sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Alpina te încalță cu bocanci de munte

Alpina te încalță cu bocanci de munte

La fel ca și mine, probabil și tu preferi să porți mereu pantofii comozi sau sandalele de vara, adică încălțămintea confortabilă care lasă pielea să respire pe timpul verii. Dar iarna bate la ușă, pe munte chiar a nins zilele trecute, iar nopțile reci au devenit deja o obișnuință, așadar niște bocanci de munte sau pantofi sport vor fi piesele pe care le vei purta în curând zi de zi. In acest sezon am văzut în magazinele fizice și online încălțăminte sport ușoară, comodă și cu detalii colorate care aduc o notă de originalitate față de anii trecuți. Dacă mai stai să te gândești încă la ce anume ai avea nevoie în iarna asta în materie de încălțăminte de sezon, iată câteva sugestii de pe site-ul Alpina care sa te ajute să te hotărăști.

bocanci de munte

1. Bocancii de munte


Se mai numesc bocanci hiking și sunt special creați pentru a rezista intemperiilor iernii dar mai ales mersului și urcușului pe un teren abrupt, deseori cu pietre colțuroase. Cu toate acestea, sunt ideali pe vreme urâtă și friguroasă în oraș, la fel ca și pe drumurile rustice neasfaltate de pe la noi. Pe traseele ușoare bocancii de munte prin flexibilitatea lor încurajează mișcarea naturală a piciorului, iar faptul că sunt înalți, ca niște cizme până la jumătatea gambei, asigură stabilitate gleznei. Acești bocanci sunt ușori, confortabili la purtat și reduc oboseala. Talpa groasă și relativ rigidă amortizează șocul solului dur și pietros, îmbunătățește confortul pantofilor, iar armătura sau protecția (vârful de cauciuc, protecția tocului, protecția laterală și a gleznei etc.) le sporește durabilitatea. Rezistența la apă depinde de condițiile meteorologice. Nu aș recomanda bocancii cu membrană impermeabilă, chiar dacă feresc picioarele de umezeala de afară, pentru că nu lasă aerul să treacă deloc și astfel picioarele transpiră excesiv.

pantofi sport de dama

2. Încălțămintea sport de oraș


Din acest tip de pantofi sport poți să-ți iei două perechi, una de piele și alta din țesătură. Pantofii sport de piele sunt rezistenți la apă, foarte durabili și se pot purta când este mai frig afară, pentru că sunt mai călduroși. Cei din material textil pot fi mai ușori, mai confortabili, se mulează mai repede pe forma naturală a piciorului dv., dar sunt mai potriviți pentru vremea uscată. Însă dincolo de aceste aspecte, cel mai important este faptul că pantoful sport de zi cu zi trebuie să fie potrivit pe piciorul dv., să aibă măsura corectă Asigurați-vă că se potrivesc perfect în jurul călcâiului și a gleznei și că aveți spațiu suficient pentru a mișca degetele de la picioare fără probleme. Dacă încălțămintea este prea strâmtă, o să aveți rosături pe piele și bătături, iar dacă este prea largă, va fi instabilă și ar putea să vă producă accidente. Totuși nu este greșit să cumpărați un pantof sport cu un număr mai mare, pentru că în anotimpul rece o șosetă mai groasă va acoperi perfect diferența. La fel ca și la bocancii de munte, pantofii sport de oraș trebuie să aibă o protecție exterioară din fabricație, pe lateral, la călcai și la vârful degetelor, iar pantofii Alpina îndeplinesc întotdeauna aceste cerințe pentru un confort maxim, o calitate și o durabilitate deosebită a produsului. 

pantofi sport pentru copii

 
Nu în ultimul rând, aș vrea să adaug că în magazinul de încălțăminte sport Alpina-shop se găsesc sortimente pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Bocancii, pantofii sport, sneakerșii sunt comercializați atât în modele pentru femei și bărbați cât și pentru copii, așa că nu mai ai nevoie să cauți în altă parte încălțămintea de iarnă pentru familia ta. Intră pe site să vezi ce fel de încălțăminte găsești și ia-ți ceea ce crezi că satisface așteptările tale.



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet








7 comentarii:

  1. Încălțăminte sport de calitate caut și eu, vreau să fac plimbari in natura și știu cât de importantă este incaltamintea.

    RăspundețiȘtergere
  2. a 2-a pereche mi-ar placea tare mult, sunt mare fan bocanci, poate si datorita meseriei!

    RăspundețiȘtergere
  3. O, da! Și eu am nevoie de o pereche nouă de bocanci numai buni de urcat pe munte! Asta pentru că cei pe care îi am alunecă destul de tare și nu mă pot baza pe ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. La ultima drumeție am scăpat de vechii bocanci și chiar sunt în căutare de niște bocanci comozi pentru următoarele aventuri. Pentru weekendul ce vine chiar aș avea nevoie de o pereche nou nouță, fiindcă se anunță a fi un weekend plin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac mult bocancii de iarna si sper ca iarna asta sa avem zapada ca sa-mi pot lua si eu ceva special

    RăspundețiȘtergere
  6. Am încălțăminte de munte (că doar stau la munte) și e foarte călduroasă. Mă bucur enorm că am găsit opțiuni din materiale sitentice foarte bune și nu piele sau lână etc.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.