luni, 9 martie 2015

Tradarea episodul 87 rezumat





Tradarea episodul 87 rezumat
Soner când o vede pe Bahar că îi este prezentată drept posibilă guvernantă pentru Deniz izbucnește în insulte iar ea nu se lasă mai prejos. Suleyman și Cemile privesc neputincioși cum cei doi se ceartă ca la ușa cortului, apoi Cemile intervine și oarecum conflictul se aplanează. Bahar pleacă iar Soner merge în curte să spargă lemne de nervi.

Berrin este nevoită să recunoască adevărul față de Zehra privind tatăl ei. Pentru Ayca vin zile mai grele, pentru că Mithat o ține sub observație. Arif renovează casa lui Cemile și cei doi încep să se cunoască mai bine. Mesude îi face o surpriză iubitului ei. Mithat merge într-o seară la un amic cu care discută despre recenta incendiere a autobuzului, lucru prezentat drept act terorist de presă, și care îl îndeamnă să vină la el să-l învețe să tragă cu pistolul. În aceeași seară Mete, deghizat în vânzător stradal, pleacă să vândă un produs alimentar pe strada unde stă Ayca. Ea știe despre asta și așteaptă să-l audă strigându-și marfa. Apoi iese afară și stau de vorbă. De după un zid, Osman îi pândește, dar în același timp Mithat se întoarce acasă și e gata-gata s-o vadă pe Ayca cu Mete. Atunci Osman îi iese în cale lui Mithat, îl provoacă și se lasă bătut măr de acesta. Între timp Ayca pleacă, iar Mete se duce să-și termine de vândut marfa. Osman rămâne însângerat și inconștient pe asfalt, și, odată ajuns acasă, Mithat povestește cu cine s-a bătut, spre disperarea surorii sale. După ce face turul cartierului, Mete îl găsește pe Osman în mijlocul străzii și îl aduce acasă, după ce acesta îi povestește cum s-a întâmplat totul.

Tradarea episodul 87 rezumat

A doua zi Mete vrea să-și ia revanșa în numele fratelui său și îl așteaptă pe Mithat la ieșirea de la școală. Se iau la bătaie însă imediat le sar alții în ajutor, de ambele părți, și bătaia devine generală, până când intervin militarii să-i despartă. Suleyman pe de o parte și Cemile pe de altă parte vor interveni pe lângă Soner, respectiv Bahar, să se tolereze reciproc spre binele micuței Deniz. Bahar mai face o încercare de a fi acceptată de Soner, apoi merge în cameră la Deniz s-o cunoască. Deniz încearcă s-o exaspereze făcându-se că-și adoarme păpușa ore în șir până când chiar Bahar adoarme cu cartea pe care o citea în mână.

Tradarea episodul 87 rezumat
Zehra pleacă la Ekrem de la școală, drept pedeapsă pentru că Berrin i-a ascuns adevărul, și o lasă pe mama ei în stradă plângând. Dar mai mult, a doua zi dimineață Berrin n-o găsește pe Zehra în dormitor, ci ea pleacă singură de acasă la Hakan pe care-l trezește bătând la ușă și spunându-i că vrea să locuiască cu el.

sursă foto: capturi video de pe netd.com

 episodul următor: Trădarea ep. 88

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.





this article is tagged under: Tradarea episodul 87 rezumat, Tradarea 87 pulbere de stele, Tradarea 87 online rezumat pulbere de stele

57 de comentarii:

  1. Mulțumim! :** Mă bucur că iești așa înainte cu rezumatele și că ți pasul ... În ultima vreme nu ai avutmai multe vizualizări pe pagină decât înainte?, sunt curioasă dacă e in binele tau dacă te chinui să pui rezumate...... =)))) BYE bye �� I LOVE ❤ THIS PAGE !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti si tii. Si ultima fraza numai tu stii ce ai vrut sa zici.Vad ca analfabetismul e in floare.

      Ștergere
    2. Lasa draga, nu vezi ca stie engleza mai bine decat romana? Ne-am dat dracu' ce sa mai vorbim!

      Ștergere
  2. Anonimmm....logic cá e spre binele ei...are mult mai multe vizualizări pe pagină ..... OANA....tu in ce oraș stai? Vroiam să vă zic că fata mea are 12 ani și nu pierde nici un episod di trădare și se uita zilnic la rezumatele tale

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim! Harnicuta OANA (si cu prajituri si cu......rezumate!).Si darnica, ca ni le impartaseste! Tot am vrut sa mentionez, acum chiar la acest episod ar fi cazul, ca ambele fetite au momente multe. Sunt f. bune actrite, bine alese, iarasi cinste regizorului. Deniz pare intr-adevar fiica lui Aylin (vesela, nebunatica, amuzanta, spontana), ne mai astimpara dorul dupa Osman ("dor ne va fi"cum scria cineva la comentariu...). iar Zehra,delicata, frumoasa, ca si Berrin si Hakan! Sunt personaje credibile, nu artificiale! Din cite seriale turcesti am vazut (nu multe), turcii au chiar si actori copii buni!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim 1: bineinteles ca am frecvent si cate 35-40.000 de vizualizari zilnic. Poftim aici conform Google Analytics http://www.t5.ro/trafic/73352039/ Acum mi-as permite un comentariu in ceea ce te priveste, daca ai un blog si nu ai vizite multe, foloseste un editor cu corectare gramaticala inclusa, daca singur-a nu ti-a placut s-o inveti. Un blogger care scrie stalcit romaneste si care mai si copiaza continut de pe net cand e in pana de inspiratie, n-o sa aiba in veci un trafic bun, natural. Asa lucreaza google, mai nou.
    Nu ma chinui, daca ar fi un chin as renunta, nu crezi? Dar in cei doi ani de blogging de tip sprint (ca nu e acelasi lucru sa scriu un articol cand am chef, o data pe luna sau mai rar, si sa scriu de macar 4 ori pe saptamana), e normal sa-mi pierd ceva din placerea de a posta pe care am avut-o la inceput. Plus ca imi era usor cu Suleyman la care aveam rezumatele in engleza. Acum trebuie sa vad episoadele ca sa le rezum, ceea ce inseamna timp dublu de alocat blogului.

    @ Anonim 2 - am scris in pagina "despre mine" ca sunt din Piatra Neamt ;)

    @ Dana - asa este, am vrut sa scriu si la un comentariu mai vechi de-al tau ca iti dau perfecta dreptate, copiii-actori din serialele turcesti sunt extraordinari ! Adica la un adult te astepti sa joace bine, ca doar asta ii e meseria, dar la un copil este cu atat mai meritoriu sa-l vezi cat talent are si cat de bine exprima fel de fel de stari, senzatii si sentimente ! Mie Deniz imi place cel mai mult, e fantastica fetita asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ochii parca DEBIZ ii are de la...Soner. E si frumoasa si isteata! Mai era o fetita precoce in Asi-impotria destinului (am vazut doar citeva episoade, dar parca era prea...insistent, sa nu zic enervant de precoce). deniz e f. fireasca! despre...figuranti, scriu la ep. 88! O ZI BUNA!

      Ștergere
    2. O zi frumoasa, Dana! Asa e, si ochii ii are tot albastri, ca Soner..! Ce spirit de observatie ai! :)

      Ștergere
    3. Intr-adevar copiii sunt minunati, toti. Ei au si o naturalete aparte si o puritate pe care oamenii mari o pierd. Putini de la noi vorbesc despre micul Osman. Pe mine una m-a impresionat si cred ca era si mai mititel decat fetita ce o face pe Deniz cand a inceput serialul. Si rolul mi se pare mai greu dar el a fost minunat. Mi se pare genial copilul si ii simt lipsa in acest sezon. Si da fetitei practic i-au cam pasat rolul lui Aylin pentru ca e la fel ca ea si au pus-o cu ochii lui Soner. Toti sunt alesi atent. Si Osman cel mic parca semana putin cu Cemile, si la expresii si la buze am observat intr-o poza, dovada ca s-a facut o selectie atenta a tuturor. Si inca ceva, Tradarea are regizoare, o ea nu regizor. Se numeste Zeynep Günay Tan iar scenaristul este Coşkun Irmak. De altfel Ayça Bingöl a facut inca un serial cu ea in toamna anului trecut dar a fost cancelat sau nu stiu ce s-a intamplat ca au fost filmate doar 8 episoade. Dar acum cica ar reveni in toamna pe micul ecran intr-un nou serial. Ma bucur. Mi-e sa nu fie chiar Razbunarea Serpilor de care mentionai pe facebook. Ar fi ceva sa fie aceeasi regizoare, am observat de pe instagram ca sunt prietene bune. Va imbratisez dragele mele

      Ștergere
    4. Intr-adevar, Emir Berke Zincidi e nascut in 2005, adica atunci cand s-a filmat Tradarea avea 6-7 ani...

      Ștergere
    5. Aha. Da filmarile parca au inceput in 2010 deci in sezonul 1 avea 5 anisori. Cica ar fi avut de ales dintre 200 de copii. Au avut ceva treaba. Oricum mi se pare dulce Osmanel si tare istet. Imi e dor de el si de Petekkaya care era piperul filmului. Seara placuta :)

      Ștergere
    6. Ai dreptate, Ale. Eu am avut impresia ca serialul a fost facut in 2012. De Osmanel, ca de Osmanel, dar de Petekkaya sigur mi-e dor! ;) :P

      Ștergere
    7. Da, in 2010 e inceput si a durat probabil pana in 2012 poate 2013 nu stiu exact. Da, Petekkaya e fenomenal. Era piperul. Arif e bland si de treaba dar nu joaca domnule ca Petekkaya. Desi da bine cu Cemile si ea merita pe cineva sa o iubeasca si sa o respecte, parca imi era mai draga relatia de love-hate intre Cemile si Ali si cum erau ca soarecele si pisica. Uneori era de plans, alteori ma amuzam, ufff. Imi lipeste mult. Nu stiu unde am vazut ca rolul capitanului Ali nu stiu cui vroiau sa i-l dea si a refuzat persoana cu pricina. Ce bine a facut. Nu vad pe altul in rolul asta in afara de Erkan Petekkaya. Ufff. Imi e dor de sezonul 2, preferatul meu desi sunt multe momente din sezonul trei care mi-au placut.

      Ștergere
    8. Petekkaya e pasional pe ecran, Arif, nu. Mie Arif nu-mi place, adica mi-e perfect paralel, nu ma atrage nici personajul si nici actorul. Dar dincolo imi placea si actorul ca "animal" si personajul Ali. Apropo de animal - pe Petekkaya il vad uneori asa, o felina care merge alene prin savana dar de fapt, e mereu la panda, e cu ochii-n pai'spe dupa pericol, oportunitati, ceva. Arif e ceva ce nu atrage atentia si privirile.

