miercuri, 8 februarie 2017

Kosem episodul 14 rezumat




Kosem episodul 14 rezumat Derviş este adus în faţa lui Ahmet ca pentru execuţie şi cere sultanului măcar să-l execute cu mâinile sale, nu să lase călăii să îndeplinească ordinul. Ahmet însă îl iartă, deşi recunoaşte că nu sunt dovezi care să ateste nevinovăţia lui Derviş, dimpotrivă, toate indiciile ar duce la concluzia că el este ucigaşul marelui vizir, dar Ahmet spune că pur şi simplu îl crede când afirmă că este nevinovat în toată treaba asta.

Safiye ajune la porţile palatului şi se roagă de Kosem s-o lase înăuntru, dar favorita îi aminteşte că prin decret imperial ea nu are voie să pătrundă în interiorul palatului. Între timp, Halime şi Handan, care nu ştiu că Derviş a fost cruţat, se ceartă şi se ameninţă reciproc. Fahriye este dusă la sultan şi în timp ce-l aşteaptă, îl vede pe Derviş care o sfătuieşte să implore iertarea. Fahriye îi urmează sfatul şi când Ahmet intră, ea i se aruncă la picioare şi din nou se roagă să n-o execute pentru fapta ei. Handan se întreabă dacă sultana i-a spuns lui Ahmet despre faptul că Derviş l-a otrăvit pe fostul sultan, Mehmet al III-lea. Ahmet îi spune lui Derviş să-şi ia soţia şi să plece înapoi la conacul lui, în timp de Fahriye se crede cruţată, deși i se aduce la cunoştinţă că este doar o amânare a deciziei finale. Însă sultana Safiye, îşi dă seama că Ahmet n-o va execută pe fata ei, ci probabil o va exila.

Şahin îl vede pe Mehmet foarte abătut şi îl întreabă ce are iar acesta îi răspunde că el cu mâinile lui a predat-o pe Fahriye oamenilor de la palat. Şahin nu înţelege despre ce vorbeşte fratele său iar acesta îi povesteşte că a fost nevoit să-şi arate loialitatea. Şahin îl linişteşte pe Mehmet bănuind că sultanul va fi impresionat de lacrimile lui Fahriye şi o va ierta, lăsând-o să se bucure de viaţă alături de Derviş, apoi îi reproşează că nu l-a ascultat când i-a spus să nu se îndrăgostească de o sultană ca ea.

Cennet şi Kosem discută despre soarta sultanei şi conchid că dacă va fi omorâtă, Safiye se va răzbuna. Menekșe ascultă din camera alăturată la gaura din perete, dar la un moment dat ea dă ceva jos din greşeală, se aude un zgomot şi Cennet cu Kosem se uită exact la peretele cu pricina. Cennet o prinde pe Menekșe când încerca să fugă din cameră, dar pentru că nu văzuse gaura din perete, odalisca o crede oarecum pe Menekșe care minte că era în drum spre camera de piatră. Cu toate acestea o duce în faţa sultanei Kosem afirmând despre ea că este un şobolan. Kosem face legătura dintre Menekșe şi faptul că Safiye a ajuns imediat în faţa sanctuarului când a fost prinsă fiica sa, îşi dă seama că Menekșe spiona pentru sultana Safiye și îi trimitea informațiile la palatul vechi. Ca să o demaște, Kosem o pune pe Menekșe faţă în faţă cu Halime, stăpâna ei de drept.

