joi, 28 februarie 2013

Suleyman magnificul - ep. 47, 48


Hurrem are un cosmar cu un dragon scuipandu-i foc pe față si se trezeste speriata. Suleyman incearca sa o calmeze dar ea ii spune sa n-o lase singura pentru ca vor s-o omoare. Este in anul 1532. Suleyman e mandru de fiul sau, Mustafa, impreuna cu care va merge la lupta.
Disensiunile din harem continua, de data aceasta cadânele fiind suparate ca Mahidevran nu le mai cadoriseste cu nimic. Hurrem isi alege o noua servitoare de incredere in persoana Norei, a carei biografie seamana cu a sa din tinerete. Intr-una din zile trece pe la dormitorul concubinelor si cadâna Lalezar îi vorbește urat. Hurrem, provocata fiind, se enerveaza si o ameninta ca-i taie limba. A doua zi Lalezar apare insangerata si cu limba taiata, pentru ca Hurrem sa fie invinuita de acest fapt. Sultana merge la Valide cerandu-i explicatii pentru frictiunile care apar intre ea si harem. Fidan, cadâna care ii taiase limba lui Lalezar este ucisa. Intre timp se pune la cale o alta mistificare, pentru ca Hurrem sa fie acuzata: o servitoare loiala lui Valide este pusa sa fure pungile cadânelor si sa le puna sub perna lui Elif, preferata lui Mustafa. Pana la urma Elif da foc palatului regal si in acelasi timp cu incendiul se iscă o revolta a cadânelor care merg in camera la Hurrem cu torțe în mâini.


Hurem este salvata din incendiu de catre Daye care aduce soldatii. Totusi cadânele reusesc s-o ardă pe față. Hatice o duce la palatul ei unde o ingrjeste Nigar. Hurrem ii scrie lui Suleyman despre cele intamplate, dar ii spune ca nu stie daca ea va mai fi in viata cand el se va intoarce de la razboi, dar ar vrea macar copiii lor sa fie salvati. Din nefericire, mesajul nu ajunge la Suleyman, pentru ca Ibrahim il ascunde, spunandu-i lui Mustafa ca nu este atat de important ceea ce se petrece in harem.


Hurrem se hotaraste sa mearga la palat sa-si vada copiii, pe fondul agitatiei lui Valide si Mahidevran, care ar fi dorit ca sultana sa moara, pentru ca vie fiind, ii va spune totul lui Suleyman si acesta le va pedepsi. Daye este trecuta pe o functie minora pentru ca indrazneste sa o apere pe Hurrem in fata lui Valide, spunandu-i acesteia din urma ca ea este sultana si sotia legitima a stapanului si ca trebuie ascultata.


Cand sultanul se intoarce, Hurrem poarta un val inchis la culoare pe față, dar el o duce la oglinda si incet ii desface valul, spunandu-i ca nu ar putea s-o considere vreodata urata, din moment ce el respira doar pentru ea. Apoi o saruta pe fața arsă.
In continuare viata la palat isi reia cursul, Mustafa se indragosteste de Nora, asa cum ea si cu Hurrem planuisera sa se intample.
Intr-o zi Daye o palmuieste pe Gulșah, iar Valide o da afara din palat. O cearta sta sa izbucneasca intre Mahidevran si Hurrem, care este intrerupta de sultan, si care involuntar o umileste pe fosta sa favorita. Mustafa ii cere socoteala tatalui sau pentru supararile lui Mahidevran, care par sa nu se mai termine, si il intreaba, pe buna dreptate, cine le va decide viitorul? Sultanul sau Hurrem?

 traducere si adaptare: Oana D.


 sursa foto: capturi video de pe site-ul turkweb.tv


Orice inadvertenta intre postare si film se datoreaza sursei in lb. engleza de pe pagina  http://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950 



alte postari:


Pentru alte articole și rezumate referitoare la serialul Suleyman Magnificul și la elemente istorice din perioada otomană, vă rog accesați pagina Stele tv.

- Suleyman Magnificul ep. 51-52
- Suleyman Magnificul ep. 49-50
- Suleyman Magnificul ep 47-48
Suleyman Magnificul ep 45-46
Suleyman Magnificul-ep-41-42-43-44
Suleyman Magnificul ep. 38-40
- Suleyman Magnificul ep 31-37
- Suleyman Magnificul - in pauza de filmare

pe marginea serialului
- Suleyman serialul, 2
- Suleyman Magnificul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.