      Ștergere
    9. Ce cuvant potrivit: pasional. Asa este, nu stiu este mai entertaining. Si personajul este interesant, ca si cum are mai multe fatete. In primul sezon l-am detestat, in al doilea l-am compatimit. Mie de multe ori nu mi se pare puternic deloc, zici ca are o masca si de fapt este slab. Cum plange in poala mamei ca un copil :P Kenan l-a descris bine atunci cand s-au batut in biroul lui si i-a spus ca este un mandru si plin de el si ca i-a spus cateva cuvinte frumoase si s-a topit haha. Da se credea Zeus si cand a cazut de pe piedestal s-a cam lovit :)) Imi place partea cu ,,animalul', o descriere interesanta. Imi aduc aminte de mama, si ea are o expresie la fel. Acum are serie noua Petekkaya, poate o sa ma uit in turca pana se da la noi, daca se da... Si are si film nou, sper sa se strecoare si pe internet sa il pot vedea. ;))) Cat despre Arif, am aceeasi parere. Nici eu nu cad pe spate nici dupa personaj nici dupa actor. Ma cam plictiseste deocamdata. La scenele cand trebuie sa fie beat mi-am amintit tot de Erkan in scene la fel si tot el e mai credibil. Spunea o fana ca el intr-un interviu ar fi recunoscut ca a avut probleme cu alcoolul. Sper sa le rezolve, ar fi pacat si de persoana si de actor sa se lase doborat de aceasta problema.

      Nu in ultimul rand vreau sa te felicit (Apropo cum sa ma adresez, cu tu sau dumneavoastra, sa nu fiu lipsita de respect) pentru blog. Imi place foarte mult si urmaresc zilnic ce mai e nou si aici si pe pagina de facebook. Se simte pasiunea si cum zic spaniolii: Me quito el sombrero para eso. Multumesc pentru efortul depus pentru a scrie rezumatele in putinul timp liber de care dispui.

      Si multumesc pentru ca iti rupi din timp sa imi raspunzi. Imi place sa schimb pareri despre seriale si altele insa pe paginile de pe facebook dedicate acestui serial nu prea pot. Majoritatea sunt facute de copii de 12-13 ani si ei sunt mai mult preocupati de joculete si altele decat de povestit. Oricum nu toata lumea intelege serialul, asa ca m-am bucurat sa pot povesti cu cineva. Eu l-am vazut cam de la jumatate, atunci m-a prins microbul si m-am intors sa il vad din urma. Imi plac actorii, regia si realismul serialului.

      O seara cat mai placuta,

      Alexandra

      Ștergere
    10. Am zis pasional pt ca eu asa il percep, :P neah! acuma altii poate vad altceva la Erkan :) eu, una, recunosc ca "m-am indragostit" de Petekkaya din primul episod, asa ca n-am detestat personajul, poate doar la scenele cand isi batea sotia si copiii. Insa din pacate, scenele alea exprima o realitate - sunt barbati (sper ca din ce in ce mai putini!) care atunci cand au o amanta, devin foarte violenti in propria familie. De altfel caracterele puternice si personalitatile accentuate au sentimente pasionale. Te cearta de parca nu ar vrea sa te mai vada in veci, si apoi umbla dupa "coada" ta cu o tenacitate inversunata si sunt in stare sa-ti sarute urmele picioarelor si sa se taraie in genunchi la tine, ca sa-ti demonstreze ca te iubesc. Nu poti sa nu vrei sa fii iubita de un asemenea om, dar iti asumi si riscul de a cunoaste si cealalta fateta a monedei!

      Da, am citit si eu pe niste formurui romanesti si straine ca Erkan a avut probleme cu alcoolul si o vreme a fost evitat de producatorii de seriale. A incercat sa se lase tocmai pt ca nu mai era chemat pe platourile de filmare... si drept e ca el era cu mult mai credibil decat Arif cand rolul ii cerea sa fie beat. Poate din cauza ca stia foarte bine cum este? :D

      Multumesc pentru felicitari - poti sa-mi spui, tu, doar suntem pe net - suntem o entitate biunivoca. Nu stiu daca e corect termenul, dar vreau sa spun ca nu putem unii fara altii. Blogul asta exista pentru ca eu scriu pe el, adevarat, dar mai mult pentru ca voi intrati aici sa cititi ce-am scris. :)

      Tocmai, ca-mi face placere sa postez si sa raspund, timpul zboara asa de repede cand sunt pe blog..! :) am vazut ca majoritatea paginilor sunt facute de fetite de scoala generala. La varsta aia nici nu ai cum sa intelegi multe. Si mie imi place sa mai discut pe marginea episoadelor, dar pana acum majoritatea comentariilor erau de genul "cand pui urmatorul episod?" sau intrebari din acelea gen "cand se sinucide Ali" sau "cand se marita Aylin?".... care pustan de 12 ani poate sa comenteze asa ca tine sau ca Dana? :)

      O seara linistita si instelata iti urez si eu!

      Ștergere
    11. Structurez raspunsul meu pe parti. Am scris cam mult si nu incape in unul. Here I go.

      Partea 1:

      Eu cred ca l-ai descris bine, cel putin asa il percep eu. Imi plac actorii care ma captiveaza. Si mi se pare ca Erkan are un ceva... un nu stiu ce dar are. Eu in primul sezon imi venea sa intru prin ecran si sa il strang de gat(mai ales la scena cand o abuzeaza si la cea cand ii spune ca o duce el personal sa scape de copil pentru ca acum nu il mai vrea si pentru ca uff si blonda astepta si ea unul de la el...si ca in viata, oamenii buni trebuie sa piarda si cei fara scrupule sa castige). Dar faptul ca uneori il detestam cred ca denota cat de bun actor este, practic este un rol pozitiv-negativ. In primul sezon e un nebun care scoate flacari, gelos, posesiv, violent si in al doilea imi era chiar mila de el. Uneori asa traiesc de parca sunt si eu acolo cu ei si apar in serial haha. Da, e trist ca dupa ce isi gasesc pe altcineva anumiti barbati devin agresivi cu familia in loc sa se desparta si sa fie sinceri cu cea de langa ei si sa nu raneasca copiii, care sufera cel mai mult in urma certurilor dintre parinti. Si sunt extrem de afectati, asa cum arata in serial in cazul lui Mete care la inceput avea multa suferinta si multa ura in interior. La fel vad si in Osman, ce se resimte lipsa tatalui sau si cum savureaza discutiile cu Arif si cum il priveste cand vorbesc.

      Sa stii ca ai dreptate cu privire la caracterele puternice, daca asa iau foc la orice chestie, iti dai seama ce vapaie sunt in ale iubitului. Ies scantei. Asa e si cu Ali, nu stiu cat din Ali are Erkan. Dar sigur ceva are. Pentru ca toate astea le scoti din tine practic, desi e un personaj tu expui toate astea de undeva din interiorul tau. Si trebuie sa fii sincer. Cum spune un prieten, camera te vede cand minti, de aceea imediat ies in evidenta falsii si exageratii. Ca o paranteza, am facut si eu niste cursuri de dezvoltare personala cu tehnici de actorie o perioada, profesoara era actrita si ne arata diverse exercitii ce faceau ei. Foarte greu cu intrarea intr-o anumita stare. De atunci am si mai mare respect pentru actori, actoria nu e treaba usoara si nu e cum spun unii ca trebuie sa te prefaci. Din contra, trebuie sa fii cat mai natural posibil. In caz contrar se vede ca nu esti sincer. Pastrez amintiri frumoase de la cursuri. Nu stiu daca se mai tin dar iti scoteau din tine, te cutremurau si eu cum sunt foarte sensibila uneori imi venea sa plang. Dar a fost minunat si am inteles multe lucruri, desi poate pe moment nu am realizat asta. Sunt out of topic acum.

      Ștergere
    12. Partea 2:

      Back to topic, asa a fost si cu Ali, cum spui tu despre tipul acesta de om cu caracter puternic. In primul sezon un mare nebun si si-a renegat familia apoi s-a dat peste cap sa o recupereze. M-a uimit scena cand se pune in genunchi si isi pune capul pe genunchii ei si plange. Sincera sa fiu nu ma asteptam vreodata sa il vad in asa ipostaza pe maretul Ali. M-a surprins si am si lacrimat putin. Mai ales cand am vazut ca si ea plange si si-a lipit si ea capul de al lui. Cum zic ei, Çok güzel. Cand vrea, Ali al nostru poate fi chiar a sweetheart. Si am savurat si scena cand el si Cemile stau in atelier si mananca si apare Madame Carolin si le spune porumbei. Si el ii spune ca da, umbla dupa Cemile si o da o iubeste si ar da orice sa il iubeasca din nou si ar reveni si nu s-ar mai uita inapoi daca ea i-ar spune). Evil face on. Mi-a placut cum i-a picat fata lui Carolin la scena asta. Si cand el i-a spus lui Mustafa ca ar i-ar fi placut ca mama lui sa fie Cemile, si acolo si-a luat-o olandeza. Macar sa mai aibe si cei buni un triumf, nu?

      Desigur am plans si cand a murit Ali in episodul 79. Ambii au jucat minunat in acea scena. Am plans dublu, o data cand l-am vazut in turca si o data cand l-au dat la noi, tradus. Si scrisoarea...ufff. Cand i-a spus sa si-l aduca aminte ca atunci cand i-a zambit prima oara, cand a sarutat-o prima oara, ca atunci era el, asta mi-a topit inima :( Inseamna ca atunci cand se comporta rau, nu era el si el era diferit dar nu stim noi ca nu au aratat. Poate la inceput nu era asa violent, cand o iubea. Dar nici iubirea nu e forever. Imi aduc aminte de un cantec spaniol care zicea ca ,,iubirea e simpla si lucrurile simple le devoreaza timpul". Nothing lasts forever :( Cel putin eu asa cred. Inca o scena care mi-a placut cu el e cea cand a fost ranita Berrin in urma altercatiilor de la atelier, cand au facut greva, si a ramas el cu Cemile la usa. Si zicea ceva de monstrul din interiorul lui si ca ii e frica sa o puna din nou stapanire pe el. El si nepoata sa Deniz, care are ce are cu bestia ce il supara pe tatal ei Soner si ce sta bine asezata in sufletul sau. Of bestiile astea interne, cred ca cu totii le avem. Si odata cu asta imi aduc aminte ca exista un citat care spune parca ca inauntrul fiecaruia exista un lup rau si un lup bun, depinde de noi pe care il lasam sa iasa la iveala. Nu tin minte cu exactitate daca era chiar asa dar ideea mi-a placut. Noi oamenii suntem intr-adevar fiinte complexe. Si eu ma opresc si ma minunez deseori. Si consider ca cel mai mare dusman al nostru este mintea noastra. Iar deviez de la subiect.