Kosem episodul 14 rezumat În tot acest timp Safiye unelteşte cu boierul Nasuh să-l detroneze pe Ahmet. Bulbul deschide zăvorul unei încăperi plină cu nestemate, bani şi obiecte scumpe despre care Safiye spune că le-a păstrat acolo, ferite de ochii altora, tocmai pentru asemenea ocazii, când multă lume trebuie mituită cu bani grei. Kosem află de la Zulfikar că Halime o vizitează des pe Safiye la Palatul vechi şi îşi imaginează că uneltesc să-l dea jos pe Ahmet. Derviş se uită la săgeata dată de Ahmet şi rămâne pe gânduri, pentru că nu-i este uşor s-o ucidă pe soţia lui, lângă care a trăit atâtea. Seara, aşezaţi la masă, Fahriye bea din cupa ei, însă Derviş doar o priveşte. Ea încearcă să-l seducă, sărutându-i senzual podul palmei şi rugându-l să-şi folosească influenţa faţă de Ahmet ca să fie iertată. Însă după câteva momente începe să-i curgă sânge din nas. Fahriye se sperie înţelegând că a fost otrăvită, apoi moare în braţele lui Derviş care-i spune că Ahmet nu putea s-o ierte pentru încercarea ei de a fi stins toată dinastia, iar ea rosteşte cu ultimele puteri că vrea să trăiască.

Este încă devreme dimineaţa iar Safiye şi Kosem, fiecare în locul în care se află, de parcă ar fi simţit ceva tainic, se trezesc şi sunt neliniştite. Safiye este anunţată că Halime vrea să o vadă, iar sultana se întreabă de ce vine aşa devreme. Halime vorbeşte cu Bulbul şi îi spune că de-acum trebuie s-o părăsească pe sultana, iar el cere explicaţii. Apoi cele două sultane discută despre cum vor pregăti înlocuirea lui Ahmet cu Mustafa după ce acesta va pleca în campania împotriva Persiei. De fapt, Kosem are nevoie de Bulbul ca să afle secretele sultanei. Cennet intră în harem şi anunţă moartea sultanei Fahriye. Câţiva bostangii îi aduc sultanei Safiye sicriul cu trupul fetei sale, iar ea deschide capacul şi înlătură giulgiul ca să se convingă. Apoi urlă de durere cu privirea către cer. Mai târziu merge la sultan să-i spună că ar fi preferat s-o omoare pe ea în locul fiicei sale, ca să nu mai simtă durerea morţii încă unui copil.

După ce iese de la sultan, Safiye se întâlneşte pe coridor cu Kosem şi îi reproşează că de ce şi-a răzbunat tatăl în acest fel apoi o ameninţă că va vărsa lacrimi pentru cei dragi şi îi sugerează să nu iasă din palat şi să nu-şi lase copilul singur. Fahriye este arsă, Mahmet pune deoparte colierul cu nestemate pe care i l-a dăruit mai demult, iar Dervis se uită la bostangii veniţi să ia toate lucrurile sultanei din conac. Mehmet, în oraş, se întâlneşte cu Şahin pe care, după ce-l minte că vrea să obţină tronul Crimeei apoi pe cel al Impreiului Otoman, îl predă lui Zulfikar. Şahin, săltat de oamenii sultanului, îi strigă că este un trădător.

Kosem episodul 14 rezumat Bulbul este luat din suita sultanei Safiye şi trimis înapoi la Topkapî. Înainte să plece, sultana îi dă drept sarcină să aprindă o revoltă în palat la semnalul ei. Ahmet îl iartă pe Şahin dar îl avertizează că la prima mişcare dubioasă din partea lui îşi va primi pedeapsa. Menekse îi vede pe Handan cu Derviş în grădini şi îi spune asta sultanei Halime. Mai este o zi şi se va porni în campania de război cu perşii. Safiye începe şi ea pregătirile, intenţionând să facă nişte daruri cu această ocazie, fiind convinsă că Ahmet nu se va mai întoarce viu din expediţie. Mustafa are febră iar Handan se miră, pt că de dimineaţă nu avea nimic. Ahmet decide să-l lase pe Zulfikar la palat iar lui Kosem îi încredinţează pe cei doi băieţi ai lui, Osman şi Mehmet.

