vineri, 30 octombrie 2015

In dragoste si in razboi - intro serial (Kurt Seyit ve Sura)





In dragoste si in razboi - intro serial (Kurt Seyit ve Sura)
Titlul original - Kurt Seyit ve Șura
Nr. episoade - 21, 2 sezoane
Producție - Ay Yapim, Turcia, 2014
Sursa scenariului - romanul omonim al autoarei Nermin Bezmen


Serialul de televiziune "Kurt Seyit și Șura" este bazat pe romanul omonim scris de Nermin Bezmen, apărut în 1992, și continuat în 1993 cu un alt roman intitulat "Kurt Seyit și Murka". Autoarea, una dintre nepoatele lui Kurt Seyit, care a fost o persoană reală, a primit multe oferte de ecranizare a romanelor ei, dar ani în șir nu a acceptat ca firul poveștilor sale să fie modificat. Însă până la urmă a fost de acord cu versiunea casei de producție Ay Yapim.

Acțiunea serialului are loc în Rusia țaristă a țarului Nikolai, cu puțin înainte de Revoluția din Octombrie care a înlăturat sistemul țarist și familia regală aducând socialismul la putere. Kurt Seyit este locotenent în armata regală și provine dintr-o familie de soldați. Tatăl său, Mîrza Eminov și-a crescut fiul într-o atmosferă și o disciplină militară. Kurt Seyit este curajos și ambițios, dar are și o inimă de aur, și suferă pentru pierderea unui coleg pe câmpul de luptă. Șura este fiica mai mică a unui aristocrat. Ea și Kurt Seyit se întâlnesc la primul ei bal în societate și pentru amândoi întâlnirea va fi o dragoste la prima vedere. La un moment dat, Seyit află că este pus pe o listă neagră a celor care sunt țariști și, ca să nu fie omorât, alege să fugă. Șura se duce cu el la Istanbul. Familia Șurei nu este de acord de la bun început cu relația lor așa că ea părăsește țara și familia fără regrete, ca să fie alături de omul iubit.

Petro Borinski este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Seyit dar și partener cu tatăl Șurei. Din motive obscure el renunță la armată și intră în afaceri alături de tatăl său. Acest secret, despre care Seyit știe, pune obstacole în calea prieteniei lor. Când el și dă seama că Seyit este îndrăgostit de Șura, va face tot ce poate ca să le zădărnicească relația, dar acest lucru are darul de a o maturiza pe Șura, care la momentul întâlnirii cu Seyit este o adolescentă. Totul se complică și mai mult când Mîrza Eminov, care nici el nu o acceptă pe Șura, vrea să-și oblige fiul să se căsătorească cu o turcoaică ...

La noi serialul va fi prezentat de Kanal D sub titlul În dragoste și în război și ne va prilejui o plăcută reîntâlnire cu actrița Farah Abdullah, care a interpretat-o pe Aylin din Trădarea.

Personajele și distribuția

Kurt Seyit Eminov (Kıvanç Tatlıtuğ) – este fiul mai mare a lui Mirza și Zahide Eminov. A urmat cariera tatălui său și s-a înrolat în Armata Imperială Țaristă.

Alexandra (Şura) Verjenskaya (Farah Zeynep Abdullah) – fiica cea mai mică a lui Julien Verjensky.

Nina (Tuğce Karabacak) – sora cea mai mare a Șurei și a Valentinei. Este o femeie bună la suflet și mereu are grijă de sora ei mai mică, Șura.

Celil (Ushan Çakır) – prieten fin copilărie cu Kurt Seyit și tovarăș de arme. Celil este îndrăgostit de Tatya, balerină la Teatrul Balșoi.

Tatya (Eva Dedova ?) – provine dintr-o familie de artiști și este una dintre cele mai importante balerine din Rusia.

Petro Borinsky (Birkan Sokullu) – îl cunoaște pe Kurt Seyit din școala primară. Este de partea lui Kurt, dar e mereu invidios pe starea lui socială, pe viața lui și pe iubirea lui.

în alte roluri:


Elçin Sangu – Güzide
Oral Özer – Mahmut
Barış Alpaykut – Osman
Aslı Orcan – Lola
Sümeyra Koç – Havva
Şefika Ümit Tolon – Zahide Eminov
Serdar Gökhan
Berk Erçer
Nuri Alço
Sarp Can Köroglu

prezentarea serialului1234567891011121314, 15, 16, 17, 18-19-20-21 
deoarece episoadele au fost redimensionate de Kanal D, numerotația lor nu mai corespunde cu aceea originala.