      Ștergere
    13. Partea 3:

      Da si eu tot asa am citit despre Erkan dar scris de o fana care a citit la randul ei si a vazut interviuri mai mult decat mine. E logic ca il evitau daca din cauza alcoolului sa zicem venea tarziu, era irascibil, nu se putea concentra, avea discutii cu colegii. Clar incercau sa il evite si alegeau pe altcineva in detrimentul lui. Si e pacat, pentru ca e unul din actorii cei mai buni din Turcia (parere subiectiva, desigur). Eu mi-am zis in sinea mea, mai ce bine ii ies scenele cand e beat. Pentru ca unii cad in fals. Nu par veridici. Poate mai ales actorii care nu sunt obisnuiti sa bea si nu stiu cum este sa fii asa. Unii incearca sa joace din povestirile altora de cum anume este sa fii in stare de ebrietate, este un fir subtire acolo pe care trebuie sa mergi si daca faci un pas gresit, se vede. Si zic ce bine ii ies lui Erkan scenele astea.Wow ce credibil e. Fantastic... ca sa citesc apoi de problemele lui. Si eu am zis exact ca tine apoi, ii ies bine poate pentru ca stie cum este. Anyway, impreuna cu Halit Ergenç, e preferatul meu. Ah Halit cu vocea lui minunata, si cum recita. L-as asculta toata ziua... Pe Halit il prefer fara barba si toate cele, desi anumiti zic ca e urat, eu cred ca are un sarm aparte. De gustibus poate. Si frumusetea e in ochii privitorului, si asta merge. Cat despre Erkan, parca ii sta mai bine fara mustata, pare mai tanar si mai chipes. Desi nu ii sta rau nici cu mustata, mamei ii place mai mult cu mustata :P Tie?
      Nu ai de ce sa imi multumesti, chiar imi place blogul si intru cu placere sa vad ce noutati mai sunt, ce opinii mai sunt. Ai dreptate, la 12-13 ani nu poti intelege poate toate mesajele serialului pentru ca iti trebuiesc si o oarecare experienta de viata si maturitate. Desi sunt si copii care sunt foarte maturi. Te surprind. Am observat ce intrebari iti pun, asta e :( Si pe facebook m-am cam plictisit de joculete si altele, mie imi place sa povestesc, dupa cum se vede si acolo nu prea am cu cine. Oh, i-ar m-am intins, dar cand ma apuc nu ma mai opresc, mai ales cand povestesc despre ce imi place. Scuze. Mea culpa. Sper sa nu te plictisesc.
      Iti doresc o saptamana minunata, linistita si cu soare. Si sper ca esti mai bine si ca ti-ai revenit cu sanatatea, parca am citit ca ai avut pneumonie. Imbratisari

      P.S Ti-am raspuns si la reply-ul tau de la Rezumatul episodului 77 la Tradarea. Cand ai timp te poti uita, si eu ziceam ca acolo am scris mult, dar aici am intrecut masura :P

      Ștergere
    14. Am citit comentariile tale de azi dimineata :) imi place foarte mult cum scrii. Nu te-ai gandit sa-ti faci un blog, ceva? Sau sa scrii pentru revistele de pe net?

      Halit si mie imi place desi fac parte din categoria acelora care cred ca el in realitate e cam uratel. Am impresia ca e filmat numai din anumite unghiuri in asa fel incat maxilarele alea proeminente ca de rozator se estompeaza, si ies in evidenta buzele alea absolut seducatoare (ma rog, pentru mine :D ) si albastrul ochilor. Da, vocea este cireasa de pe tort. :P Mie cel mai mult imi place usor neras, ca in rolul Onur Aksal din "1001 de nopti". Dar mi-a placut mult cum l-a jucat pe Suleyman, de altfel multa lume zice ca e rolul vietii lui.

      Daca stau bine sa ma gandesc, in fiecare serial turceasc la care ma uit descopar cate un actor care arata mai mult decat bine si are trasaturi europene (ca multi se vede ca sunt asiatici, ca Ulusoy). De exemplu in Fatmagul imi place foarte mult tipul care-l joaca pe Vural. Cat despre rolul principal, Kerim, nu stiu ... am impresia ca tipul e cam inexpresiv la față din cauza unei cicatrici de la buza de sus (eu o vad, dar nu bag mana in foc ca vad bine). Altfel, joaca foarte bine, dar cand vine vorba de exrpimat ceva doar cu privirea sau zambetul sau grimasa de pe chip, parca e mereu la fel, gura aia e statica, nu stiu cum.

      Ca sa revin la Tradarea. De fapt acum imi amintesc ca am urmarit primele episoade bucurandu-ma ca-l revad pe Baiazid/Mete. Dupa aceea Petekkaya m-a acaparat total, parca ii eclipsa pe toti. Asa cum Hurrem umplea ecranul de nu se mai vedea nici Halit cateodata, la fel Petekkaya umbrea restul actorilor chit ca toti isi jucau foarte bine partiturile.

      Ștergere
    15. In seara asta zic mai devreme "igheceler" (nu stiu sa scriu corect, dar cred ca inseamna noapte buna!)
      Pe maine - cand sper sa pot posta doua episoade din Tradarea.

      Ștergere
    16. Reusesc sa raspund si la reply-ul acesta. Multumesc foarte mult pentru compliment, ma bucur ca iti place. :-f Poate si faptul ca imi e drag subiectul are legatura, stiu ei eu. Am bloguri, unul principal si altele despre muzica dar nu am mai scris de ani buni. Pentru unul referitor la muzica mi-au scris cei de la Ceasca de Cultura daca pot prelua articolele si la ei. Au aparut cateva dar cum nu am mai scris demult... O prietena mi-a sugerat sa fac unul in care sa scriu despre serialele turcesti ce imi plac, recenzii, stiu si eu. O sa vad. La ce reviste de pe net te referi? Imi place sa scriu. Cand eram mai mica spuneam ca ma fac, printre altele, scenarista :)) Am terminat profil uman dar nu am continuat cu asta ci m-am dus pe calea opusa la Stiinte Economice, dar eu tot umanista raman pana la sfarsit. :P

      Nici eu nu zic despre Halit ca e Fat Frumos, doar ca are un sarm aparte care imi place. Vocea e minunata si cand incepe si recita... Nu am fost atenta la maxilarele lui dar cu siguranta fiecare actor vrea sa fie filmat din unghiul in care iese cel mai bine. In Suleyman a fost fantastic. Imi vin in minte acum scena mortii ei, la care am plans, sau tot dupa moartea ei cand il arata pe el infigandu-si mainile in zapada daca imi amintesc bine, si ningea... That was priceless. Dar sa nu mai vorbesc despre lucruri triste ca o sa lacrimez iar, au plecat dintre noi atatea persoane cunoscute in saptamanile astea ufff. Pe Erkan nu ai zis cum il preferi, cu mustata sau fara? haha

      Da, in fiecare serial se gaseste cate cineva. E ok tipul care il face pe Vural. Cat despre Kerim, ai mare dreptate, si mie mi se pare cam inexpresiv la fata, parca mereu e aceeasi. In rest e frumusel si joaca in regula. Eu am fost in Turcia de doua ori, in 2011 si 2013 si ultima data stiu ca se tot aseza prin apropiere un cuplu, cand era ora mesei la hotel. Si mi s-au parut so Turkish. Nuanta pielii, ochii. In rest nu am stat sa ii analizez amanuntit pe ceilalti dar in seriale imi dau seama ca exista o diversitate si unii sunt atipici. Oricum o trasatura a turcilor pe care o au si femeile si barbatii este este nasul hotarat :) Un actor care mi se pare iarasi so Turkish e Özcan Deniz. Are un mister aparte si o privire interesanta. Si imi place si cum joaca. Orhan Alkaya iarasi imi place cum joaca(Pescarul din Tradarea), preferam sa fi ramas el cu Cemile decat Arif. Si personajele se aseamana oarecum ca au un trecut trist, au o drama, mister in jurul lor si vorbesc poetic dar Alkaya m-a convins mai mult si imi e si mai simpatic, ce-i drept. Desi e mai in varsta.

      Revin si eu la Tradarea. Si eu l-am observat pe Aras in Suleyman si mi-a placut apoi am fost surprinsa sa il vad si aici dar parerea mea e ca in Tradarea a stralucit si mai mult. Mete e reflectia tatalui sau, e la fel ca el doar ca mai nevrotic. Are multa furie stransa si multa durere cauzate de problemele din familie, de lipsa tatalui. ,,Macar de ne-ai fi iubit,tata..." si cand spune ca pe ei nu i-a iubit dar pe Osman da. Scena cand da foc la casa, si close-up pe expresia fetei lui, a fost geniala scena. Baiatul e foarte talentat si unul din preferatii mei.

      Ștergere
    17. Atat Ali cat si Hurrem sunt personaje duale, complexe, pozitivo-negative dupa mine. Asa ca mi se pare normal sa fie cireasa de pe tort si sa atraga privirile mai mult. Iar actorilor li s-au potrivit rolurile manusa.

      In Tradarea mi-au placut in special Erkan, Ayca si Aras(Si Aylin, si ea mi-a placut) desi uneori scenaristul nu a conturat personajele lor la fel de bine pana la final. Si Aylin, si ea mi-a placut. Adica au si momente mai slabe personajele. Dar asta nu e vina actorilor, ei au fost la inaltime. Toti mi-au placut pana la urma, toti au farmecul lor, toti sunt minunati si toti construiesc povestea si se potrivesc perfect in rolurile lor. De Erkan si personajul lui am tot spus, trec la Ayca. Din ce am reusit sa vad pana acum cred ca e rolul care i s-a potrivit cel mai bine si care a avantajat-o cel mai mult. Sa nu mai vorbim de popularitatea pe care i-a dat-o. La fel ca si in cazul personajului Ali, si rolul Cemile a fost oferit altcuiva care a refuzat. Dar eu nu vad alta in rol decat ea. Poate m-am obisnuit eu. Imi place ca si actrita, consider ca are potential. Am vazut ca a jucat mai mult in piese de teatru decat in seriale si ca are o multime de premii atat pentru teatru cat si pentru seriale. Ma bucur. Pe ea nu au avantajat-o rochiile acelea lungi care i le-au dat, da apartineau acelor timpuri dar ea cum e micuta de statura o fac si mai micuta parca. Daduseram tot asa de un articol si l-am pus pe translator si ori am inteles eu prost ca a trebuit sa urce in greutate ca sa fie credibila pentru rol. Nu m-ar surprinde. Cu Meryem tot asa a fost? Pentru ca unii strambau din nas ca e plinuta dar eu cred ca merge cu rolul, turcii le rapeau si le duceau in harem si le ingrasau ca asa le placeau lor mai voluptoase. Poate si cu Cemile tot asa a trebuit sa fie, fiind vremurile acelea si avand si ea 4 copii. Oricum Ayca mi se pare frumusica, are trasaturi frumoase si e placuta. Imi plac ochii ei si mi se pare ca are si o expresivitate a chipului pe care nu am observat-o doar in serial ci si in multe poze. Cineva i-a scris pe contul ei ca ochii ei au propriul lor vocabular. Mi s-a parut frumos spus. Daca ma gandesc bine ar putea face si rol de femeie senzuala, asa mai diva, mai glamourous. Nu e urata deloc si ar avea si atitudinea pentru asa rol. Mi-a placut cum au facut-o in sezonul 2, ce eleganta! :P. Imi vine acum in minte scena cand Ali proaspat iesi din inchisoare isi aduce aminte de scena cand o vede pe geam asa gatita si cocheta dand mana cu vecinii si vrand sa intre in masina. Dupa fata lui ziceai ca ar spune: Damn, look at this girl! And she was mine... Oare de aia vroia sa se intoarca ca era aranjata acum?haha dar nu cred ca el era gelos inca de dinainte ca ea sa aiba aceasta schimbare. Dupa mine ii sta bine roscata, inainte a fost bruneta si parca nu o avantajeaza, ii da ani in plus, nu stiu. Eu cred ca totul conteaza, cum te imbraci, cum te machiezi, pensatul, culoarea parului, etc. Si aratatul bine se tine cu finante desi stiu multe persoane cu multi bani care nu stiu nici sa se aranjeze si nici sa se imbrace ok. Si sunt si vedete care se imbraca horror si deh si-ar permite sa isi ia orice...

