duminică, 5 aprilie 2015

Legea Pamantului - prezentarea serialului





Legea Pamantului - prezentarea serialului

Produs în Turcia de Focus Film și regizat de Metin Balekoğlu, serialul “Adînî Kalbime Yazdîm”, (Scriu numele meu în inima ta) va fi difuzat la Euforia TV sub titlul Legea Pământului.

Serialul are 16 episoade a câte 2 ore și se pare că a fost întrerupt datorită ratingului scăzut din țara de origine, cu toate că se filmase ceva și din episodul 17.



În Legea Pământului este vorba despre o poveste de dragoste umbrită de un război sângeros dintre două familii bogate și rivale din Mardin, Bozbey și Pehlivan. Omer Bozbey (Serhan Yavaş) fiul cel mai mare al unei bogate familii din Mardin și Leyla (İpek Karapînar) trăiesc la Istanbul o frumoasă poveste de iubire și doresc să se căsătorească.

Familia lui Omer, Bozbey, este la mare rivalitate în comunitatea locală cu familia Pehlivan, deși de mai mulți ani au reușit să mențină oarecum pacea. Din acest motiv Omer a fost trimis de mic copil la Istanbul, ca să fie departe de pericole. Al doilea copil, Kadîr, a rămas lângă părinți și din când în când se înfruntă cu Halil Pehlivan.

Pe neașteptate securea războiului este dezgropată de către Halil, care devine noul șef de clan și Omer se trezește implicat într-un conflict care nu-i aparține dar la care este obligat de tradițiile locului său de naștere și ale familiei să ia parte activ. Acest lucru îi afectează relația cu Leyla și va trebui să învingă obstacolele care apar între ei.

Însă marea întrebare este dacă va reuși Omer să supraviețuiască războiului dintre cele două familii sau va trebui sacrificat? Răspunsul îl veți afla în episodul 11 turcesc ....


Distribuția

İpek Karapınar - Leyla, iubita lui Omer
Serhan Yavaş - Ömer Bozbey
Tolga Güleç - Halil Pehlivan, rivalul familiei Bozbey
Erkam Aydar - Kadîr, fratele lui Omer
Meltem Miraloğlu - Dicle, sora lui Halil
Emel Göksu - Kureyşa, mama lui Omer și Kadîr
Özge Korkmaz - Zilan
Fatma Öney - Fidan, mama lui Halil
Sertan Erkaçan - Emin Ali
Aybike Turan - Selin
Kadir Turan - Celil
Pervin Ünalp - Fazıla
Dine Altınok - Binnaz

Note: stop cadrele din rezumate sunt preluate de pe showtv.com.tr. Dimensionarea episoadelor este aceea originală, a televiziunii turce, de 2 ore per episod.

Rezumatele episoadelor: 

 1,  2,  3,  4,  5,  6,  7,  8,  9,  10 11,  12,  13,  14,  15,  16
muzica din generic




12 comentarii:

  1. Din cate am inteles din comentariile de pe youtube ömer a murit in episodul 11

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... din pacate. Eu am citit o stire de pe un site turcesc cu traduceri in engleza si cumva, aluziv, mi s-a parut ca actorul trebuia sa paraseasca serialul si de aceea s-a dus totul de rapa. L-au "omorat" in ep. 11 dupa care trebuia sa se termine serialul, fara Omer, ce rost mai avea?

      Ștergere
  2. Am citit din..curiozitate...hm, chiar seamana cu subiectul din "PUTEREA destinului", etc...Nici nu e de mirare ca nu a avut rating...Am impresia ca dupa serialele mai romantice, sa zicem ( poate exagerez, putine am urmarit) a urmat o serie de ...seriale cu subiecte din lumea patriarhala a Turciei. A fost, cred, un val, a" prins", apoi...probabil, publicul s-a saturat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie chiar nu-mi plac subiectele astea, si nici costumatia actritelor, parca ar fi nomadele din filmu Satra lui Loteanu :(( dar trebuie sa-mi mentin blogul la nivelul de pana acum, nu?

      Ștergere
  3. Cand l-au omorat pe Omer au omorat si filmul!! S-au chinuit ei dupa aia dar nu a mai avut nici un farmec.
    Oricum a fost interesant pt ca au fost 2 caractere unde unul (Omer) a urmat, vrand-nevrand legile pamintului si asa si-a pierdut iubita iar celalalt (Halil) care a lasat totul inapoi si a plecat cu ea departe de pamanturi, asta dupa ce l-a impins bine pe Omer intr-un colt de unde nu a mai putut iesi, mai ales ca era si mort dupa iubita altuia. M-a dezamagit enorm ea, dar macar Omer a lasat ceva in urma...sa moara Halil, nu alta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa m-am gandit si eu, mie mi s-a parut ca nu avea sens serialul fara Omer. Citisem ca l-au scos in acest fel din serial pt ca actorul nu mai putea sa joace, fiind implicat intr-un alt proiect, dar nu mai inteleg atunci de ce nu l-a respectat pe asta pana la capat??? Impresarii lor nu stiu sa onoreze contractele de la cap la coada? Cum sa nu mai poti filma la un serial dupa cateva episoade???

