mi-au atras atentia scaunele lor, mai ales ca trebuie neaparat sa imi iau un scaun bun de birou.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vara mă bucur de statul afară și de soare, cam așa lucrez tot timpul, dar la toamnă său la iarnă, trebuie să îmi caut un nou scaun, chiar dacă nu prea îl folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Contează foarte mult sa ai o poziție corecta la birou așa ca eu consider ca merita investit intr-un produs de calitate

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.