      Sper ca urmatoarele roluri ale Aycai sa fie tot la fel e bune si sa ii scoata in evidenta calitatile, asa cum a facut-o acest rol. Cemile cred ca a suferit cel mai mult in tot serialul, ea a trebuit sa se sacrifice prea mult. O mama se sacrifica dar parca ea prea mult, a uitat de ea, nu mai are o viata a ei, doar munca si casa. Ce e drept familia ei are necazuri din sezonul 1 si par a nu se mai opri. Cu toate acestea a reusit sa ii tina uniti, ea e stalpul, caramida de baza. Dar toate se potolesc cand se linistesc apele, ce bine ca o sa fie liniste si pentru ea. Ah, look-ul lui Mete din ultimul sezon nu prea imi place si lui Ali parca i-au pus o mustata cam mare si uneori nici nu pare egala, cel putin in poza de prezentare a seriei nu imi pare deloc asa. :P By the way, facebook-ul meu e Fleur du May, ne putem imprieni si acolo. Iyi geceler draga mea! Sa ai un somn lin si odihnitor si o zi minunata!

      Ștergere
    18. P.S. Scuza-mi eventualele greseli. Unele le observ abia dupa ce am dat postare si nu stiu daca pot da editare dupa aceea. Ufff

      Ștergere
    19. 'neata! Intr-adevar, comentariile nu se pot edita si nici eu nu le pot corecta. Asta e blogger-ul :( din mai multe motive nu-mi doresc hosting platit - cel putin nu romanesc - si poate o sa scriu candva pe blog de ce. Am avut, stiu ce inseamna, de aia nu vreau.

      Sa revenim a nos mouttons. Erkkan imi place cu mustata, pare mai serios :) Mie personajul Hurrem nu mi-a placut deloc, atunci cand era jucat de Meryem Uzerli. Eu am perceput-o drept o paranoica pe acea Hurrem. Cel putin. Ca actrita a intrat extraordinar de bine in rol, e una, iar ca acea Hurrem era dusa, e alta. Nu poti sa faci atatea crime si sa pretinzi ca asta e din dragoste pt copiii tai. Numai o minte ratacita (sau bolnava de putere) cred ca poate fi asa. Parerea mea, subliniez. Meryem era o grasa, ei si? Pe mine nu ma deranja acest aspect, mie skilopaticele alea precum Hatice sau Mahidevran imi dau o senzatie de fiinta bolnava. Mi-au placut actritele, dar nu aspectul asta de schelet invelit in piele.

      Ayca si mie imi place asa cum e in rolul Cemile.

      Nu cred ca pot sa raspund la tot ce ai scris si voi mai reveni. Si eu sunt intr-o situatie mai delicata, cu maica-mea. Imi pare rau sa citesc ca sunt persoane dragi tie care au parasit aceasta lume de curand.

      Ștergere
    20. Nu e nici o problema daca nu se poate edita apoi. Mai imi scapa ca ma apuca inspiratia la ore tarzii :)) si uneori nu le vad decat dupa postare.

      Mamei ii place Erkan cu mustata. Mie imi place si cu si fara. Parca fara arata mai tanar si mai misterios sa zicem. Mie Hurrem mi se pare un personaj interesant dar asta nu justifica faptele sale, clar era un pic sarita. Eu nu cred ca isi iubeste atat de tare copiii precum pretinde. Doar i-au fost utili pentru a ajunge la putere. Toate cadanele astea oricum nu erau din iubire dupa sultan, ci mai degraba din interes sa iasa din sclavie si sa fie cat mai aproape de putere. Daca matura grajdul nu se mai agitau si omorau atat. Rangul conta. Oricum asta nu difera de ceea ce se intampla in zilele noastre, anumite ies cu domni puternici si o situatie foarte buna (fiecare face ce vrea desigur) iar de multe ori copiii sunt folositi drept instrumente de manipulare si sarmanii mutati de la unul la altul ca si cum ar fi mingiute de pin pong. Corecteaza-ma daca gresesc. Mie mi-a placut Meryem asa cum era. Altii au comentat si daca nu le convine sa le fie de bine. Mahidevran(Nur) a facut ceva modeling, Carolin(Wilma) idem, de aceea poate sunt asa de slabe, stiu si eu.

      Mie Ayca imi place oricum, atat in rol cat si in afara. Imi e simpatica, in rest nu o cunosc personal si nu ma pot exprima dar ca si actrita mi se pare foarte talentata. Abia astept serialul din septembrie, sper sa fie unul bun. Ah si ce m-am bucurat ca la premiile lor toti au fost premiati, si cei din Tradarea si cei din Suleyman. Ce bine!

      Da, s-au stins multe persoane cunoscute si am realizat ca viata se poate scurge intr-o secunda si ca trebuie traita. Si mi-am amintit si de profesoara mea de engleza din liceu, care nu mai e printre noi de 5 ani si am lacrimat putin. Cum spunea cineva, aproape orice e ireversibil, numai moartea nu. Imi pare rau sa aud de mama ta, sper sa se faca bine si sa fie doar un moment mai delicat. Doamne ajuta! Sa revii cu vesti bune.

      Nu iti fa griji, raspunzi cat poti, important e sa fim sanatosi. Si eu am prins niste momente libere si am raspuns la diverse reply-uri sa nu uit apoi. Mai am la ultimele episoade ca nu am apucat ;)))

      Am dat zilele astea de un videoclip facut de fanii arabi cu Cemile&Ali. Fac videoclipuri frumoase arabii. Acesta e realizat asa ca o poveste. Si melodia e una din preferatele mele si se potriveste. Mi-am adus aminte de cateva scene care imi plac. Aici e link:

      https://www.youtube.com/watch?v=dd8xY64jyHE

      Weekend placut! Good night

      Ștergere
    21. Ramasesem la Mete. Da, ii ies extraordinar de bine scenele in care se enerveaza. De altfel, acum cativa ani, am avut o colega de cancelarie, fiica unui regizor de teatru care a facut o trupa de teatru la noi la liceu (cu elevii). De la ea stiu ca este cel mai usor sa interpretezi scenele violente, dar uite ca si aici, unde este usor, unora le ies mai bine aceste scene decat altora.

      Si mie mi-au placut toaletele create pentru Cemile in sezonul 2. Daca m-ar mai interesa cum arat - am ajuns la o varsta la care ma doare fix in cot de țoale si alte alea, important e sa ma simt eu bine si sa fac ce-mi place; mai bine vad lumea decat sa sparg bani pe carpe si șmacuri; cu toate astea in studentie si pana pe la 35-40 de ani tare ma mai interesa cum dadeam in ochii altora :D - daca m-ar mai interesa cum arat, ziceam, mi-as face de comanda cateva din modelele ei, zau daca nu!

      Ce sa zic? Hurrem nu mi-a placut ca personaj, dar cand a plecat Meryem, acea Hurrem al lui Vahide a fost mai credibila. Asa este, sunt multe femei carora le place puterea, dar cred in echilibru, si parerea mea este ca la Hurrem-Meryem producatorii au fost foarte zgarciti cu partea ei pozitiva. Ca sa nu mai zic ca ajunsesera sa-l puna pe ditamai Suleyman in postura de a se lasa prostit in față de o muiere. Nu stiu daca si cât adevar o fi fost in realitate din aceasta manipulare. La Meryem nu-mi place barbia aceea prea lunga. Fireste, nu e vina ei ca asa s-a nascut, dar eu sa fiu in locul ei, m-as interesa daca exista vreo posibilitate de operatie estetica in asa fel incat sa corectez fața aia de cal. Si asa actritele turcoiace - multe din ele, ma refer - au o sorginte rasiala/genetica nefericita si arata ca dracu' de multe ori. De exemplu asimetria evidenta a buzelor lui Berrin - buza de sus este groasa ca de negresa, iar cea de jos e normal dezvoltata, iar aspectul general al gurii e tare ciudat. Prima data cand incepusem sa ma uit la serialele turcesti m-a izbit felul in care arata Iffet - Deniz Cakir. Nu mi-a placut deloc, mi s-a parut o strâmbă (la față), mă și întrebam ce caută o așa urâțenie pe ecran. Privirea aia ca de proasta facuta gramada (mai tarziu mi-am dat seama ca asa-i cerea rolul), plus gura tot asimetrica si hâdă, mă întrebam ce Dumnbezeu! n-or fi găsit una mai ok pentru rol? Bine, cu un machiaj strident, se acopera defectele astea. Mai tarziu am vazut ca este ceva obisnuit la turcoaice sa arate asa de naspa. Eu asa le vad, nu ma dau in vant dupa aspectul lor fizic si dupa asimetriile figurii. Nu toate sunt asa - vezi femeile din Tradarea - dar Iffet era un serial plin de actori/actrite cu defecte de fabricatie: matusa lui Iffet, Saime, avea gușă si chiar o cicatrice la baza gâtului de la o operatie, Betul imi era nesuferita, Gulin era grasa, Erhan era pitic, etc. Nu stiu, dar eu credeam ca meseria asta necesita si trasaturi armonioase ale feței, nu doar talent. Sigur ca oamenii sunt asa cum sunt, fiecare se naste conform unui anume bagaj genetic, dar nu te faci actor daca arati ca draqu si spargi oglinda in fiecare dimineata cand te speli la baie.... Vezi Suleyman din Tradarea care are fața plina de ciupituri de varsat sau de un soi de celulita, nush ce pisici are, dar e dizgratios fizic, dincolo de blandetea personajului, vezi Hasan din Yaman (are rol si in Fatmagul) care banuiesc ca are o tumora la mandibula in partea stanga (e umflat rau sub urechea stanga)

      Dar probabil ca pe ăștia îi au, cu ăștia defilează....
      (moaaamăăă! ce rea sunt așa, de dimineața devreme ! :D probabil mi se trage de la pempărși schimbați, lenjerii spălate la o zi după ce le-am pus pe patul maică-mii și alte alea. S-a lovit puțin la coloană și nu se poate deplasa și mișca decât extrem de greu și numai în 4 labe. Nu doresc nici actorilor ălora nașpeți așa ceva!)