După ce Ahmet părăseşte palatul Cennet observă la lumina unei lumânări, gaura din perete unde ascultase Menekse. Cennet sugerează să o dea pe slujnică pe mâna sultanei Handan, dar Kosem se gândeşte deja la un plan şi zice că o să lase lucrurile aşa, deocamdată. Bulbul o informează pe Halime că adoua zi dimineaţă se va face schimbarea anunţată şi că Mustafa va fi înscăunat sultan, gărzile vor fi schimbate şi vor fi împărţite darurile de urcare pe tron. Halime se întreabă dacă este în regulă să se întâmple asta înainte să fie siguri că Ahmet va muri, dar Bulbul o asigură că nu trebuie să se îndoiască de moartea sultanului. Apoi ni se arată cum Nasuh aga detaliază planul capcanei menită lui Ahmet...

Kosem se află în cameră cu Cennet şi vorbesc despre cum au descoperit oamenii lor averile secrete ale sultanei Safiye. De fapt, Kosem ştie că Bulbul este în camera alăturată şi ascultă pe gaura din perete. Intenţionat spune acest lucru, ca s-o avertizeze pe Safiye şi astfel Kosem să poată s-o urmărească să-i afle ascunzătorile averii. Halime se îndoieşte că planul va funcţiona perfect, dat fiind că Safiye este foarte vicleană. Pentru început, într-adevăr Bulbul se duce într-un suflet la palatul vechi s-o anunţe pe sultană ce a auzit şi că acolo sunt slugi care au spionat-o. Safiye e precaută, dar îl crede şi îi dă cheile încăperii cu valori. Bulbul iese, urmărit de Zulfikar şi de Kosem, iar când ajunge la uşă şi se pregăteşte să strângă toate bijuteriile, tot aurul şi banii de acolo, ajutat de câţiva boieri loiali lui Safiye, Zulfikar îi prinde în flagrant. Totul este trecut în visteria palatului şi înregistrat în catastife.

Kosem episodul 14 rezumat Safiye se enervează când aude ce s-a întâmplat, Bulbul cere îndurare, dar ea îl linişteşte spunându-i că mai are şi alte averi şi că nu-l pedepseşte pe el pentru cele întâmplate. Ahmet este dus de către gărzile lui la o fântână despre care i se spune că face minuni şi că datează de pe vremea lui Suleyman. Când se apleacă să bea apă, Nasuh face un semn unui arcaş şi o săgeată cu foc porneşte. Derviş vede că frunzele uscate din jurul fântânii au o altă culoare şi strigă la Ahmet să se îndepărteze. În secunda următoare fântâna explodează. Are loc o scurtă luptă, Ahmet va fi rănit la braţ şi viaţa îi va fi salvată de către Derviş. Kosem, care era cu Zulfikar, îşi aminteşte că Safiye a avertizat-o să nu iasă din palat şi să nu-şi lase copilul singur şi cere să se întoarcă înapoi, dar deja palatul este atacat de cei mituiţi de Safiye. Aceştia nu lasă pe nimeni viu în calea lor. Handan este informată că haremul e sub asediu şi ea se duce să-l apere pe Osman. Safiye ajunge la palat şi intră în camerele sultanului lăsând numai sânge şi moarte în urma ei. Îi porunceşte lui Bulbul să-l aducă pe Mustafa apoi să ordone uciderea lui Halime.

Zulfikar şi Kosem se apropie cu trăsura de palat, sultana făcându-şi griji pentru micuţul Mehmet ....


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem episodul 13                            urmează: Kosem episodul 15

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








6 comentarii:

  1. Bună dragă Oana! Numele meu este Andrada şi voiam să te întreb ceva în legătură cu acest serial. Ştii dacă cumva Mahfiruz (sau cum o cheamă pe mama prințului Osman)va muri? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Andrada. Nu stiu exact cum va fi in serial, cineva ma intreba daca va muri in ep. 15, ceea ce este probabil, banuiesc ca acea cititoare stia deja ce se intampla in episodul 15, eu nu vizionez episoadele decat atunci cand le si rezum. In istorie, da, Mahfiruz moare de tanara.

      Ștergere
  2. Câte episoade are Kösem ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deocamdata nu se stie, pt ca nu s-a incheiat de filmat. S-a ajuns pe la episodul 41.

      Ștergere
  3. Ooau...devine foarte interesant! Astept cu nerabdare ep 15

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.