miercuri, 9 decembrie 2015

Avenida Brasil - prezentare si distributie






Titlul original: Avenida Brasil
Traducere: bulevardul Brazilia
Nr episoade: 179, după versiunea originală de 55 de minute/episod
Producător: regizorul Alexandre Pit Ribeiro, Brazilia (nu este dat numele nici unei case de producție), și difuzat de canalul brazilian Rede Globo.
Anul: 2012

Serialul este difuzat la noi de Acasă TV din data de 14 decembrie 2015. Revista Forbes îl consideră cea mai de succes telenovelă din istoria televiziunii braziliene.

"Avenida Brasil" este povestea dramatică a Ritei, fata care luptă să-și recupereze ceva din viața și averea furată de mama ei vitregă, Carmina. Peste ani, Rita caută să se răzbune și se angajează ca bucătăreasă în casa Carminei ca să-și pună planul în aplicare. Luând numele de împrumut Nina, se confruntă cu trecutul și decide până unde poate merge cu răzbunarea, ținând cont că dorința asta ar putea să o coste iubirea vieții ei.

Rezumatul serialului

Rita trăiește în Brazilia cu tatăl ei, Genesio, care este văduv, și cu a doua lui soție, Carmina. Aceasta are un amant, Max, împreună cu care plănuiește să devină bogată furând averea lui Genesio. Întâmplător, Genesio este accidentat mortal pe bulevardul Brasil de o mașină condusă de un fotbalist celebru și bogat, Jorge supranumit Tufao (Taifunul). Carmina va profita de ocazie și îl va atrage pe fotbalist într-o căsătorie pe care el nu și-a dorit-o. Dar pentru că Rita era pentru ea o povară, o părăsește într-o groapă de gunoi a orașului, la fel cum l-a părăsit și pe băiatul ei, Batata, dintr-o relație anterioară căsătoriei cu Genesio. Acolo, Rita este pusă să muncească, apoi e dusă într-o casă unde e îngrijită de o asistentă maternală. În acel orfelinat îl întâlnește pe Batata, fără să știe că este copilul Carminei, care-i devine cel mai bun prieten și de care mai apoi se îndrăgostește. La un moment dat, Rita este adoptată de o familie care mai are copii, și pleacă împreună cu părinții adoptivi în Argentina, în urma adopției ea primind numele de Nina. Relația ei cu mama și cu surorile din această familie nu este prea fericită, dar tatăl ei adoptiv o iubește ca pe propriul copil și are grijă de ea, astfel că Nina devine bucătăreasă profesionistă (chef).

Batata, la rândul său, va fi adoptat chiar de Carmina, care este acum căsătorită cu Tufao, în urma adopției schimbându-i-se numele în Jorginho. Jorginho are multe probleme emotionale datorate abandonului la groapa de gunoi când era mic. El o disprețuiește pe Camina deși nu știe de ce, și nu are amintiri foarte clare din copilăria timpurie.

Ani mai târziu, fiind de nerecunoscut fizic și motivată de răzbunare, Rita (Débora Falabella) ajunge înapoi în Brazilia sub numele ei adoptiv, Nina, și se infiltrează în familia actuală a mamei ei vitrege, devenind bucătarul personal al casei.

Carmina, care locuiește cu Tufao și cu rudele lui prost educate într-o vilă din suburbii, pe ascuns, îl transformă pe Max în cumnatul ei căsătorindu-l cu enervanta soră a lui Tufão, care nu este conștient de minciunile și manipulările nevestei lui. Împreună, Carmina și Max își continuă planurile și relația secretă de dragoste, în aceeași casă cu soții lor legitimi care habar nu au ce se petrece sub nasul lor. Pe de altă parte, Nina devine atât de absorbită de propria răzbunare încât își pune în pericol fericirea. Carmina și Nina au un lucru în comun: dragostea lor sinceră pentru Jorginho, care este fiul biologic al Carminei (dar și fiu adoptiv) și prietenul din copilărie al Ninei, Batata.

Nina trebuie în cele din urmă se confrunte cu trecutul ei și să decidă cât de departe este dispusă să se răzbune pe mama ei vitregă și pe Max, știind că alegerile pe care le face ar putea-o costa iubirea vieții.


Distribuția:

    Débora Falabella : Nina García Hernández (Rita Fonseca de Sousa)
    Adriana Esteves : Carminha (Carmen Lúcia Moreira de Araújo)
    Murilo Benício : Tufão (Jorge Araújo)
    Cauã Reymond : Jorge de Sousa Araújo, alintat Jorginho / Cristiano Moreira (Batata)
    Nathalia Dill : Débora Magalhães Queirós
    Marcello Novaes : Max (Maxwell Oliveira)
    Eliane Giardini : Muricy Araújo
    Marcos Caruso : Leleco Araújo
    Ísis Valverde : Suelen
    Vera Holtz : Lucinda
    José de Abreu : Nilo
    Heloísa Perissé : Monalisa Barbosa
    Alexandre Borges : Cadinho / Dudu
    Débora Bloch : Vêronica Magalhães
    Camila Morgado : Noêmia Buarque
    Carolina Ferraz : Alexia Bragança
    Leticia Isnard : Ivana Araújo
    Ailton Graça : Paulo Silas
    Fabíula Nascimento : Olenka Cabral
    Otávio Augusto : Diógenes
    Paula Burlamaqui : Dolores Neiva (Soninha Catatau)
    Thiago Martins : Leandro
    Juliano Cazarré : Adauto
    Débora Nascimento : Tessália
    Bruno Gissoni : Iran Barbosa
    Bianca Comparato : Betânia / falsa Rita
    Ana Karolina Lannes : Ágatha Moreira Araújo
    José Loreto : Darkson
    Ronny Kriwat : Tomás Buarque
    Luana Martau : Beverly
    Daniel Rocha Azevedo : Roniquito, dit Roni
    Cláudia Protásio : Zezé
    Cláudia Missura : Janaína
    Carol Abras : Begônia Garcia
    Jean Pierre Noher : Martin Garcia
    Tony Ramos : Genésio Fonseca Souza



sursa foto: capturi video de pe youtube

prezentare si distributie,1-2-3-4-5-67-89-1011-1213-1415-16, 17-18, 19-20, 21-22, 23, 24, 25-26, 27-28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100







2 comentarii:

  1. Sunt surprins că ați decis să faceți rezumat la o telenovelă de origine Brazilia si nu Turcia . Am urmărit si eu azi un promo la serial . Am descoperit că o parte din distribuție o recunosc din telenovela ce încă o consider cea mai bună telenovelă din toate timpurile e vorba de , O clone din 2001 cred . Am uitat anul în care a fost produs . Spre din suflet să captati si alți cititori ce nu sunt atrași de seriale turcești . E o idei bună ce sper să prindă la publicul larg . O seară minunată vă doresc si astept cu nerăbdare noul rezumat la serialul Kosem .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. George, pentru mine toate telenovelele sunt, in linii generale, la fel, indiferent de tara de origine. Totul este sa am timp sa ma ocup de ele. Sigur, ma saturasem sa aud tot turceste, zilnic, cateva ore :)))

      Initial am vrut doar sa fac prezentarea celor trei seriale de la Acasa TV care incep saptamana viitoare, dar citind pe wikipedia ca asta a fost declarat cel mai bine cotat serial brazilian al tuturor timpurilor, m-am hotarat sa-l urc pe blog.

      Si eu sper sa-mi largesc publicul :)

      O seara minunata si dv.!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.