      Azi am mai multe advertoriale de scris, așa că mai las de comentat și pe altă dată.
      Pupici și weekend cât mai insorit posibil - la noi ploua intruna de ieri de la pranz :((((((((((((((((((

      Ștergere
    22. Scenele violente sa fie mai usoare? Interesant. Intr-adevar au fost frumoase toaletele si au avantajat-o. Ii sta bine cu culori, in special verde, precum ochii, si mov. Si a avut si aici un sacou verde daca tin minte si mai multe rochii mov. Si portocaliul ii vine bine. In sezonul 2 a fost ok si culoarea parului. Am vazut niste poze mai recente si acum are un fel de roscat dar inchis, parca ii da ceva ani in plus. Bine, de la serial pana acum au trecut ceva ani si e normal sa arate mai matura dar culorile mai deschide o avantajeaza dupa mine. In sezonul 1 si 3 i-au dat alea prea lungi si cum am zis mi se pare ca o fac si mai micuta. Deh in primul sezon au trebuit sa o imbrace pe Carolin bine ca sa arate ca Cemile e simpluta si cealalta vampa si glamuroasa si inalta. Hainele din sezonul 3 cam uratele, si culori din alea inchise tare. Bine, personajul trebuie sa fie mai in varsta. Ayca nu e inalta dar asta se rezolva cu un toc si rochii/fuste care sa nu acopere genunchii. Nu e o problema. Petekkaya e inalt tare si e contrastul cu ea care e micuta dar erau tare draguti. Si eu am o matusa ce e mai micuta iar sotul ei e inalt si dau bine impreuna. Si cu asta te nasti, plus genetica.

      Nu am vazut inca Iffet dar pe Deniz o stiu din Suleyman. Nu mi s-a parut o mare frumusete dar e dragutica in Suleyman iar rolul a prins-o bine. In rest nu prea am stat sa ii analizez, decat partea cu nasul am observat-o. Da la Berrin am observat si eu si la Suleyman (desi nu ma deranjeaza ce are pe fata ca personajul imi e tare simpatic). Si in unele seriale sunt si mai uratele. Dar in fiecare tara cred ca exista persoane urate si persoane frumoase. Nu toti ne nastem Sara Montiel sau stiu si eu vreun model sau perfectiunea intruchipata. Poate ei s-au obisnuit asa cum sunt si li se pare firesc sa arate asa, stiu si eu. Daca asa sunt ca natie. Eu nu sunt impotriva operatiilor estetice atata timp cat nu te fac sa arati mai rau ca inainte. Pentru ca multe persoane isi fac si arata bizar si nici nu isi pot misca fata. Pentru a corecta asimetria fetei cica s-ar pune implanturi in pometi dar la cine am vazut nu mi-a placut deloc cum arata, arata ciudat. Poate nu erau lucrarile bune. Eu una mi-as face candva dar imi e frica de operatii si de durere :)) Plus ca iti trebuiesc finante :)) Asa ca mai bine asa cum esti :)) Traim intr-o societate in care fizicul conteaza si suntem avizi dupa asta. Imi vin in minte versurile Lanei del Rey: Will you still love me when I am no longer young and beautiful?

      Ștergere
    23. In ceea ce priveste actorii, in general sunt placuti. Dar am observat actori foarte frumosi dar care nu dau pe afara cu talentul dar ii ajuta frumusetea. In contrast sunt si persoane pe care nu le ajuta fizicul dar au un asa mare talent ca totul paleste. Si desigur sunt si cei care le au pe amandoua, si frumusete si talent. Pe mine daca ma emotioneaza si ma prinde cum joaca, uit sa ma mai uit si la altele, depinde. Plus ca vedetele fara machiaj nu mai arata ca la tv. Unele arata normal, alte rau. Un prieten imi spunea ca reflectoarele alea ataca pielea si trebuie sa te machieze, ca sa iti scoata in evidenta si trasaturile, etc. Numai ca si machiajul asta e facut din chimicale si sa il ai mereu pe fata, nu face bine la ten. Asa ca nici cum nu e bine. Plus operatiile estetice care bat la ochi in cazul unora si arata rau. Asta e.

      Ba eu cred ca putin adevar exista in ceea ce priveste manipularea lui Suleyman. Cat de mare o fi fost el poate Hurrem ii stia punctele slabe si i le exploata. Si Mr Zeus Ali a fost orbit de Carolin, pana a vazut ce poama este(Sau nu a vazut? :))) Desi el era puternic si lovea si trantea tot blondei ii ieseau treburile cum vroia...O femeie care stie foarte bine sa isi joace cartile si sa exploreze slabiciunile celorlalti cred ca poate sa manipuleze chiar si un caracter puternic. Si multe fac asta prin sex, despre care unii spun ca e un instrument al puterii. Maybe I am wrong. Oricum nu prea cred ca omul e facut ca sa fie monogam. Foarte putini poate.

      Mie Vahide in rolul lui Hurrem nu mi-a displacut. I s-a potrivit si a avut unele momente foarte frumoase. Si saraca a fost tare bolnava, bine ca s-a pus pe picioare. E foarte sireata boala asta, dispare si poate aparea si mai agresiva. Sa ne fereasca cel de Sus de asa ceva. Nu stiu ce au facut cei care trebuie sa se lupte cu asa ceva, incat sa duca asa suferinta si durere in spate. :(( Noi oamenii ne credem invincibili uneori dar nu suntem, de fapt suntem atat de fragili, asemenea unei frunze in bataia vantului.

      Sincer, nici mie nu imi place sa dau banii pe haine, desi din cand in cand imi iau cate ceva nou. Am descoperit un magazin in oras la noi care ofera si calitate si pret accesibil. Si le produc aici in Romania si cum nu fac multe din fiecare nu toti au la fel ca tine. I like that.

      Cum s-a lovit mama? Sper sa isi revina cat de curand. E teribil sa nu te poti misca. Multa sanatate. Ma uitam acum sa vad daca ti-am raspuns la celelalte replies, am vazut ca la 77 am raspuns. Nu mai tineam minte :P Maine, o sa ma pun la curent si cu episoadele mai recente si o sa comentez. Ah azi se da ceasul inainte, dormim mai putin :(( Si aici ploua incontinuu de ieri. :(( Ploaia ma deprima...

      Iti doresc o duminica placuta si linistita. Sper ca ai avut mult spor la scris si la ce ai mai avut de facut. Noapte buna :-f

      Ștergere
    24. Si eu am observat ca in sezonul 1 Cemile era asa, cam ca o tarancuta, pe langa un Ali puternic si brutal. Cred ca intentionat au fost alesi actorii asa - ea, micuta si el, inalt. Ca sa fie si mai evidenta tendinta lui neta de dominare.

      Aici suntem pe aceeasi lungime de unda - si eu cred ca turcii, ca natie, au un fizic mai nefericit. Dar nu de asta am comentat negativ la adresa actorilor, e normal ca fiecare sa arate cum ii este dat. Insa in meseria asta nu mi se pare normal sa fie acceptate persoane cu dizarmonii evidente. Imi amintesc, cand eram eu pustoaica si exista IATC-ul la Bucuresti - din cate mai tin minte, era singura facultate de teatru din tara, inainte de '90, erau niste probe eliminatorii inainte de examenul de admitere, iar prima dintre acestea era sa trimiti dosarul cu actele inclusiv o poza. Daca nu erai o persoana placuta, fotogenica, ori cu o figura foarte expresiva, erai respins din prima. Indiferent ca poate aveai talent cu carul. Adica armonia fizica si frumusetea erau pe primul plan, inaintea talentului.
      Desi poate sa para nedrept, pentru meseria asta mie mi se pare absolut normal sa fie asa.

      Maica-mea a cazut din pat intr-o noapte. Sau a vrut sa mearga la baie si dupa ce s-a dat jos din pat a cazut cumva intre coltul patului si dulap. Eu am auzit bufnitura si am gasit-o ghemuita, dar ea zice ca s-a lovit la coloana (doctorul zice ca e intindere musculara, langa coloana i s-a umflat o zona cam de 10 cm in diametru), dar cert este ca ea nu se mai poate ridica in picioare si merge doar in patru labe pana la baie, unde trebuie s-o ridic ca sa se poata aseza. Asta e mai nou, in primele zile nu s-a dat jos din pat si abia se putea intoarce pe o parte sau pe alta sa-i pun pampers-ul. Insa tot o doare si nu poate face miscari laterale, nici sa se indrepte de la mijloc, exact ca o criza de sciatica. Imi doresc tare mult sa nu dureze starea asta, pentru ca vad ca e extrem de greu de gasit o persoana care sa vrea sa ingrijeasca o batrana in acest fel (trebuie spalata dupa ce merge la baie, ca singura nu poate). Pana acum, nimeni n-a vurt asa ceva. Mai caut... :(

      Ștergere
    25. P.S. Eu, ca om obisnuit, nu mi-as face operatii estetice, dar actorii distribuiti in roluri principale, cred ca ar trebui sa faca asta daca au o dizarmonie care sare in ochi. Ca de exemplu gura lui Berrin.

      Ștergere
    26. Da, cu siguranta au fost alesi cu acest scop, sa arate ca el este capul, cel care domina iar ea este cea supusa, fragila. Intr-adevar da putin a tarancuta Cemile din sezonul 1 si tot intentionat e asa pentru a arata contrastul dintre ea si Carolin si de ce a parasit-o. Ea este simpla, casnica, viata ei se invarte in jurul copiilor si in jurul lui. Ea ca si femeie se lasa pe ultimul loc. Si vine Carolin, tanara, vaporoasa, lucreaza la o banca chip ca stie si nu stiu cate limbi straine si ii ia mintile astuia. Isi joaca bine cartile iar pe Cemile nu pierde ocazia sa o umileasca. Daca il insela ea, sigur o biciuia in piata publica si apoi o strangula, sunt sigura, la cat e de nebun :)) Cand il asteptau atunci sa vina din calatorie, in episodul 1, iar Berrin spune ca maica-sa pregateste toate alea de parca ar veni sultanul si tot degeaba ca oricum nu apreciaza. Are dreptate. Poate prea i-a dat importanta lui si i s-a urcat la cap si i-au crescut cornite :)) Si se crede Zeus omul :P Mi-a parut rau la scena cand ea se chinuie sa se aranjeze cum poate si cu ce are la indemana ca sa il astepte pe el. Si il asteapta cu dor si saraca nu primeste nici macar o imbratisare. El nici macar o observa de parca ea nu exista. De aceea este suparata Berrin pe el, pentru ca vede ca pe mama ei o doare indiferenta lui Ali. Nu e ok sa te uiti pe tine pentru ceilalti, sa nu mai ai grija de tine. E ok sa ajuti, sa iubesti, sa fii altruist dar sa nu te uiti pe tine. Dar uite ca s-a intors roata si el a incercat din rasputeri sa il ierte, sa il vada... Si ea a facut la fel ca el in sezonul 1. How does that feel, jerk? =)) In sezonul 3 nu mi-au placut nici hainele nici peruca, e ciudata. Si nici Arif tot nu imi place, e prea moale si boring. Mie Meryem mi se pare ca arata mai mult a nemtoaica decat turcoaica, asa per total.

