luni, 10 februarie 2014

Medcezir / Yaman, prezentare



Serialul Med Cezir este prezentat la 

Kanal D sub numele de YAMAN


Medcezir / Mareea, prezentare

Yaman (Cagatay Ulusoy) este un tânăr care locuiește într-un cartier sărac din Istanbul, cu părinții și cu fratele său, Kenan. Acesta din urmă este un delincvent, dar Yaman are un potențial bun și ar fi un om de succes dacă i s-ar da o șansă. La un moment dat Kenan îl trage și pe el în necaz, când fură o mașină și sunt prinși imediat de poliție. Amândoi frații sunt apărați de un avocat foarte bun, Selim, care vede potențialul lui Yaman și îl absolvă de orice vină, în schimb curtea îi dă un an de închisoare lui Kenan, care mai fusese implicat în diverse delicte.

Selim este însurat cu o femeie foarte bogată, Ender, și are un fiu, Mert. Ei locuiesc în vila părinților soției sale într-un cartier foarte luxos. Pentru că Yaman ajunge la un moment de cumpănă din viața sa imediat ce se termină procesul, Selim se oferă să-l ajute cu un adăpost și serviciu, în schimbul promisiunii de a-și continua studiile și de a sta departe de probleme. Aici Yaman o întâlnește pe Mira, fata vecinilor lui Selim, de care se îndrăgostește la prima vedere și între care, cu timpul, apare o iubire profundă.

Problemele pe care le pune serialul Medcezir (Mareea, în românește) sunt adaptarea celor doi la situația în care se află fiecare: dacă Yaman va reuși să se adapteze lumii bogate în care trăiește deodată și dacă Mira va reuși să treacă peste prejudecăți și să iubească până la capăt un bărbat care nu provine din aceeași pătură socială cu a ei?

Serialul Medcezir (Yaman la Kanal D) este o variantă turcească a serialului american The OC.

distribuția:

Cagatay Ulusoy - Yaman, un adolescent inteligent dar care a crescut într-o familie cu probleme. De mic tatăl a părăsit familia, iar tatăl vitreg se poartă dur cu copiii soției.

Serenay Sarîkaya - Mira, fiica mai mare a lui Faruk. Frumoasă, bogată, cea mai populară tânără din cartierul bogătașilor.

Taner Olmez - Mert, fiul lui Selim și al lui Ender, este un băiat foarte deștept dar introvertit. Singurii săi prieteni sunt eroii benzilor desenate.

Mine Tugay - Ender, mama lui Mert, soția lui Selim, este un arhitect de succes, fiica unui proeminent om de afaceri.

Bariș Falay - Selim, este acum un avocat de succes care provine dintr-o familie săracă. A avut șansa de a fi ajutat și a mers pe drumul cel bun urcând treptele sociale. În facultate s-a îndrăgostit de Ender, o fată foarte bogată, care i-a devenit soție.

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.



Articole cu același subiect:
Medcezir: 

prezentareep. 1ep. 2-3ep. 4-56-78-91011-1213-1415-161718192021-22232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455-565758-606162, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77





25 de comentarii:

  1. Ma bucur ca mi-ai urmat sfatul. Luiza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur ca am dat de un serial care pare ceva mai deosebit decat celelalte drame turcesti... desi din ce am citit pe net despre el, pana la urma nu se va dezminti :) reteta melodramelor lor se va aplica si aici.

      Ștergere
  2. Abia astept rezumatele! Sper ca o sa-l pui si la episodul 1 ! O zi buna sa ai!! :) Cosmin Lazar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Cosmin, vor urma si episoadele in rezumat, poate chiar si cu stream video daca le gasesc pe youtube. Eu le vad in alta parte, si acolo nu am posibilitatea sa incorporez codul video in postare.

      Ștergere
  3. Buna Oana , ma bucur ca deja te-ai apucat de munca !
    Am o intrebare : mai sus ai spus ca "pana la urma nu se va dezminti reteta melodramelor lor se va aplica si aici. " Ce ai avut in vedere ? Oare se va termina ca si serialul Feriha ?
    Sau ai privit finalul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cunosc finalul pt ca nu s-au terminat filmarile, abia a fost lansat in toamna lui 2013, desi e foarte posibil ca Mira sa moara ceva mai incolo pt ca are o boala periculoasa. Dar sunt aceleasi clisee - masina furata, incendiul provocat de dusmani, spitalul, intrigile unora, un baiat sarac si o fata bogata, cineva care-l tot trage inapoi pe Yaman de pe drumul sau spre inalta societate plus plictisitoarele si omniprezentele cantece turcesti - deja ma enerveaza lălăiala cu iz de dragoste chioara.

      Adica ingredientele serialului sunt aceleasi, cele specifice telenovelelor turcesti. Parerea mea e ca serialele americane nu sunt chiar asa de asemanatoare, chiar daca trateaza un acelasi subiect.

      Imi place, totusi, tehnic vorbind este un serial bine inchegat, actiunile nu sunt neverosimile, e un serial mai bun decat altele de factura aceasta. Dar asteptam mai mult....

      Ștergere
  4. Eu nu am auzit pana acum de serialul Medcezir(Mareea).Dar mi se pare interesant asa ca,cand o sa inceapa sa il daie,poate ca o sa ma uit.Dar am o intrebare: Ce legatura are titlul(Medcezir) cu personajele si cu filmul?

    {Lidia}

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Titlul are legatura cu comportamentul personajului principal, Yaman: vine si pleaca (de la cei care ii ofera adapost si o viata indestulata), la fel ca fluxul si refluxul.

      Zilele urmatoare incep postarea episoadelor. E foarte interesant, am vazut 8 episoade pana acum :) merita vazut, sper sa-l cumpere kanal D sau alta televiziune de la noi.

      Ștergere
  5. eu lam vazut pana la episodul 22 deja si cu subtitrare.Cine a vazut The OC stie despre ce este vorba( mira nu moare asa cum cred altii).Cred ca doar atatea episoade are sezonul 1 si nu pot spune cu siguranta daca o sar continue.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E interzis sa faci presupuneri? :D faceam o paralela intre dramele turcesti, in care personajele principale de multe ori ies din serial murind, si acesta, care e o versiune asiatica a unui serial american. Foarte bine daca Mira nu moare, un cliseu mai putin in serial.

      Ștergere
  6. Unde pot sa vad si eu filmul subtitrat in limba romana ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe kilvi punct com.

      Daca si de data asta dispar fisierele video, jur ca nu mai raspund niciodata la asemenea intrebari.

      Ștergere
  7. Sti cumva cum se termina serialul?

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru postari. Trimit linkul de pe blogul meu. Sper sa nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt link, disa :) ma gandisem de mai demult sa te trec in blogroll, dar am uitat. Uite acum nu mai uit.

      Ștergere
  9. Nu mai merge pe kilvi .. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, de cateva luni bune, din primavara au fost sterse cam toate fisierele video incorporate. Totusi mai apar pe youtube, dar fara subtitrare. La inceput erau in engleza, dar au disparut :(

      Ștergere
  10. Care e sfarsitul serialului ??

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ! Ai un cont personal ? Pentru ca vreau sa vorbesc ceva cu tine !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ceva personal ceea ce vrei sa-mi spui? :) foloseste formularul din pagina Contact, mesajul ajunge in emailul meu.

      Ștergere
    2. multumesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.