miercuri, 13 septembrie 2017

Patria mea esti tu, prezentare si distributie




Tu esti patria mea, prezentare si distributieTitlul original: Vatanim Sensin
Traducere internaţională - You are my country, Patria mea ești tu
Gen: romantic, istoric, război, dramă
Nr. episoade: 31 / 1 sezon (conform wikipedia; filmările la sezonul 2 au început în acest an)
Producător: O3 Media, Turcia 2016
Reţeaua de distribuţie: Kanal D, care este şi deţinătorul drepturilor de autor
Regia: Durul şi Yagmur Taylan
Scenariul: Necati Sahin, Nuran Evren Sit

Cevdet este unul din comandanţii armatei Imperiului Otoman care luptă în Balcani. Are o misiune grea pentru care nu precupeţeşte niciun efort şi speră să ajungă cu bine acasă în Salonic, Grecia, la familia sa. Azize, soţia lui, îl aşteaptă alături de mama lui, Hasibe, de Ali Kemal, fiul lor adoptat, şi de fetele lor, Hilal şi Yîldîz. Cu toate acestea, Cevdet vrea să se umple de glorie pentru ţara lui şi pune acest lucru în prim plan, în detrimentul familiei şi a vieţii. Unii dintre soldaţi chiar dezertează ca să scape cu viaţă înainte ca Imperiul Otoman să cadă. Pe acest fundal general, Cevdet este trădat de unul dintre cei mai buni prieteni, Tevfik, şi în urma trădării va fi capturat de către aliaţi şi menţinut ostatic timp de 8 ani.

Tevfik a făcut acest lucru pentru că o iubeşte din copilărie pe Azize, soţia lui Cevdet, şi, pentru a o câştiga, o minte că soţul ei a fost omorât în război şi îi propune să plece împreună la Izmir. Azize îl crede şi pleacă, luând totul de la început cu familia ei, deşi îi este foarte dor de omul iubit.

După 8 ani Yildiz devine o domnişoară frumoasă care-şi doreşte o viaţă îndestulată, Hilal luptă contra ocupanţilor Izmirului şi, împreună cu prietenii ei, se organizează ca să tipărească o publicaţie clandestină pentru a-i răscula pe oameni împotriva cotropitorilor. Ali Kemal devine greu de controlat şi trăieşte o iubire, deocamdată, secretă. Azize încearcă să fie o mamă responsabilă şi să depăşească problemele pe care i le creează copiii ei adolescenţi.

La sosirea armatei greceşti în Izmir, în 1919, viitorul Imperiului Otoman se schimbă, odată cu vieţile oamenilor, inclusiv a familiei lui Azize. Cedvet este acum în armata greacă, poartă uniforma militară a Greciei şi se află în tabăra opusă Imperiului. Toţi îl consideră un trădător şi este părăsit de familia lui din cauză că deţine un secret pe care nu-l poate spune.

Ce se va întâmpla mai departe cu eroii serialului Patria mea ești tu, vom afla începând chiar de astăzi, în fiecare seară de la ora 20.00 pe Kanal D.

Distribuția

Halit Ergenç în rolul Cevdet, un soldat dedicat ţării sale, pasionat de ceea ce face, dar astfel, vulnerabil.

Bergüzar Korel în rolul Azize, soţia lui Cevdet, o femeie cu capul pe umeri, altruistă dar realistă, frumoasă şi demnă, cu un caracter puternic.

Onur Saylak în rolul Tevfik, un maior perfid şi ambiţios. Nu are nimic de pierdut aşa că riscă totul, inclusiv pe bunul sau prieten, Cevdet, fiind invidios pe succesul lui în armată dar şi pentru că o iubeşte pe Azize de când erau copii şi consideră că el i-a furat iubita.

Senan Karain în rolul Veronica, soţia comandantului grec Vasili şi mama lui Leon. A mai avut un copil pe care l-a pierdut cu ani în urmă, iar acea durere nu s-a stins niciodată. Are stări diferite de spirit, iar uneori este furioasă pe soţul ei.

Baki Davrak în rolul Vasili, comandantul grec care conduce trupele de ocupaţie greceşti din Izmir. Este inteligent dar crud, în calitate de comandant, şi ar fi în stare să-şi sacrifice chiar şi fiul, la o adică.

Sebnem Hassanisoughi în rolul Eftelya, o cântăreaţa grecoaică într-o tavernă. Atrăgătoare şi bună la suflet, are o relaţie cu Tevfik şi vrea să se mărite cu el, însă Tevfik are ochi doar pentru Azize şi doar se foloseşte de Eftelya. Ea, deşi ştie că este folosită, nu renunţă la iubirea ei obsesivă.

Celile Toyon în rolul Hasibe, mama lui Cevdet, o femeie foarte morală, de modă veche, cinstită, stâlpul casei şi persoana care o susţine şi o ajută pe Azize.

Boran Kuzum în rolul Leon, fiul comandantului Vasili. Strălucitor, elegant, manierat, provocarea vieţii lui este cu tatăl său, căruia nimic din ceea ce face nu-i este pe plac.

Pınar Deniz în rolul Yıldız, fata cea mare a lui Azize şi Cedvet, frumoasă şi răsfăţată. Vrea să aibă o viaţă îndestulată şi uşoară.

Miray Daner în rolul Hilal, fata mai mică a lui Azize şi Cedvet, curioasă, isteaţă, cu înclinaţie către poezie. Seamănă cu tatăl ei şi ajunge să devină o luptătoare pentru locurile unde trăieşte.

Kubilay Aka în rolul Ali Kemal, băiatul găsit de Cedvet într-un sat grecesc abandonat. Ali Kemal este crescut de Cedvet, pe care îl admiră şi cu carea vrea să semene. La douăzeci de ani încă nu ştie ce vrea şi va trebui să-şi confrunte identitatea şi trecutul cu visele şi aspiraţiile sale.

Mert Denizmen în rolul Yinon Steiner, cămătarul Izmirului.
Aslı Omâğ în rolul Marika, prietena lui Azize și mama lui Eleni.
Hakan Şalınmıs în rolul Esref, pașa care-i dă misiuni lui Cevdet ca spion.
Yasemin Szawlowski în rolul Eleni, prietena lui Yîldîz, fiica Marikăi. Îl iubește pe Ali Kemal, fără speranță.
Emre Sen în rolul Haci Mihalis, patronul tavernei unde cântă Eftelya.
Ahmet Tansu Tasanlar în rolul Hasan
Can Kolukısa în rolul Hristo, tatăl nebun al Eftelyei
Turgut Tunçalp în rolul Hasan
Genco Özak în rolul Mehmet
Fatih Artman în rolul Yakup, spionul britanic
Ahmet Uğur Say în rolul Lütfü
Selma Ergeç în rolul Halide Edip, scriitoarea naționalistă din Istanbul.

prezentareep.2ep.3ep. 4ep. 5ep. 6ep. 7ep. 8ep. 91011121314151617181920212223242526, 27, 282930-31 , 32, 3334-35363738, 394041-46,


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.