      Cum am spus, traim intr-o societate care pune accent pe fizic si e normal ca in lumea artei asteptarile sa fie si mai mari. Expresivitatea clar trebuie sa exista la un actor, dar nu toti o au. Dar oricum majoritatea actorilor si cei din showbiz se opereaza (fata, sani, corp) tocmai pentru a tine pasul cu acest trend. In aceasta lume a artei, ar cam trebui sa ramai mereu tanar si sa arati perfect 24/24 daca ar fi dupa ei. De aceea de la o varsta poate se opereaza ca sa incerce sa prelungeasca cat mai mult asta. Unele persoane arata tare rau iar fata nu mai are pic de expresivitate ca nu o mai pot misca de la atatea injectii. O lucrare buna mi se pare in cazul lui Jane Fonda. Renee Zelweger sau cum o cheama nu imi place deloc cum arata dupa interventii. Era mai ok inainte. Berrin cred ca ar putea corecta cu injectii cu botox, ca sa le faca egale. Eu glumesc cu operatiile, impreuna cu o prietena ne amuzam ca ne punem bani deoparte sa mergem in Koreea (unde cica se fac cele mai multe operatii si dupa Venezuela) cand o sa ajungem la maturitate. Dar mai bine ma plimb prin lume cu banii aia ce naiba :))

      Sper sa gasesti pe cineva sa te ajute cu mama. E teribil ce imi spui. Si inflamatia aia nu da semne ca vrea sa se diminueze? :( Sper sa se faca bine cat mai curand. Oamenii in varsta se ranesc des si nu stau locului o clipa. Vor sa faca multe. Si bunica a cazut o data si si-a rupt mana. Si ambele bunici au probleme cu inima. Sa le dea Dumneze sanatate tuturor.

      O zi placuta in continuare!

      Ștergere
    27. Oricum ar fi, cuplul Ali-Cemile din sezonul I este sau era destul de raspandit si pe la noi. Barbatul era dictator in casa, sotia trebuia sa arate nefardata fara sa se dichiseasca nici un pic, daca se poate si fara servici, sa aiba grja doar de bucatarie, casa si copii, dar amanta sa fie scoasa ca din cutie si stralucitoare in societate. Nu pot sa inteleg chestia asta, dar am vazut de aproape asa ceva. Barbatul isi batea nevasta pana o baga in spital, mai ales cand avea amanta si nevasta afla.

      Nu i-as recomanda lui Berrin botox :D mi se par gretoase de-a dreptul buzele botoxate, ca ale Dragusancai, de exemplu. Alea nu-s buze, e un anus hipertrofiat. Scuza-mi comparatia, am o imaginatie bolnava, dar eu asa percep buzele botoxate ale Biancai Dragusanu.

      Dar o corectare prin operatie estetica a buzei de sus ar fi mult mai benefica, i-ar da o gura normala, nu un kur dat cu ruj.

      Si eu sper din tot sufletul! De vazut nu se vede nimic la suprafata, dar ea nu se poate ridica normal de spate, sa mearga singura. Merge, dar numai in patru labe. Probabil ca la anii ei - 85 - orice trauma fizica se reface mult mai greu.

      Asa este, sanatate tuturor!

      Ștergere
    28. erata: serviciu, nu servici

      Ștergere
    29. Iti dau dreptate, cuplul din primul sezon e foarte des intalnit. Dar noi avem destule asemanari cu turcii, degeaba anumiti ii critica si asa ca nici noi nu suntem mai prejos. De comportament zic, in special. Nu inteleg nici eu asta, cu sotia sa stea la bucatarie si cu copii si amanta sa fie vezi tu fara cusur. Si mai bine esti tu independenta si ai propriul tau venit decat sa depinzi de altcineva si apoi sa patesti precum Cemile, sa iti dea un sut si sa te trimita in strada cu copii cu tot fara sa ii pese de nimic. Cat ai fost tanara si i-ai folosit ai fost buna si apoi te poate arunca la cos precum o carpa. Urat!!! Cum sa iti dai proprii copii afara ca pe niste animalute pentru o nenorocita care iti incalzeste patul noaptea? Cel putin in film olandeza nu era buna de altceva, decat sa ii toace banii, cand era bolnav tot prostii si cei de care s-a lepadat l-au ajutat. Poate trebuiau sa il lase acolo sa zaca dupa a iesit din inchisoare ehh. Acum sunt cam rautacioasa poate. Dar ei au avut inima totusi, nu ca el. Oricum daca nu gasea Cemile scrisoarea ar fi dus-o la infinit asa, pe la spate cu vampa si lasa ca cealalta e prostuta, ma asteapta acasa, de ea sunt sigur ca am la cine sa ma intorc, nu banuieste nimic, da-i inainte pe doua fronturi ca e mai palpitant asa. Dar si azi daca femeia inseala e curva, daca barbatul inseala e Don Juan, trebuie sa il aplaudam. Ciudat. Oricum, asa cum am mai spus nu cred ca omul e facut sa fie monogam si multi se inseala si se mint intr-o veselie. Asta e. Macar arabii sunt pe fata si au voie sa aiba mai multe sotii si mai stiu eu ce, la noi e mai pe ascuns :)) Dar tot se afla candva :P

      Sunt de acord cu tine, nici mie nu imi place cum arata buzele botoxate, parca ar fi fund de maimuta =)). Dragusanca arata ciudat oricum. Si cu silicoanele alea mai mari decat capul ei, macar daca iti pui, pune-ti sa fie in armonie cu restul corpului, nu cat pepenii. Poate ar ajuta-o operatia pe Berrin, nu stiu ce solutii sunt pentru asa ceva, ma depasesc astea. Doar de botox stiam :)) Si nu e nice at all. Ea a avut cica probleme si cu acneea si au ajutat-o producatorii, ce bine. Stiu cum e, si eu de ani buni am tot incercat diverse, am fost la diversi doctori si s-a mai estompat dar tot nu imi trece complet. Nu stiu zau ce as mai putea incerca. E enervant.

      Multi inainte mamei! Cred ca si din cauza varstei se recupereaza mai dificil dar trebuie sa avem credinta ca totul se va indrepta si va fi doar un vis urat. Te astept cu vesti bune.

      Seara placuta si toate cele bune mamei!

      Ștergere
    30. *Copiii, pardon. Tot timpul mi scapa cate ceva, oricat de mult ma uit tot scapa. Apropo, oare de ce a chemat-o Ali pe Cemile cu o seara inainte sa se arunce in mare? De ce pe ea si nu pe Carolin? (daca nu o impusca din greseala, desigur). Sa fie oare din cauza framantarilor si constiintei? Mi-ar fi placut sa se dezvolte partea asta si sa aibe o conversatie mai complexa, sa clarifice anumite lucruri. Pentru ca pe el mereu il puneau sa aibe replici, sa isi spuna gandurile si tot timpul am asteptat raspunsurile ei, care nu au venit. Zgarcit scenaristul. Tot serialul am asteptat.. Sa stea domnule face- to- face si sa vorbeasca si sa isi spuna totul, chiar daca iesea cu scantei si chiar daca era prea tarziu pentru ei si aceasta conversatie trebuia sa aiba loc mai demult. Mi-ar fi placut dar am asteptat in van. Sunt multe chestii ce mi-ar fi placut sa fie incluse in scenariu :)) I am crazy, right? =))

      Pupici

      Ștergere
    31. Da, corect. Daca nu gasea Cemile scrisoarea, mergea si asa, nu? Asa este, semanam cu ei, ca doar suntem urmasii lor - eu, una, asa cred, de cand am inceput sa ma uit la serialele lor. Sunt prea multe asemanari mergand de la obiceiuri si traditii - parastasele, de exemplu, pana la expresii, comportament, mentalitate, litere ale alfabetului, etc.

      De ce nu a avut Ali o conversatie lamuritoare cu Cemile? Ei, de ce.. pentru ca e femeie....Barbatule ala cu ideile si framantarile existentiale, femeia... tot la cratita se gandeste, pana la urma.

      Ștergere
    32. Normal ca mergea si asa, doar nu e prost sa nu profite, nu? :))) Intre doua nu te ploua, dar nici bine nu iti este :)) Mai ales ca erau asa diferite, gasea la fiecare cate ceva care sa ii fie pe plac :)) Si mai ales la bed time, de ce sa aibe una cand poate sa aibe doua =))) Zic si eu sa ma aflu in treaba. Eu cred ca aceasta Carolin nu e singura cu care a inselat-o. Poate doar cea care i-a luat mintile atat de tare incat sa isi paraseasca si umileasca sotia si copiii. Deh cum era capitan de vas, vorba aia...in fiecare port cate o iubire. Si cea de acasa, care nu se misca de acolo, care e supusa, si la care se poate intoarce sigur in caz ca vreo nava ramane in larg si nu reuseste sa o conduca. Scria cineva pe un site ca in vremea aia in Turcia intrai la puscarie daca comiteai adulter, aici nu arata asa ceva, dar bine, e fictiune. Ca daca intra la puscarie se scurta din serial, lasa ca a intrat el la puscarie pentru altele :)))) Ii ajunge :)) Neriman(pe care nu o sufar deloc) spunea ca toti din familia asta au intrat la puscarie. Aici avea dreptate, in afara de Aylin, cam toti au cunoscut racoarea.

      Da, sunt multe asemanari intre ei si noi. La parastase am observat si eu exact dupa moartea lui Aydin, si multe cuvinte seamana cu ale noaste, cat despre litere primele care le-am observat au fost ş si î. Iar de comportament nu mai zic. Eu nu mai vad stirile. Ii criticam pe turci ca sunt violenti si gelosi dar eu la stiri zilnic aud ca la noi nu stiu care Fat Frumos si-a batut sotia sau a injunghiat-o din gelozie. Sau mai rau a facut-o bucatele. Asa ca la mine la ora stirilor televizorul e inchis, doar la serial ii dau drumul si cam atat. Nu am ce sa vad.

      In ceea ce priveste conversatia lamuritoare mult asteptata de mine... fir-ar ea de cratita!! Am asteptat tot serialul si am ramas cu ochii in soare. Desi au replici acide si anumite chestii pe care si le arunca in fata, ce-i drept. Acum imi salvam niste episoade din sezonul 2 si ma amuzam cum i-a picat fata lui Kenan cand Cemile intra pe usa si isi asuma responsabilitatea ca actionar majoritar. Si ce fain e imbracata si aranjata acolo. Big like! Tres chic! Si fata Carolinei cand vede ca Ali tot dupa Cemile este si o ajuta =)). Imi era dor de sezonul asta si am zis sa imi salvez macar episoadele care mi-au placut mult, ca apoi nu le mai vad...

