duminică, 8 februarie 2015

Fatmagul, prezentare





Fatmagul, prezentare
Fatmagul este un serial turcesc filmat între 2010-2012, cu două sezoane și 80 de episoade a câte două ore fiecare. 
Povestea serialului este inspirată de un film artistic având același titlu difuzat pe ecranele Turciei în 1986. 

Acest film prezintă viața unei fete dintr-un sat de lângă Istanbul, care a fost violată de câțiva tineri bogați care vară de vară veneau la prietenii lor din copilărie care locuiesc în sat. Ca să nu fie pedepsiți violatorii, conform legilor turcești, unul dintre ei, Kerim, care face parte dintr-o familie mai săracă, este convins cu bani și promisiuni să o ia de nevastă. Dar acesta, conform mentalității turce, o consideră pe Fatmagul o ușuratică deși nu are nicio vină pentru cele întâmplate. El nu poate trece cu ușurință peste amintirea violului și nu poate accepta că o femeie violată în grup este soția lui și, drept urmare, se poartă dur cu ea, cel puțin în primii ani de căsnicie, iar când află că în urma violului Fatmagul a rămas însărcinată, o bate foarte tare până când ea pierde copilul.

Serialul din 2010 urmărește linia poveștii din film dar cu unele diferențe majore. Fatmagul este o fată timidă, orfană, crescută de fratele și de cumnata ei care se poartă urât cu ea și este logodită cu un anume Mustafa. Kerim, deși face parte dintr-un anturaj de prieteni bogați, este și el orfan și a crescut într-o familie cu venituri modeste. 

Când unul din prietenii lui bogați urmează să se însoare și vine să-și prezinte logodnica, băieții se distrează aproape non-stop câteva seri la rând și într-una din nopțile de beție o violează pe Fatmagul. Kerim nu ia parte la viol decât ca martor. Pentru ca să nu fie arestați făptuitorii, el este mituit și convins să o ia de soție pe Fatmagul, care va fi părăsită de logodnic imediat după ce află toată povestea. 

După nuntă, fata este mereu batjocorită de cei din sat, pentru că o asemenea pată în trecutul ei este considerată de neiertat și oamenii o văd pe ea vinovată pentru fărădelegea produsă. La început Fatmagul îl urăște pe Kerim, dar încetul cu încetul cei doi ajung să se iubească cu adevărat. Până la urmă ei pleacă la Istanbul să ia totul ia de la capăt, pentru că în micul sat nu pot trăi liniștiți, dar Mustafa îi va urma în marea metropolă și astfel povestea se complică. Serialul urmărește efortul celor doi de a scăpa de umbrele trecutului, de a-și croi un drum frumos în viață și de a vedea că vinovații sunt pedepsiți.

În rolurile principale apar actorii Beren Saat (Fatmagul), Engin Akyurek (Kerim), Engin Ozturk (Selim Yașaran, l-am mai văzut în rolul prințului Selim din Suleyman Magnificul), Firat Celik (Mustafa).

În România serialul a fost difuzat în premieră la Kanal D în 2011-2012. În prezent (iulie 2021) serialul este reluat de televiziunea Pro Gold.

foto credit

Linkurile rezumatelor:

1-56-1011-1516-2021-2526-3031-3536-4041-45, 46-50, 51-55, 56-60, 61-65, 66-70, 71-75, 76-80

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share pin













Un comentariu:

  1. se anunta un serial captivant; eu nu l-am vazut cand a fost la TV sat poate il vor redifuza.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.