marți, 27 iulie 2021

Flăcările destinului, prezentare

Flăcările destinului, prezentare

Titlul original: Alev alev
Traducere: Flăcările destinului
Gen: dramă
Episoade: 28 (1 sezon)
Productie: Ay Yapim, 2020-2021
Rețeaua de distribuție: Show TV Turcia, care este și deținătorul drepturilor de autor
Regia: Ahmet Katıksız, Ufuk Hakan Eren, Özgür Sevimli
Scenariul: Burcu Görgün Toptaş, Damla Serim
Distribuția: Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü

Serialul se difuzează pe Happy Channel din iulie 2021.

Flăcările destinului se bazează pe povestea originală cu același titlu de pe Netflix (Bazar de la Charite, producție franceză, ocazie cu care vă recomand să vedeți această excepțională mini-serie), o dramă de epocă ce are drept sursă o întâmplare adevărată din Parisul secolului al XIX-lea, în care peste 100 de femei au murit într-un incendiu la un bal de caritate. Povestea urmărește trei supraviețuitoare, a căror suferință începe abia după stingerea focului. Regizat de Alexandre Laurent, acel mini-serial de 8 episoade a avut un succes uriaș în Franța, cu peste 7 milioane de telespectatori la fiecare episod.

Versiunea modernă prezentată de casa de producție turcească Ay Yapim va explora această poveste plină de trădări, înșelăciune și frământări romantice într-un cadru contemporan. Serialul reunește o distribuție de succes, Demet Evgar (Avlu), Dilan Çiçek Deniz (Groapa) și Hazar Ergüçlü (Kuzey Güney, Medcezir) ca fiind cele trei femei a căror soartă va fi schimbată pentru totdeauna după ce au supraviețuit incendiului devastator.

Cemre (Demet Evgar), împreună cu fetița ei, încearcă să scape de coșmarul violenței unei căsnicii pe care la început a acceptat-o din dragoste. Ea s-a căsătorit cu Çelebi Kayabeyli, fost primar, care o molestează în permanență și pretinde că este bolnavă psihic și că ar fi avut o tentativă de sinucidere, pentru a putea să scape de Cemre la un moment dat. Însă bărbatul se folosește de acest truc pentru că nu dorește ca ea să intenteze divorțul, și în acest caz, dacă Cemre este declarată instabilă psihic, semnătura ei nu are nicio valoare. Celebi o tot amenință că-i ia fata dacă nu i se supune fără să crâcnească.

Rüya (Dilan Çiçek Deniz), nu s-a confruntat niciodată cu partea urâtă a vieții, pentru că deocamdată este frumoasă și privilegiată. Trăiește în siguranță și în lux, fără să fie interesată de viața altor pături sociale.

Çiçek (Hazar Ergüçlü), este pe punctul de a-și pierde identitatea și frumusețea, care reprezintă viața ei, în timp ce încearcă să înceapă o pagină nouă către o viață fericită. Tot ceea ce-și dorește este să se mărite bine și să ducă o viață îndestulată.

Drumurile acestor trei femei ale căror personaje și povești sunt foarte diferite între ele se încrucișează în timpul unui bal de caritate unde izbucnește un violent incendiu. Nimic nu va mai fi la fel odată ce flăcările se vor stinge. Drumurile lor se vor intersecta, trădările vor fi la tot pasul, luptele vor începe de peste tot. Ca și cum cele trei vieți nici nu ar fi existat, soarta le va aduce în momentul zero al unui drum cu totul necunoscut pentru fiecare dintre ele.

Personajele:

Cemre - fosta soție a lui Çelebi Kayabeyli. De la început a avut o viață grea în copilărie și în căsătorie. În timpul incendiului se preface moartă și asta îi schimbă cu totul viața. Până la urmă se recăsătorește cu Ozan.

Cicek - părinții săi au murit și ea locuiește în aceeași casă cu Rüya încă din copilărie. În timp ce se lupta cu iubitul Ruyei, İskender, ca să-l convingă s-o salveze pe aceasta din foc, el o impinge cu putere astfel că fata este cuprinsă de flăcări și leșină. Fiind de nerecunoscut din cauza arsurilor, preia identitatea lui Șimal, care a murit arsă, pentru a o ajuta pe Tomris.

Rüya - este fiica bogătașului Kenan Yıldırımlar, care organizează balul de caritate. Când izbucnește incendiul, el nu vrea să rămână în flăcări ci o lasă pe fiică-sa acolo, să moară. Cel care o salvează pe fată este Ömer, cu care mai târziu se va căsători.

Tomris Üstünoglu - este fondatoarea spitalului Üstünoğlu. Și-a pierdut fata, pe Șimal, în foc. A rămas cu nepotul său, Atlas și cu ginerele Bülent, un tip care dă mereu peste necazuri.

Ozan Akinsel - este jurnalist și are multe probleme din cauza acestei profesii. El este cel mai bun prieten al lui Ömer. Are grijă de Cemre și o protejează.

Omer Atayci - e un băiat din cartier, curajos și săritor. Este cel mai bun prieten al lui Ozan. A salvat mulți oameni din incendiu.

Iskender Kayabeyli - este fratele lui Çelebi Kayabeyli. Și-a arătat adevărata față când a lăsat-o pe Rüya în foc și a împins-o pe Çiçek în flăcări. Este gata să-l facă pe Ömer să aibă probleme.


 urmează: episoadele 1-10, 11, 12-20, 21-28.

sursa foto: tr.wikipedia.org



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.