      Pupici si o saptamana cat mai productiva. Si multa sanatate mamei :)

      Ștergere
    33. Am observat ca multi barbati gandesc asa... intre doua, intre noua... important sa nu te ploua! :D
      Si in Ro inainte de '90 tot asa era, adulterul se pedepsea, dar numai teoretic. Adica vreau sa zic ca nu-mi amintesc sa fi auzit vreodata de careva sa fi stat la inchisoare pentru adulter. Dar era un motiv pentru divort urgent. Si mai era o chestie care azi nu mai este: daca sotia pleca de acasa, se numea parasire de domiciliu si asta era motiv de divort urgent. Spun urgent, pt ca de regula un divort dura mai multe luni, cam un an, pt ca se considera ca poate-poate se impaca din nou cei doi si nu se ajunge la despartire.

      Cred ca o sa ma uit si eu la cateva episoade din sezonul doi sa fac prinscreenuri la rochiile faine ale lui Cemile. Cine stie, poate odata si-odata gasesc eu o croitoreasa bunicica.

      Pupici si tie si o saptamana linistita!

      Ștergere
    34. Da, sa fie cat mai multe femei, numai sa fie :)) Interesant. Nu stiam, si cred ca si avortul era interzis, la fel ca la ei. Cate asemanari! Si barfitul ala din serial si acela se aseamana ca la noi. Cand se aduna toate si vorbesc de nu se mai opresc. M-au enervat madamele acelea ce au venit sa se ia de Cemile in atelier ca vai, e in joc onoarea cartierului, cum isi permite sa se vada cu nea Arif. Si politistul ala care a facut-o albie de porci ca ce cauta in casa unui barbat singur, ca in loc sa isi creasca copiii umbla si ca de aia a facut Osman ce a facut. Ce oameni! Si expresia asta a lor Vay Vay Vay, e ca la noi :)) Foarte multe asemanari.

      Am reusit sa salvez pana la episodul 49, am inceput cu sezonul 2 pentru ca e preferatul meu. O sa le pun pe hard ca nu am asa mult spatiu pe laptop. Si eu ma uitam la toalete, sunt chiar frumoase, fata de sezonul 1 si 3... Sunt sacouri frumoase, rochii, si costume. Si stau bine pe ea. Din pozele recente mi se pare ca a mai slabit un pic, are niste picioruse tare firave. Mai bine salveaza-le de acum ca sa nu fie sterse de pe site-urile astea. Sigur o sa gasesti pe cineva bun sa ti le faca asa cum vrei tu. Sa imi trimiti rezultatul final cand va fi vremea, sa vad cum au iesit :D

      Ma duc si eu la nani. Somnic pufos si o zi cu soare. De maine ma apuc si eu de curatenie generala ;))

      Ștergere
    35. Nu stiu de ce, aveam impresia ca am rapsuns aici :))) deh! ..(scle)roza... ! :D
      Era interzis avortul in anumite perioade, cand il apuca pe Ceausescu nabadaile cum ca trebuie sa creasca nr. populatiei. Au fost doua asemenea decrete, in '65 si prin anii '80 parca. In anii aceia te aresta daca te prindea ca ai vrut sa faci avort, indiferent de metoda. Si pe medici la fel. Cu toate astea, femeile tot riscau, din pacate uneori chiar viata.

      Da, daca imi gasesc croitoreasa - ca materiale am cateva de prin 2001 :)))))) - sigur o sa pun poze cu ce a iesit.
      Somnicuri pufoase n-am, in schimb am insomnii de la o vreme. Deh! Tre' sa ma mai uit si in buletin... azi m-am trezit odata pe la 3 jumate, pe la 6 m-am culcat inapoi, pt doua ore, mi-am zis eu, si cand m-am trezit iar era zece fara un sfert :( :-SS

      Eu nu fac curatenie generala decat la vara, cand o sa chem pe cineva sa ma ajute, acum nu vine nimeni, ca toate sunt ocupate cu propriile case. Nu ma incumet la geamuri - proasta idee cu termopanele astea, odata ca se face igrasie daca nu stai cu geamurile deschise indeajuns de mult timp iarna, apoi ca au canaturi fixe pe care nu le pot spala nicicum pe dinafara. Nu stau la etaj, dar ma tem sa ma urc pe scara, ca am ameteli.

      Pupici si o zi frumoasa cu mult soare!

      Ștergere
    36. Stai linistita, si mie mi se intampla sa nu mai stiu daca am raspuns :) Vezi ca ti-am raspuns si la rezumatul episodului 77 acum ceva vreme, vreo doua replies parca am pus. Cand ai timp poti sa te uiti si acolo.

      Si in serial arata ce practici erau pe atunci in ceea ce priveste avortul. Cand s-a dus atunci Cemile la tanti aia si a venit cu ligheanul ala si vroia sa se apuce de treaba pe viu mi s-a facut pielea de gaina. Mai bine sa te vorbeasca lumea decat sa iesi de acolo moarta. Brrr. Ne-a aratat profesoara de religie un documentar despre asta si am ramas traumatizata :( Dar intr-un fel a fost bine ca ne-a aratat, desi mi s-a parut teribil si abia m-am putut uita la tot documentarul.

      Si eu am insomnii si incerc sa imi revin cu programul. Acum mai pot dormi putin dimineata dar cand va trebui sa intru in treaba, arrivederci. Asa ca incerc sa dorm mai devreme pana ajung la un 11 cel tarziu. Aseara m-am pus la 11:30 in pat si abia la 1:00 am adormit uff. Eu am sters azi 2 geamuri, maine am sa ma ocup de restul, adica cele mai multe. Si eu am frica de scara, si in general imi e frica de inaltime. Si avem si noi doua geamuri mari de tot la care se ajunge doar cu scara, sa vad daca poate tata sa dea putin pe ele, inauntru ajung eu dar afara fara scara nu ai sanse. SI mai sunt destule de facut. Incet, incet... La casa nu se termina niciodata treaba, vorba cuiva, te termina ea pe tine inainte.... :)))

      Sa ai o zi cat mai buna!

      Ștergere
    37. Erau exagerari, Ale. Avorturile le faceau tot medicii, faceau chiuretaje la greu pe vremea aia, daca te cunosteau bine si erai pacienta lor de mult timp. Intr-adevar erau si femei care faceau tot felul de prostii empirice, cu plante otravitoare care sigur erau fatale pt embrion, dar de pe mana carora putea muri si "pacienta" daca dozajul era gresit. Insa multe asistente medicale faceau avorturi acasa, cu instrumentar medical sterilizat, cu injectii sau mai stiu eu cu ce. O colega de facultate a facut rost de niste fiole, dar si-a uitat poseta in tren si nu a mai avut incotro. S-a maritat datorita acelei sarcini. Deci erau si metode din astea elegante ca sa scapi de ceva nedorit. O injectie si eliminai sarcina, fara alte probleme. Problema era ca injectia putea sa fie cu spirt (facuta direct in uter - probabil era o metoda foarte dureroasa, dar... asta era riscul), murea embrionul si organismul il elimina automat. Insa uneori ramanea acolo si putrezea in femeie si astfel aia dadea in septicemie si nu mai putea fi salvata. De regula asa erau prinse acelea care faceau avorturi prin metoda asta. In fine...

      Mie mi-a sters geamurile o nepoata ca eu nu ma incumet sa ma urc pe pervaz - odata ca nu sunt deloc o subtirica si ma tem, iar a doua oara ca ametesc, si iar ma tem ...

      nu.. eu am insomnii din alea care nu se repara :D ai sa vezi si tu peste niste ani la ce ma refer si cat de naspa e.

      Ștergere
    38. Aha. Dar cred ca tanti la care s-a dus Cemile oricum era asistenta ceva. Intr-un fel e de inteles de ce nu a vrut sa il tina desi nu avea vina acel copil. In primul rand pentru ca a fost conceput oarecum fara voia ei. Apoi ea mai avea 4 copii si stateau intr-o casa vai si amar de ea si mancau ce apucau. Intr-un cuvant traiau in saracie iar ceilalti copii au suferit destul. Si poate nu mai vroia inca ceva sa o lege de Ali. Desi ceilalti erau tot ai lor si asta aveau in comun pana la moarte. Desi Pescarul a fost om bun si i-a spus ca o accepta cu tot cu copil, ea nu l-a tinut pana la urma. Oare exista si in viata reala barbati care sa accepte o femeie care e insarcinata cu altul? Eu ma cam indoiesc. Ali a fost ciudat cu fericirea lui cand a auzit ca ea e insarcinata. Dar oricum i-a trecut repede pentru ca iubita sa Carolin l-a informat ca si ea va avea un copil (pentru ea a venit la fix ca sa ii puna latul de gat sau cum se spune, perfect pentru a-l manipula din nou)si normal ca Ali l-a ales pe acela si apoi i-a spus Cemilei ca nu il mai vrea pe celalalt si ca el insusi o sa o duca sa avorteze la medic, moasa unde o fi. Sa scape... Ce egoist si ticalos! De ce le-ar pasa lor? Oricum nu ei duc greul. Se spala pe maini cat ai zice peste...ca tot se mananca peste azi :))

      Injectie cu spirt in uter? That sounds scarry. Stiu ca pelinul e toxic in sarcina si daca bei ceai de pelin exista riscul de avort. Citeam despre beneficiile pelinului pentru ca am o crema cu pelin si am vazut si asta. Oricum in ziua de azi e alarmant numarul adolescentelor insarcinate. Am auzit si de 12 ani, aia e copila... Ce ciudat ca actualitate cand exista mai multa informatie si mai multe metode de contraceptie, tot sunt multe cazuri. O fi si vina parintilor ca nu ii educa in aceasta privinta, nu stiu... Si aici in zona stiu de o fata care nici nu si-a terminat scoala, a dat de unul mai mare decat ea si a lasat-o gravida. Si a spus doar cand sarcina era avansata. Nu demult a nascut. Si bineinteles ca scumpul crai s-a facut nevazut si si-a luat talpasita. Stiu si eu ce le indruga si le promit luna de pe cer si ele cred :( Trist.

      Don't scare me. Insomnii care nu se repara? Ce sunt alea?

      Imbratisari :)

      Ștergere
    39. Nu stiu cum o fi fost la turci pe vremea aia, dar toata bucata de serial cu sarcina lui Cemile si reactiile barbatilor din viata ei, este ciudata. Adica tatal copilului ii spune "da-l afara" si viitorul sot e fericit ca sotia lui va face un copil cu ex-ul. Deh! y-) de-ale turcilor!

      Da, asa am auzit, nu stiu exact, dar stand intr-un camin de fete, am auzit multe in anii de facultate (cea mai buna metoda anticonceptionala in anii aceia pt o tanara era sa nu aiba iubit...). Stiu de extract - decoct sau altceva de genul, nu de pelin, ci de leandru numit in popor oleandru. Dar era foarte periculos pentru femeie in primul rand. E foarte toxic.