15 comentarii:

  1. Ma bucur sa o revad pe Farah Zeynep Abdullah,chiar imi era dor de ea.A fost personajul meu preferat in serialul Tradarea si sigur va fi personajul meu preferat si din acest serial.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu gasesc la Kurt Seyit ve Șura decat 21 de episoade , pe celelalte 23 nu .. am cautat si sezonul 2 dar tot nu imi da cred ca sunt doar 21 :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce se poate, cine stie de ce oi fi scris eu 44 :-SS corectez imediat, multumesc de atentionare!

      Ștergere
  3. Doar 21 de episoade are? si sezonul 2 va fi difuzat si noi ?? ar fi super... POVESTEA ASTA A DEVENIT PREFERATA MEA..... m-a impresionat foarte mult.. am plans la fiecare episod..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, 21. Turcilor nu le-a placut, probabil iubirea care se consuma rapid si in afara unei casatorii dintre Kurt Seyit si Sura n-a fost pe gustul lor. Lor cred ca le plac povestile alea de dragoste unde astepti 50 de episoade sa se sarute, in fuga si cu mari emotii sau tocmai intrerupti de cineva, pentru prima data, protagonistii :))

      Al doilea sezon este acesta, cu perioada Istanbul.

      Ștergere
    2. final de ....pacat ca sa terminat asa ,pacat

      Ștergere
  4. Am citit ceva de o continuare Kurt Seyt ve Murka? Stii ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar este roman, nu serial. Serialul acesta e facut dupa primul roman din cele doua.

      Ștergere
    2. Seyit nu va fi fericit cu soția turcă, va avea două fete ,dar se va sinucide, asta am înțeles eu din comentariile pe care le-am urmărit

      Ștergere
    3. Zau??? asta-i din seria "Mare-i gradina Domnului ...". Ma refer la comentariile celor carora le place sa se dea mari ca stiu cum se termina serialul.

      Serialul nu urmareste viata lui Seyit, se incheie dupa ce Sura pleaca din Turcia, la scurt timp dupa casatoria lui Seyit cu Murvet.

      Ștergere
    4. Seyit nu a uitați niciodată pe Șura cu toate că sa chinuit sa o facă fericita pe turcoaica și pe cele două fetițe! Dar cârma se întoarce! Cu ce palma dai cu aceea primești! La 41 de ani a plecat spre Antiohia in interes de serviciu! Era iarnă frig ger năprasnic! Trenul sa blocat o zi și el sa îmbolnăvit! Sa întors nu sa tratat crezind că e imun puternic! Sa îmbolnăvit de plămâni,a căzut la pat! Între timp iubita soție turcă și-a pus haina de blana in cui și mătăsurile și a început munca la fabrica de ciorapi! El chinuit in dureri mari nu putea să mai respire a început să scuipe sânge! Doctorul ia spus că moare! Sa impus atunci !Murca a murit la 90 de ani! Șura a plecat în America după emigrare in Paris sa căsătorit a avut o fiică cu un bărbat foarte bun și a murit la 64 de ani și a fost îngropată în California !

      Ștergere
    5. Seyit sa împușcat cînd doctorul ia spus că moare că are TBC.

      Ștergere
  5. Atenţie stimat "rezumator": aţi greşit când aţi scris "Revoluția din Octombrie care a înlăturat sistemul țarist și familia regală" , "armata regală" , precum şi când despre Seyit aţi scris că "provine dintr-o familie de soldați"!
    1) Rusia era la acea vreme imperiu, condus de către un împărat, numit de ruşi "ţar".
    2) Deci: nu "familia regală", nu armata regală", ci familia imperială, respectiv armata imperială sau ţaristă.
    3) Sistemul ţarist a fost înlăturat nu de către Revoluţia din Octombrie 1917 (o lovitură de stat a bolşevicilor, conduşi de către Lenin), ci de către Revoluţia din Februarie 1917 (o revoluţie burghezo-democratică), în urma căreia s-a format un Guvern Provizoriu, condus iniţial de către Ghiorghi Lvov, apoi de către Alexandr Kerenski.
    4) Mîrza Eminov fusese colonel în armata ţaristă, deci corect ar să se scrie că fiul său, Seyit, provine dintr-o familie de militari, nu de soldaţi.
    Desigur, e grea Istoria Universală şi nici treaba cu gradele nu-i chiar la îndemână, mai ales decât serviciul militar nu mai este obligatoriu, dar asta nu înseamnă că avem dreptul să... "încurcăm borcanele"!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.