      Ștergere
    2. Oana, nu stiu daca Serhan este omul care sa opreasca un proiect pt altul ( nu am auzit de nici un alt proiect pina acum si e 2016!!), sper sa nu fi fost ceva probleme de sanatate, dupa cum arata actorul in ultimele poze, foarte carunt si cu o barba la fel nu-l mai vad sa faca fata rolurilor de "hunk", repet, sper ca nu are probleme cu sanatatea pt ca mie mi-a placut enorm si in Legea Pamintului, am urmarit apoi si Unutulmaz (tradus) ,si, pt ca nu am mai gasit nicaieri Promisiunea (Yemin) l-am urmarit in turca (aiiii!!) unde de bine de rau am inteles actiunea filmului chiar daca nu tot, deh, limba turca nu merge cu mine, noroc cu voi ca dati traduceri.
      Multumesc Oana, pt tot ce faci!

      Ștergere
    3. Nici eu nu stiu daca actorul ar renunta pentru un alt proiect sau nu, doar am scris ce am citit pe alte pagini de facebook (de regula straine, sa ma scuze fetitele de 11-12 ani care se fac mari admine pe la noi si se joaca pe net ca si cu papusile, acasa, dar in informatiile date de copii, nu am incredere, tocmai pentru ca la ei simtul responsabilitatii unei afirmatii sau fapte este zero, si rareori le preiau, numai daca le gasesc confirmate si in alte surse, de incredere, cum ar fi revistele turcesti cu editii de limba engleza). Asadar, nu stim ce a fost si de ce serialul s-a anulat, la fel ca multe altele, la turci. Ei dau tot felul de pretexte, dar mai ales daca fiecare revista pretinde un alt motiv, mie mi se pare ca asta e un indiciu ca adevarul nu e la indemana noastra.

      Cu drag si eu multumesc pentru vizita si comentariu!

      Ștergere
    4. Prompt raspunsul si f bine documentat in ce priveste cererile cititorilor tai, dupa cum spui si tu, turcii au anulat seriale din diferite motive, cel mai des cica pt audienta scazuta, vezi Legea Pamantului (la ce se asteptau dupa ce Omer iese din scena?) sau Fatih care nu a rezistat nici atat...Ma bucur ca incerci sa prezinti informatii cat mai aproape de realitate pt ca lumea sa stie ce se intampla pe bune, si nu zvonuri care mai de care mai aiurea.
      Eu am intrat intamplator pe telenovele, anul trecut in iunie, am vazut f putine care m-au captat, turcii sunt totusi mai cumintei (stii ce vreau sa spun), atata timp cat scenariul este credibil sunt ok, ma enerveaza cand il termina in pripa, vezi Legea Pamintului, Fatih, Legamantul si, de ce sa nu spun ce simt, Puterea Destinului, serialul care din momentul in care Esma l-a rapit pe copil si dupa aia nu mai stiau ce sa mai faca sa-l mai lungeasca si-a pierdut tot farmecul pt mine...

      Oricum, iti doresc sa continui tot asa si sa ne bucuri cu blogul tau in continuare!!

      Ștergere
    5. Intr-adevar, caut sa dau informatii reale, si nu zvonuri, pe cat posibil. Din respect pentru cititorii mei ca si pentru mine insami, ca asa am fost eu educata, sa pun adevarul mai presus de orice pe lumea asta.

      Da, cel mai adesea serialele anulate sunt din cauza de rating, dar asta nu pentru ca lumea nu s-ar uita, ci pentru ca, din cate am inteles eu, producatorii isi propun un anumit indice de cota de piata, pe care daca, dupa un numar oarecare de episoade, nu-l ating, serialul se anuleaza. Cica nu e profitabil daca ei nu-si indeplinesc acel procentaj (care poate sa reprezinte milioane de telespectatori, totusi...). Tot asa e si la britanici, americani, etc.

      Si iti vine sa mori de ciuda cand urmaresti un serial cu 10 milioane de telespectatori (de exemplu, Forever, serial american), care se anuleaza pt al doilea sezon pt ca n-a avut doo'j de milioane....

      Multumesc tare mult, fac tot posibilul sa nu dezamagesc! :-f

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.