      Nu cred ca este intotdeauna lipsa de educatie, ci e prostia aia pe care si-o zic multi/multe, ca lor nu li se va intampla. Desi la 12 ani ma intreb ce D-zeu intelege copila aia dintr-un act intim??!?!? La anii aceia, iarta-ma - nu sunt rasista or something - dar cred ca era o tigancusa. Nu le promite nimeni nimica, din moment ce cu totii mancam carne de porci/vite/gaini injectati-e cu hormoni de crestere, e normal ca si dezvoltarea din toate pctele de vedere este mai rapida la copii. Acum le zburda testosteronul si foliculina in creier ca nu se mai gandesc la nimic altceva. De mici $3xul este pe primul plan, si mai apoi restul. Iar unele sunt atat de proaste - ca nu ma pot abtine sa nu zic asa - incat se duc cu barbati in toata firea de 35-40 de ani si insurati (aici zic eu ca ei sunt de vina, ca-s maturi, ce dreaq !) si se lasa insarcinate intentionat ca sa le ia aia de nevasta. Prostutele nu inteleg ca la anii aceia barbatul se distreaza si le joaca pe degete si ca nu-si lasa familia pt o putulica de 16 ani cu mintea necoapta. Sunt si exceptii, dar regula e alta.

      I don't :) exista pastile de somkn, dar decat asa reparatie contra insomniei, mai bine lipsa. Nu e insomnie curata, adica nu dorm si nici nu mi-e somn. Ma trezesc la niste ore din noapte, imi sare somnul, dar recuperez mai tarziu, dorm peste zi. De regula dupa amiaza de pe la 2-3 pana pe la 5-6. N-ar fi o problema daca as fi la pensie, dar cand tre' sa merg la scoala si-s chiauna de somn treaza de pe la 3... nu e chiar asa de roz viata.

      Hugs 4 u 2!

      Ștergere
    40. De acord, ciudata partea cu sarcina Cemilei. Dar tatal copilului dupa mine s-a comportat ca un dobitoc. De ce nu s-a gandit inainte la asta. Pardon, s-a gandit dar nu cu capul. I-a placut sa isi faca de cap si sa o ia pe madame pe sus ca sa ii demonstreze ca doar el poate fi barbatul ei si nimeni altul. Apoi s-a spalat pe cap si ciao. Si m-a enervat ca atunci dupa ce a aflat de sarcina blondei i-a spus ca nu il mai vrea. Mi s-a parut chiar tampit. Si iarasi Cemile a fost cea sacrificata. Pescarul cum si-a pierdut copilul, din vina lui, cred ca tanjea dupa copii ca sa se comporte cu ei cum nu a putut cu fiul sau. Si poate ii suradea ideea de a avea unul mic in casa. Si poate o iubea asa de mult ca ar fi acceptat si asta. Nu stiu. Dar ce diferenta, mi-a placut ce a spus la spital: ca el nu ar fi ascuns asta, din contra ar fi fost foarte fericit si mandru sa aiba un copil cu ea si ar fi strigat in gura mare de bucurie. Asta a spus dupa ce toti se uitau la el ca si cum el ar fi fost tatal, apoi a intervenit Ali si a spus ca e al lui si ca ea nu a vrut. Ali nu a fost asa, pe el mereu l-au deranjat copiii, el vroia doar bed si atat si ca ea sa ii acorde atentie 200% doar lui. Si sa mai aibe vreo 10 pe langa care puteau sa vina si sa plece dar macar era sigur ca pe asta o avea acolo sa ii calce, sa ii spele, sa se culce cu el dar...fara copii. Pe aia i-ar fi vrut out din ecuatie. Cel putin asa imi da impresia in sezonul 1. Nici nu stiu daca i-a iubit vreodata, sau si-a dat seama prea tarziu de asta, el stie. Desi cand s-a imbolnavit Mustafa i-a spus acestuia ca il iubeste si ca si pe ceilalti i-a iubit doar ca nu a stiut sa le-o arate. Si aia ca i-ar fi placut ca Cemile sa fie mama lui m-a surprins putin. Poate a zis pentru ca Cemile e mai devotata. Dar de ce o fi adaugat ca atunci ar fi fost si el fericit, no idea. E greu de inteles acest personaj, haotic uneori. Nu stii ce vrea si ce nu vrea. E dificil.

      S-a lepadat de cei patru atat de usor. Si totusi pe al olandezei l-a vrut... Foarte urit! Dar desi pe el l-au avut, au fost niste parinti jalnici. Oricum tipei i-a fost util Mustafa pentru a-l tine pe Zeus langa ea iar lui nu prea ii pasa nici de el pentru ca era ocupat sa fuga dupa Cemile si sa faca orice sa il ierte. Deci nici Mustafa nu a primit atentie, nefericitul. Singurele care l-au iubit au fost bunicuta si Cemile. Iarasi culmea. Cand s-a dus Osman in casa lui Ali, cand umbla cu Carolin, aceasta l-a lovit si l-a umilit. Cand Mustafa a ajuns in casa Cemilei aceasta nu a ridicat mana nici macar o data la el si i-a oferit iubire si i-a purtat de grija. Ce diferenta intre ele. Cred ca in realitate nu e posibil ca cineva sa creasca cu atata iubire pe copilul amantei cu fostul ei sot. Depinde, stiu si eu...

      Ai dreptate inca o data. Ei cred ca nu li se poate intampla lor. Ba da. E de ajuns o data si gata. Dar ei nu inteleg ce inseamna un copil. Cred ca e o jucarie ceva. E usor sa il faci dar e greu sa il cresti, sa fii acolo, sa il educi cat poti de bine, sa ai ce sa ii oferi. Despre acei domni, ce sa spun. Se distreaza bine cu prospaturi. They all want them to be young, doar nu sunt prosti. As long as you are young, you are good, as you grow older, they can throw you in the bin. As simple as that. Ti-am mai spus ce mi-a zis cineva, cele trecute de 30 sunt deja babe (rolling eyes). Uneori e naivitate din partea fetelor iar ei sunt atat de buni actori. Alteori e vorba de bani si trai bun. Nu stiu, parerea mea e ca azi rar mai gasesti iubire adevarata. E asa mult interes si de toate. Si nimic nu dureaza pentru totdeauna. Eu sunt mai sceptica, nu stiu. I don't believe in fairy tales anymore.

      Ai de furca cu insomniile astea. Eu vad cand dorm tarziu o seara, parca toata saptamana sunt obosita. Si in ultimele luni tot tarziu am adormit si deja se resimte. Sunt obosita tot timpul. Pot sa dorm si tot obosita sunt. Cica somnul nu se mai recupereaza chiar daca dormim apoi niste ore. Viata nu e roz deloc, cred ca doar noi o mai putem colora prin lucruri marunte care ne plac si ne fac fericiti.

      Hugs back!

      Ștergere
    41. Cand am scris disertatia(despre industria farma si Antibiotice S.A. Iasi) am dat de diverse articole si acolo ziceau ca indoapa animalele cu hormoni si antibiotice. Horror. Nu ma dau eu in vant dupa carne, mananc uneori. Dupa mine vreau sa ma las de tot. Acum ca vine Pastele ma gandesc la saracutii mielusei :( Eu nu mananc carne de miel de ani buni. Poor ones :( Poor all :(

      Sa nu mai punem la socoteala ca aproape in orice exista E-uri si tot felul de substante nocive. Nu mai stii ce sa mananci. Vorba cantecului: Mananc un E, devin un E, ma transform intr-o papusa de plastic :P

      Unde o sa mai ajungem in ritmul asta? Cred ca nicaieri...

      Ștergere
    42. Nici eu nu cred in iubire sincera, neconditionata. Am crezut pana a dat viata cu mine de pamant. Apoi mi-am invatat lectia. Chiar daca am recidivat, macat nu m-a mai durut pt ca nu am mai sperat la tampenii. Mi se pare important sa nu ai asteptari de la cei din jur. In felul asta nu ai nici dezamagiri.

      Nici eu nu mananc in general carne de oaie. Mi-e mila ca atatia miei sunt sacrificati in numele unei traditii idioate. Parerea mea e ca asta cu sacrificiul de sange e mult mai veche decat crestinismul, care e o religie a iubirii. Ca sa nu mai zic ca bag mana in foc ca numai la romani se sacrifica mii de miei de Paste.

      In rest... asta este, mancam E-uri, respiram noxe, bem clor, fluor si mai stiu eu ce...!

      Ștergere
    43. Vorba aceea, sa nu ai asteptari ca sa nu ai dezamagiri. Si mie imi e mila si sunt sigura ca doar la noi se practica asemenea lucruri. :(

      Da, suntem un amestec fericit de E-uri si fel si fel de ciudatenii. De aia ne si imbolnavim pana la urma, si se mai adauga si necazurile si supararile, vai de noi. Nu stiu cine spunea ca Dumnezeu ne da viata lunga, dar noi ne-o scurtam, probabil prin stilul de viata, stiu si eu. Oricum fiecare se duce pana unde ii este firul, mai incolo nu se poate.

      Pupici

      Ștergere
  5. Buna Oana! Chiar daca nu am mai scris,sa sti ca urmaresc zilnic postarile,uneori si de 2,3 ori pe zi butobez pe aici. Asa este cand alaptezi la cerere bebe..ai timp:))) vreau sa iti spun ca este un blog care posteaza rezumate la tradarea foarte asemanatoare cu ale tale .daca vrei iti pot da adresa.nu am postat aici ca nu stiu daca e ok.imi spui tu unde sa scriu. Rezumat,rezumat,dar parca prea xerox. Nu suport trisorii. Cat despre anonim 1...ii imprumut eu indrumar ortografic al limbii romane. Toti mai gresim uneori dar unii...sa mai si postezi,sa te faci si de tot...nu mai spun.hai ca nu scriu,dar si cand o fac..te pup.Alexandra A.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alexandra, stiu ca este un site/blog care-mi copiaza cu obstinatie rezumatele, nu doar la Tradarea, acum si la Legea Pamantului. De aia nu mai are trafic si de aia nici n-o sa aiba. Are prea mult continut duplicat pe blogul lui..!

      Ștergere
  6. Ca tot spuneam...am mancat si eu un "i":)))) ma streseaza sa scriu de pe telefon,dar nu am altfel cum.mai ales la ora asta. Se incarca greu,se inteapa..

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine-ai revenit, Alexandra, pe sectiunea de comentarii. Sigur ca poti sa-mi spui care este acel blog. Eu stiu de flory4all ca posteaza rezumate - ma rog, rezumat e mult spus, ea povesteste prea detaliat totul - dar nu le copiaza de la mine in nici un caz. De alt blog nu stiu, inca :)

    Multumesc mult si sanatate tie si bebelului tau!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara, v-am lasat un mesaj prin formularul de contact. Va rog sa verificati daca se poate. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  9. care este ultimul ep din tradarea ?

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.